Страница 34 от 63 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от tacho5 Виж публикацията
    Здравейте дойде ред и аз да си споделя болката. От вчера се сдобих IPTV виваком, и искам да си включа кабела към ресивъра (RX-V467) и от него към тв
    Но се получи следния проблем,като превключвам каналите се получава едно премигване 3-4ри пъти докато се появи картина ,и времето за превключване от програма в програма е 5-6с. Много е неприятно,и другия проблем че резолюцията не е 1920*1080 ами 1440*576 или 720*576. Като включа кабела директно към тв този проблем го няма.Има ли оправия това нещо.
    Ако може да сподели някой който се е сблъсквал с този проблем. Не ми пречи да си го гледам директно тв-приемник но всички кабели са ми в стената и този е като простор и ме дразни. Като ги пусках идеята беше,че ресивъра си има HDMI входове и ще ползвам тях за допълнителни устроства.
    Свързал си приемника към ресивъра с HDMI кабел? С каква марка и дължина е кабела?
    Съмнява ме кабела ти..

Дължина на HDMI кабела:
    Спецификациите не уточняват ограниченията по отношение дължината на HDMI кабела. Въпреки това, индустрията има достатъчно опит, за да знаете:
    - При дължина над 7,5 метра, настъпва затихване на сигнала, който може да доведе до накъсване на изображението, или черен екран, тъй като не стига цялата информация от сигнала.
    - 15 метра, предложени от повечето производители на HDMI кабели, са така наречените "пасивни" и това е максималната дистанция преди сигнала да затихне прекалено много. Докато активните HDMI кабели, са предназначени за растояние.. до 20 метра.
    - 20m изглежда е горната граница за HDMI при която сигналът постъпва правилно, като един единствен кабел, наречен "Passive" и има само няколко препратки към пасивни HDMI кабели, при които цената е свързана с дължината и приложената технология ...

За кабели с дължина между 5 метра и 20 m, производителите обикновено работят с кабелни секции с различни диаметри, използвайки единица мярка AWG.
    American wire gauge American wire gauge - Wikipedia, the free encyclopedia
    Те работят при конвенционална разлика в мащаба: на AWG 26 има диаметър 0.4 мм, а кабел AWG 24 ще има диаметър от 0,5 мм (26 и 24 са в действителност броят на преминаващите жила). С други думи, тъй като диаметърът на кабелът е ограничен, важно е количеството и диаметърат на преминаващите през него жила. По-големият диаметър на кабела ще бъде по-добре, тъй като медните жила вътре ще бъдат повече. AWG 24 осигурява транспортирането на сигнали по HDMI кабел на разстояние до 15 м (до 20 м, ако се комбинира с други технологии), докато AWG 30 или повече не надвишава 5 метра.

Проверете кабела по изписаните върху него спецификации.
    Препоръки към всички по избор на правилен HDMI кабел за преглед на 1920x1080 в 60Hz:
    - първото нещо поглеждаме диаметъра на кабела.
    До 3m ще стане и 5-6mm кабел (вътре ще има 30AWG провода).
    5m - > 7 mm (28AWG)
    10m - > 8 mm (26AWG)
    15m - > 9 mm (24AWG)
    20m - >10 mm (22AWG)
    HDMI на 15 метров - будет работать или нет ? [6] - Конференция iXBT.com

Отвъд 15м, има решение, така наречените "активни" кабели: Тези кабели са с вграден усилвател на сигнала, който е установен в някои Switch кутии или HDMI сплитери даващи възможност за прехвърляне сигнал по дълги HDMI кабели без загуба на качество, или влошаване на сигнала, докато стигне в пълен размер.

Максимална дължина за HDMI кабел
    ································ активен кабел
    ································
    пасивен кабел
    ············································
    Максимална дължина 1500 cm (15 m) 750 cm (7,5 m)
    Диаметър 3,5 мм 12,5 мм
    Пластичност гъвкав твърд
    Тегло лек тежък
    Материали направен от висококачествени материали направен от нискокачествени материали
    Загуба и деградация на сигнал чипът позволява 0-bit загуба, провеждане на супер сигнал ще има някаква загуба на битове и деградация на сигнала
    Тест тествани за функционалност и скорост от 10,2Gbps тестван за функционалност, но не и за скорост
    Усукване Значително по-малко усукване/напрежение на конекторите Много по-голямо усукване/напрежение на конекторите, които могат да ги повредят

За изпращане на HDMI сигнал на дълги разстояния
    http://www.hdmi.org/installers/longcablelengths.aspx

За изпращане на HDMI сигнал на дълги разстояния, професионалистите са създали технология с висока разделителна способност носеща името "HDBASE T".
    HDBaseT Alliance | HDBaseT - A Standard of the Future, Today
    Това всъщност, е предаване на сигнал по Ethernet кабел (или по правилно, Cat5e/Cat6 кабел). По-специално, тази система се основава на предавател и приемник. HDMI сигналът, който искате да изпратите от вашето HD устройство посредством HDMI 1.4 кабел се подава към Ethernet предавателя ; той ще превърне HDMI сигналът в един Ethernet сигнал. Сигналът за Ethernet поддържа наистина много дълги разстояния. Когато Eternet сигналът достигне до приемника, той ще бъде подложен на повторна преработка към HDMI сигнал. Приемникът се свързва с друг HDMI 1.4 кабел към вашия ТВ/дисплей.
    https://www.octavainc.com/HDMI_extender_HD70STPEX.html
    HDMI switcher,HDMI extender,computer peripherals
    Такива адаптери се използват при изпращане на сигнал на дистанция над 15 метра(100 метра ->). Предимството е, че трансферът на сигнал ви излиза по евтино - с HDMI кабел цената е 2 лева за метър, при Ethernet кабел цената е 30 стотинки.

Разбира се, някои хора предпочитат скъпият вариант и ето защо
    http://www.howtogeek.com/112636/htg-...ensive-cables/

Update:
    Няма да ти казвам кой начин е по-добър, но предпочетох да ти представя двете страни на тази история, за да си по-информиран при избора си.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-11-14 в 23:06.
    competition одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Здрасти адаш!!!
    Много полезно и поучително инфо.Добавено ли е във важна тема за кабелаците.
    Златен си човек

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Пловдив

Кабела между тв и ресивърcab-hdmi-blk.jpg е тази марка и модел, на другите не съм обърнал внимание какви са, но с всички които пробвах между тв и приемник работят.Дължината им не повече от 1.5м. Имам вариант да взема по качествени кабели за проба и ще споделя резултатите.
    HDTV Resolutions Supported: These 1-15 foot High Speed HDMI cables support the following resolutions: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p. The 50 foot HDMI cable supports resolutions up to 1080i. These cables are HDCP compliant. With a Gefen Super Booster for HDMI the 50 foot cable is good for resolutions up to 1080p.
    Този пост е редактиран от tacho5; 05-11-14 в 12:35.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хмм...малко съм объркан. Но може би защото не съм ползвал IPTV и не знам какви са възможностите на приемника - като настройки за подаваният сигнал.
    Има ли някъде в менюто, позиция в която да видиш, каква е резолюция на картината в получаваният сигнал ?
    Какви са настройките за резолюцията на HDMI изхода ? (720i, 720p, 1080i, 1080p)
    Здравейте дойде ред и аз да си споделя болката. От вчера се сдобих IPTV виваком, и искам да си включа кабела към ресивъра (RX-V467) и от него към тв
    Но се получи следния проблем,като превключвам каналите се получава едно премигване 3-4ри пъти докато се появи картина ,и времето за превключване от програма в програма е 5-6с. Много е неприятно,и другия проблем че резолюцията не е 1920*1080 ами 1440*576 или 720*576. Като включа кабела директно към тв този проблем го няма.Има ли оправия това нещо.
    Премигването и забавянето, говорят за проблем със сигнала(качество и битрейт). Понижената резолюция може да се дължи както на кабела, така и на самият подаван сигнал...но както си написал при директно свързване на приемника с телевизора, проблема изчезва - от което следват две вероятни причини за проблема
    1 - ресивъра и неговите настройки за съответните портове, които ползваш(виж си книжката с инструкциите)
    2 - дефект, във вграденият в стената кабел

Ако може да сподели някой който се е сблъсквал с този проблем. Не ми пречи да си го гледам директно тв-приемник но всички кабели са ми в стената и този е като простор и ме дразни. Като ги пусках идеята беше,че ресивъра си има HDMI входове и ще ползвам тях за допълнителни устроства.
    Колко метра е вграденият кабел? И той ли е с дължина от 1,5 метра?

P.S.
    Това в цитатати е усилвател на сигнала за HDMI кабел до 15 метра.

Активните HDMI кабели имат вграден в конектора чип усилващ сигнала.
    http://www.audioholics.com/editorial...-cables-future

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Това с резолюцията е от самия Vivacom сигнал от STB-то при мен е същото. Незнам защо когато е включено директно в ТВ-то няма проблем. Може би защото upscale-а на ТВ-то е по - бързо. Времето за превключване от канал на канал има голямо значение от кабела, когато минава през ресивъра. Пробвано с 2 различни модела кабели и дължини (китайски) има разлика от 2-3 секунти на част от секундата, но все още достатъчно бавно, че да дразни. Не знам дали проблема е само с Yamaha, но у нас кабелната е ръчната в ТВ-то и с оптичен кабел пускам звук към ресивъра, само когато имам нужда. За сега не съм намерил решение за проблема, но не ми е останало и време да си играя.

7. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Въпросният ресийвър Yamaha RX-V467 не поддържа функцията video upscaling. https://www.1000ordi.ch/docs/56860_en.pdf
    Там според мен е проблема с резолюциите. При по-високите серии на Ямаха, които поддържат скалиране не съм забелязал подобен проблем. Моят Булсатком също е включен в Ямахата, но превключването на каналите е гладко и резолюциите на различните канали са ок.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от nokoniko Виж публикацията
    Благодаря за точния отговор.Предполагам, че скоро ще излезе и тази екстра и ще се наложи да си сменяме техниката отново. Абонат съм на Булсатком.Със hdmi кабел от приемника във ресивъра (YAMAHA RX-V573), от ресивъра във LSD ТV.Когато превключвам програмите на приемника се чува пукане на задните колони,защото слушам звука от ресивъра, а не от телевизора, което малко дразни.???????????????
    Здравей,

И при мен се чува пукане при смяна на каналите на STB, но само когато звука на Сат приемника е намален до 0 и звука минава от ТВ към Ямаха по ХДМИ. С оптичния кабел между ТВ и Ямаха този проблем го нямам. Явно е нещо с ARC и HDMI като цяло. Но това са бели кахъри. Важното е да се кефим на машините и звука, който вадят.

А от вчера RX-A3040/2040 са официално с ATMOS ъпдейт и нещата вече са коренно различни. Довечера или утре ще монтирам таванни говорители за 5.1.2 и ще видя как е звука. Имам както DOLBY ATMOS DEMO DISK, така и Transformers 4 с Atmos звук. Има материал за тест, така че ще видим. Но Atmos и DOLBY SURROUND са допълнителни декодери към DOLBY TRUE HD, така че получихме и допълнителни екстри. Коеto е само плюс за нас като потребители.

Със здраве.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от makrelov Виж публикацията
    Здравей,

И при мен се чува пукане при смяна на каналите на STB, но само когато звука на Сат приемника е намален до 0 и звука минава от ТВ към Ямаха по ХДМИ. С оптичния кабел между ТВ и Ямаха този проблем го нямам. Явно е нещо с ARC и HDMI като цяло. Но това са бели кахъри. Важното е да се кефим на машините и звука, който вадят.

А от вчера RX-A3040/2040 са официално с ATMOS ъпдейт и нещата вече са коренно различни. Довечера или утре ще монтирам таванни говорители за 5.1.2 и ще видя как е звука. Имам както DOLBY ATMOS DEMO DISK, така и Transformers 4 с Atmos звук. Има материал за тест, така че ще видим. Но Atmos и DOLBY SURROUND са допълнителни декодери към DOLBY TRUE HD, така че получихме и допълнителни екстри. Коеto е само плюс за нас като потребители.

Със здраве.
    При мен с оптиката също го няма пукането, само през HDMI -но да си призная, че кабела е от евтините(около 15 лв) и може в това да е причината.Дължината му е 1.5 м.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

При Yamaha го има това пукане наистина. Аз съм пробвал с RX-V375, 475, 575 и 377 все си пукаше. С кабелната по коксиален кабел, а от ТВ е с оптика до ресивера. При Pioneer и Denon този "ефект" го няма.

12. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Аз пък нямам такова пукане, така че на Yamaha нищо им няма.Най-вероятно е от кабела или от друга техника!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от competition Виж публикацията
    Аз пък нямам такова пукане, така че на Yamaha нищо им няма.Най-вероятно е от кабела или от друга техника!
    Кабелите са HDMI Sony и оптика HAMA. С риск да се повторя, сменял съм само ресийвърите, но пукане има само с Yamaha RX-V375, 475, 575 и 377. При Pioneer VSX-521, VSX-922 и сегашния ми Denon X2000 всичко е ОК. Ако е друг телевизора наистина може и да го няма този проблем, но до колкото знам и други във форума са се оплаквали от това.

Дали проблема може да е в старите модели ТВ?
    Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 15-11-14 в 18:44.

14.  

15. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Тая хама я разкарай и си вземи нещо хубаво!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Не мисля, че за HDMI и оптичен кабел с дължина до 3м има смисъл от скъп кабел. Но все пак дай идея.

17. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Аз съм с Privileg(5м) и нямам никакви грижи.Имах Хама преди това и за това ти пиша да я разкараш.Насичаше ми на 3д филми(3м), а пишеше че е 1.4 версия.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Май нещо се бъркаш ....HDMI-я ми е Sony v1.4, а HAMA е оптиката тя версии няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 63 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 286
    Последно: 08-02-25, 01:01
  2. Отговори: 144
    Последно: 12-01-25, 08:34
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе