няма нужда да я лепиш просто попълни празното пространство с ватаПървоначално публикувано от lorams
няма нужда да я лепиш просто попълни празното пространство с ватаПървоначално публикувано от lorams
Точно това е ,че не ги слушам тях. Но ок. ако смяташ ,че е по-добре ще спра да пиша тук.
Започни да задаваш въпросите си с цели изречения. Кажи какво имаш (марка, модел и т.н.), кажи какво не ти харесва и какво искаш да направиш. След това чети съветите, които ти даваме и питай това, което не ти е ясно, но не пускай мнения от рода на "Мама ми каза ..... вас няма да ви слушам". Както виждаш се опитваме да ти помогнем!
На старите ми тонколони Technics SB-CD120 (сега ги използвам за съраунд) дрънчаха НЧ говорителите при някои по-силни низки честоти - ъпдейтнах ги с минерална вата, която има хартия от едната страна - с лепило от типа С-200 залепих по един слой вата от всички страни без предната (от вътре, естествено) и готово - резонансите изчезнаха и колоните се качиха с някое и друго ниво нагоре
CrossBlade прав си!!! Извинявам се за което ако по някакъв начин съм ви изнервил,обидил и прочие.
Честно казано не знам каква е ролята на ватата във колоните.
Искам да сложа защото съм гледал доста клипчета за разни системи колоните и т.н. и във вскички има вата...предположих ,че ще е по-добре да има от колкото да бие само на пластмаса... но вие ще кажете как е по-добре.
Днес сложих въпростнат текстилна вата. Усетих подобрение изчезна гадното трептене което нямам как тука да опиша.
https://www.youtube.com/watch?v=-W8wf6B8mzI на това дръмче вие кажете дали го има това при вас ,но силно се съмнявам все пак ваща техника е в пъти по-добра и това да се чуват странни трепенияя
може би заради ватата да се е уплътнили и самите страници на колонката и заради това да е спряло трептенето. Нямам никаква идея.
Все пак каква е ролята на ватата във колоните?
Въпросните колонки ако им се направят дървени кутии ще се промени ли нещо?
Има ли варянт на мястото на сегашните колони да се вържат другите 2 или 4 по-качествени и да се избегне закопуването на ресивъри и буфер? Дори да са съраунд. И след време да се ползват в евентуален бъдещ ъпгрейд .
Честито! Сега пробвай с различно количество вата и разположението й.
Колонките са прилични. С 'дървени' кутии ще свирнат по-добре, но не знам дали си заслужава усилията. Възможно е да се вържат по-качествени, но дали има смисъл да свързваш по-добри колони към този усилвател, не знам. Според мен си поиграй с ватата (и в малките колонки и в subwoofer-a) и може да смениш и кабелите. Ако искаш повече - скочи МНОГО нагоре с друга система, от малки ъпдейти няма смисъл.
Не е само до ватата , а до повърхността. Много добре е ватата да е с повърхност форма с като картон за яйца .
Преди 30 тина години съм гледал така изпълнена звукоизолация на студио за аудио в ТУ / бившето ВМЕИ Варна катедра РТ/ и то точно с картони за яйца колкото и да е чудно -г-дата Банков и Шинев.
Базалтовата вата е идеална но внос никс от Русията. Такава вата са използвали за звуко и топло и шумоизолация в самолетостроенето през 2 та война . / световна/.
kris, какви ги говориш? Говорим за ПОГЛЪЩАНЕ! В случая тапицерската вата е перфектна, също и естествената вълна.
Картоните от яйца, колкото и да не им харесва на някои, имат МИНИМАЛЕН ефект. Обикновено 'с форма на яйца' са дунапрени, не вати. Студиата не се обработват за звукоизолация, а за да се подобри акустиката.
И звукоизолирането го правят с кори за яйца или каквото и да е от вътрешната страна на стената, нали