Ти бъзикаш ли се с колебанията си? Какъв ти е бюджета? И дай скица и снимка на стаята, да се види какво място имаш за колоните и какво ще е разположението им.
Ако си готов да дадеш такива пари като първия вариант, всичко отпада, еле пък колоните.
Ти бъзикаш ли се с колебанията си? Какъв ти е бюджета? И дай скица и снимка на стаята, да се види какво място имаш за колоните и какво ще е разположението им.
Ако си готов да дадеш такива пари като първия вариант, всичко отпада, еле пък колоните.
Здравей, какво значи бюджет, кеф цена няма. Чуденето ми е дали по-евтината система въпреки, че няма къде да я чуя би звучала добре, но какво значи добре, ако не може да я чуешТа въпросът е дали да хвърлям 10000 ако нещо може да се доближи малко до него и да струва 1800
- - - - - - - - - -
Иначе стаята е малка, няма място нито за стойки нито за отстояние от стена, за това се спирам на такива колони. Каквото и да взема ще трябва да стои на рафт на 10 см от стена![]()
Разбира се, че правилно подбрана система за 10к., ще звучи с пъти по-добре от такава за 2к, въпрос на възможности и претенции.
https://exproject-bg.com/bg/tonkolon...t-ara-ex-.html Това е брутална колона, с брутални компоненти.
https://www.avstore.bg/naim-nait-5si.html
Благодаря,
Но тези колони няма къде да ги сложа, а найма е супер, но според мен Cambridge audio EXA е по-нов и по функционален
Каква функционалност търсиш, това е усилвател и функционалността следва да идва отвън(дак, сд плеър, грамофон), ако говорим за висок клас аудио.
Какъв е размера на низшата, в която трябва да ги забодеш, качи една снимка, но щом ще са на 10см. от стената е хубаво да са с преден порт.
има и с порт отдолу отдавна, ама за 10 кв. стая букшелф
Dali kupid са малки ОТ. примерно само сетъп за пред-компютъра или в комбинация със субуфер (са за предпочитане)
Помисли за по добри ОТ, минимум с 5 инча говорители. Например, като размери Oberon 1 (стига да ти стигне мястото)
Разбира се, модела на тонколоните е примерен. Въпреки, че и на тях им е необходим активен субуфер.
Погледни Elac Debut 3.0 DB53.
Готово решение, само с две тонколони (с вграден усилвател), щом нямаш място също е вариант, за първа hi-fi аудио система:
Argon Audio FENRIS A5, 150W, Bluetooth, HDMI ARC, Phono, Black
Този пост е редактиран от tek; 18-10-25 в 20:42.
Здравейте, благодаря за мненията и предложенията, надявам се да се спра на най-добрия вариант за мен.
Има едни малки озвучителни тела, които ще те грабнат веднага със звука им, но са твърде скъпи! Това са Heco celan revolution 3. Малки чаровници, които те отнасят със звука си. Аз ги нямам по понятни причини, но имах възможността да ги чуя и се очаровах. Задоволих се с ентри нивото на Heco Victa 301, защото до толкова ми стига бюджета. Малки дяволчета, но добре обаждат. Слушам ги с Pioneer SC-LX 73 и не е необходим суб за ниски честоти - те си ги имат.
Здравейте отново и весели празници на всички ,
Аз така и така нищо още не си купих, защото човек все иска да си купи нещо хубаво и да остане доволен, ама като повечето неща не можеш да ги чуеш в конфигурацията която искаш и много други фактори по пътя, така че....
Чудих се, четох, говорих си с някакви модерни Al, та за малката стая освен най-базовото
Wiim amp ultra, се чудих за покупка на
Technics SU-GX70, след това минах на
Bluesound POWERNODE N331, разглеждах
Onkyo icon A 50, минах на
musical fidelity b1xi + ifi neo idsd + wiim ultra и сега се спрях на
musical fidelity m5si + Bluesound NODE ICON
Някой дали ще даде мнение в чуденката
Благодаря предварително
Едва ли разликата между Wiim-а + прилични колони по вкус и според помещението, ще е пропорционална на разликата в цената с последната конфигурация комбинирана (с подходящи колони)... особено в това малко помещение.
Аз бих заложил на WIIM-а и налял повече в колоните.![]()
Благодаря за бързия отговор. Слушал съм Хеликоните на Dali с правен усилвател и исках нещо което да се доближи до този звук. Иначе първоначално мислех Wiim amp ultra с едни налични Dali Spektor 1, които в хола са ми за задни да ги вържа и да чуя как е звученето в малката стая, но не знам......затова се стремях, към поне АВ усилвател и ако успея едни Dali Menuet Se, ако не ги спрат от производство до тогава![]()
След като ги имате налични е най-лесно да пробвате в помещението, поне ще добиете представа с наличната техника как е. WIIM-а и MF май ги продаваше един и същ магазин (вчера и аз си поръчах WIIM Ultra стриймър), така че ако не ви хареса връщате в 14 дневният срок и поръчвате MF
Слушал съм доста отдавна големите серии на Дали (Епикон, Рубикон) и ми харесаха, но по спомен май бяха с ниска чувствителност и не знам доколко добре ще се справи WIIM ultra усилвателя с тях.
Първоначалната ми идея беше, че в такова малко помещение едва ли ще има нужда от сериозни суми вложени в техника (за да се усети пълния и потенциал) и може да се избере по-нормално/бюджетно решение.
Вече е доста популярно да се ползват и активни колони (с вградени стриймър и други функции) в такива пощения, но пък сравнително добрите май биха стрували повече от WiiM с колони до към 2000лв...![]()
Dali имат нова линия ОТ.
Dali spektor се заменят от Kupid линията (Kupid са началното ниво на Dali)
Dali Oberon се заменят от новата линия Sonic (се още ги няма в продажба в BG).
Които, технологии са взаимствани от Kore, Epikore, Rubikore).
Есента "отнесох" едни Spektor 1. (разбрах, че се спират от производство, защото нямаше и наличен избор на цвят/фурнир)
Взех ги за Atmos (front Height), поради, малкото място с което разполагах. И да паснат по тембър на останали ОТ (от системата).
Слушах ги една седмица на стерео усилвател (break in ) За да видя какво е звученето.
Имат по изразени среди отколкото Zensor/Oberon. Макар, и да се считат за сравнително неутрални. Както, и по малко детайл в високочестотния спектър и бас. Сравнително широка дисперсия.
Но, за цената си е разбираемо, че че ще имат минуси.
За Atmos са добър заместител вместо Alteco.
Spektor 1, също са подходящи (с компромисите от по-горе)) за аудио сетъп пред компютъра.
И за сравнително малка стая до 10 m2 (без субуфер). Както и за подобряването на звука на ТВ (разбира се пак със усилвател), вместо евтин саундбар.
Този пост е редактиран от tek; 25-12-25 в 21:56.