venci79 поне кабели трябва да имате в тоя Техномаркет доколкото разбрах става дума за старозагорския.Преди 2-3 години бяхте фрашкани със модели сега не знам как.Тази оптика от горния пост тябва да я има там.
venci79 поне кабели трябва да имате в тоя Техномаркет доколкото разбрах става дума за старозагорския.Преди 2-3 години бяхте фрашкани със модели сега не знам как.Тази оптика от горния пост тябва да я има там.
благодаря.гледам под профила ти пише А-200 !!имаш ли го нали ги няма още ?
сега е трагедия техномаркет .Първоначално публикувано от granity
Значи имам следният проблем.Искам да си изкарам звукът от компютърът на ресйвърът но нещо не става.Ресйвърът е марка Marantz SR7300 а тонколоните ми са JBL.От аудио изхода на компютърът където по принцип си включвам компютърните колонки с чинч кабел си вкючвам в аудиовхода на ресйвърът звукът се появява но с много лошо качество и тонколоните бучат.Проблемът не е в кабела защото съм си го купувал от вънка и струва 100 лв.Същото нещо като направихме с уредбата на 1 приятел си свири нормално а на моят ресйвър тонколоните бучат,пробвал съм на различни аудиовходове да го включвам винаги се чува това бучене
От какъв изход, към какъв вход подаваш сигнала? Очевидно има несъгласуване по входно съпротивление и ниво.Първоначално публикувано от georgi0719
Нали знаеш отзаде на компютърът има 3 входа където се вкючват слушалките. микрофонът и тонколонките за компютър входовете са светло зелено розово и другия вход не го виждам добре какъв цвят е.Вкарвам във входа в който по принцип си вкарвам тонколонките на компа светло зеления един преходник,,понеже там е единичен изход'' в преходникът вкарвам аудио кабелът и след това си го свързвам към ресйвърът.Ресйвърът има 20 аудио входа към него съм си свързал цялата техника в нас,,телевизор,cd,dvd,playstation,'' всичко си свири само от компютърът се получава това бучене на тонколоните.Когато си свържа към този същият изход тонколонките на компа си свирят добре но свържа ли ресйвърът бучи.
Компютърът и ресиверът на различни мрежови контакти ли са? Подобно бучене се получава при неизравнена маса между тях. Продават едни у-ва за масата при автомобилните уредби, можеш да пробваш с такова.
Оправял съм подобно нещо и с откачане пластината на шукото на единият компонент, но трябва да се внимава и мери с фазомер.
Смени преходника!!! или без него.вероятно е стерео жак,който се разклонява в 2 МОНО чинчове.Затова бучи.
[/quote]
Здравейте.Предполагам е писано по темата,но не можах да открия.Имам ресиивър Ямаха 663 и комплекта Jamo S606.Колко квадрата кабел трябва да взема за фронталните и колко за съраунда.Колоните са 6 ома,както и ресиивъра е настроен на 6 ома
Зависи от разстоянието и от клемите ! И от бюджета , разбира се ! За мен по-малко от 2мм2 не си заслужава !
Дебелината на кабела не е непременно критерии за качество!
Разстоянието от ресиивъра до всяка една от фронталните колони е по около 2 метра,а до съраундите ще е по около 8 метра.Пък за бюджета,мисля че няма да има смисъл от скъпи кабели,като се има в предвит че като цяло системата не е от висок клас.Гледах в Техномаркет продаваха някакви кабели,нещо такова имам в предвитПървоначално публикувано от civica
Най-важното е дължината на кабелите за чифт колони да е еднаква.
Честа грешка е едната колона да е свързана с 4 метров кабел, а другата да е с 8-10 метров.
ПОнеже изобщо не съм запознат с тези неща, въпросът ми може да ви се стори много смешен, но все пак... С какъв кабел трябва да свържа колони Focal Chorus 714 V към рисивър Denon 1910 ?