Резултати от 1 до 14 от общо 14

Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    56
    #1

    Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Здравейте, от известно време се интересувам от покупката на система за домашно кино и след известно проучване се бях спрял на Onkyo HT-S6305. Идеята ми беше да я поръчам от английския амазон, защото цената от 420 паунда, заедно с доставката беше направо супер. Оказа се обаче, че междувременно Onkyo са обявили излизането на новия модел в серията HT-S6405 и явно са преустановили производството на 6305, защото такава вече не може да се намери никъде в Англия и само на едно място в Германия, което не доставя до България. Цената на 6405 е 530 паунда, заедно с доставката. Междувременно обаче прочетох за рисийвъра Onkyo TX-NR 609 и направо ми останаха очите в него. Цената му обаче е повече от това, което бях приготвил за цялата система. Най-евтиният вариант, който намерих в Европа е 480 евро с доставката. В Щатите рисийвъра се продава за 414 долара. Тук идва първият ми технически въпрос. (1.) В описанието на американския модел липсва екстрата upscaling до 4к, което ме навежда на мисълта, че тъй като в Америка телевизията е по-различен стандарт, то явно тази екстричка е неприложима там и не са я сложили в рисийвъра. От друга страна не знам дали изобщо такъв вид upscaling има някакъв смисъл? До колкото знам HD е максимум 1080 и не ми е ясно как така изведнъж технологията направи такъв скок до 4к. От друга страна телевизорът, който съм харесал - LG42LE8500 има макс. Резолюция 1920/1080 и не ми е ясно дали този upscaling изобщо ще се отрази. (2.) На следващо място не мога да разбера ако гледам обикновена SD телевизия с upscaling ще стане ли телевизията HD? (3.) И по какъв начин точно следва да свържа Булсатком приемника с рисийвъра? (4.) Не ми е ясно и интернет стриймингът ще ми свърши ли някаква работа изобщо в България? (5.) А ако сложа рисийвъра в заграден отвор в секцията дали може да прегрее от това, че няма отстояния? (6.) Проблем ли е и това, че кабелите за задните колонки вървят успоредно с един кабел за захранване? (6.) И последно, но не и по важност какви колони (5.1) ще ми препоръчате, които да са в границите на разумното предвид евентуално силно отънелия ми джоб след купуването на рисийвъра?

    Забравих да кажа, че за момента нямам нищо освен компютър и рутер, но пък предпочитам да знам какво точно ми трябва и какво искам, за да мога да събирам пари за конкретна покупка, а не просто ей така за нещо неопределено. От друга страна не съм страшния аудиофил или аудиоманиак, но тъй като вече излизам вечер доста по-рядко и прекарвам повече време вкъщи, искам да направя една система, която няколко години ще радва слуха ми. Основно ще я изполвам за гейминг, гледане на телевизия (най-вече спорт и мачове) и филми (но не повече от 1-2 седмично). Обичам да слушам и музика просто така, без да правя нищо друго, но за съжаление ми остава все по-малко време за това. Съжалявам за многословието и благодаря педварително за отговорите.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #2

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Онкиото не е добра идея да е в затворено .Колко ти е отънял джоба т.е ,колко даваш за колони? Булсатския приемник ще го вържеш с компонентен кабел(ресийвъра ще ъпскейлва) и чинчовете за аудио.

  4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #3

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Да , Онкиото е добър избор , но дали е подходящ в случая ? Системата тепърва ще се изгражда и ще е 5.1 и това няма да доведе до използването на пълния потенциал на този ресивър ! Булсатския приемник може да се върже към ТВ-то и с hdmi кабел / или към ресивъра /, но това зависи от модела на самия приемник ! Иначе избора на колоните е най-труден ! Всичко ново , от магазин ли трябва да бъде купено или може да е втора употреба , примерно ресивъра и колоните ?

  5. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    645
    #4

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    civica, той иска да ъпскейлва булсат от Onkyo-то, няма как да стане през HDMI. Vanquished e обяснил как става.

  6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #5

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Добави и трансформатор за тока за американския модел - около 90 лв. Да затвориш Онкио ресийвър, чиито модели имат проблеми с охлаждането, заедно с още един уред, който грее допълнително, не е добра идея.
    Иначе ъпскелинга до 4к няма да ти трябва ако не планираш покупката на проектор да кажем, който има такава резолюция.
    Ъпскелинг до 1080р има и е нещо, което може и да ползваш.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #6

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    а следващо място не мога да разбера ако гледам обикновена SD телевизия с upscaling ще стане ли телевизията HD?
    Не. Телевизията си е SD. Резолюцията се променя.

    tougherty, няколко неща от мене.

    Първо, субективното, и ти го казвам съвсем доброжелателно - не си вземай този ресивър. Възможно е и да греша, признавам, но постът остава впечатление в мен на човек на който не му трябва този ресивър. Всъщност остава впечатление, че си баш от като мен като потребител. Човек, който иска нещо хубаво, но едва ли разполага с ушите за да различи 609 от 509 и стаята за 7.2. Бих ти препоръчал нещо в класа под този, който си избрал. Примерно 509. Taка, че ти препоръчвам буквално да сложиш двете неща едно до друго и гледай за нещата, които би ползвал от 609, които ги няма в 509(примерно отделната аудио зона на 609). Неща от типа, че вади по-хубав звук/картина директно ги подминавай. Помисли си и ъпскейла колко ти е важен, все пак информацията отсъства и това, което получаваш всъщност са нюанси на тема кой алгоритъм колко по-находчиво ще ти размаже пикселите по екрана. Свързан с ъпскейла е и следващият параграф.

    Второ, обективното. Знаеш ли, че HD каналите на булсаткома са само 2лв на месец? Свързано с въпросът ти как да свържеш булсаткомският приемник с ресивъра. Ами с HDMI според мен е най-добре. Да поясня. Преди няколко седмици, по малко от месец, реших, че най-сетне ми е писнало да свързвам аналогово ТВ-то с булсаткома и си взех ZHD100. Самият приемник май не е цвете за мирисане, но позволява свързване през HDMI и гледане на HD канали. А те струват само 2лв на месец. Май не го пише никъде това де, но може да попиташ в някой офис на булсатком. Както и да е - има няколко схеми за подмяна, аз влязох в схемата когато си с изтекъл договор. Оказа, че за 38лв и подписване на 12 месечен договор получавам оборудване (чиния и HD приемник), 3 месеца безплатно, следващите 2 с поета 11лв такса от булсат(аз си доплатих за премиум), а останалите месеци трябва да си над 14лв(може и да не си спомням подробностите). Така или иначе не искам да ми вземаш писанията за чиста монета, а просто да ти кажа, че има и такава възможност - останалото ще го уточниш в някой булсатком офис. И като си вдигнеш таксата с 2лв на месец ще имаш и HD пакет, ама с истински HD канали...

    Те така.

    П.П.
    (5.) А ако сложа рисийвъра в заграден отвор в секцията дали може да прегрее от това, че няма отстояния?
    Toва изобщо да не ти минава през главата моля. Ще правиш ресивър иначе. Онкиото по принцип си грее бая, от горе лепенка са турили даже да предупреждава

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    214
    #7

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    609-ката е аналогичен на 608 и има вентилатор, от личен опит казвам, че повече от 27-28*С не съм го виждал.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    56
    #8

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Благодаря на всички за бързите отговори. Това, което разбрах до момента е следното:
    (1.) Наистина има upscaling до 4к, но за телевизора, който съм харесал това няма да окаже влияние. Дали обаче наистина американските модели нямат такъв upscaling до 4к или просто той не се споменава в оябвите в ибей? Също така този трансформатор за 90 лв. с какви размери е горе-долу, за да знам дали имам място къде го сложа?

    (2.) Явно ако гледам обикновена SD телевизия с upscaling тя няма да стане HD, а само SD с малко подобрена резолюция? Songbird казва, че само 2 лв. допълнително струва HD телевизията на булсатком, но аз доколкото знам те имат само 5-6 HD канала.

    (3.) Явно ако съм с обикновен Булсатком приемник го свързвам с рисийвъра както казва Vanquished с компонентен кабел и чинчове, а ако съм с HD приемник го свързвам с HDMI.

    (4.) Така и не разбрах обаче интернет стриймингът ще ми свърши ли някаква работа изобщо в България? И рисийвърът и телевизорът предлагат някакъв стрийминг, но изобщо не разбирам плаща ли се за тази услуга и как точно се ползва.

    (5.) Очевидно е много лоша идея да сложа рисийвъра в заграден отвор в секцията, но ако все пак не го сложа на открито какви са препоръчителните отстояния?

    (6.) Проблем ли е и това, че кабелите за задните колонки вървят успоредно с един кабел за захранване?

    (7.)За колонки мога да отделя максимум 400-500 лв. като ми се ще да са нови, а за марка нямам никакви претенции стига да вървят добре с рисийвъра и да не стане така че да съм сложил 300 коня двигател на трабантче.

    Сериозно ще обмисля и варианта за рисийвър 509 вместо 609. Той като че ли има почти същите функции като 609-ката без ъпскейлинг до 4к, Audyssey DSX и Dolby Pro Logic Iiz, които не че знам какво са, ама звучат много ефектни. Макар че някак си 609ката изглежда по-яка

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #9

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Разликите между 609 и 509 са малко повече от изброените, но ако планираш колони за 500 лв спокойно може да минеш и с 309.
    Понеже и аз ползвам американски модел съм взел транформатор с размери около 20х15х12 см /приблизително/.
    Не разбрах как планираш да докараш ресийвър от Щатите до тук? Колко ще ти струва доставката?
    Защо се вкарваш в приключение като може да вземеш модел на Yamaha RX-V571 от тук за 800 лв с валидна 2 годишна гаранция и всички нужни екстри за начален клас система.

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #10

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    tougherty , събери още малко и вземи JAMO S-606 hcs 3 или ELTAX Monitor 5 pack ,това е като някакъв минимум.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    56
    #11

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Lazarus18 доставката ще ми излезе без пари. Колкото повече чета обаче стигам до извода, че май малко се изхвърлям. 609ката наистина е страшен рисийвър, но като че ли не съм дорасъл още за него, особено като се има предвид че съм напълно начинаещ. Да не говорим, че явно с подходящи колони цялата система стъпва над 2000лв., което ми е непосилно. Отново се връщам на варианта домашно кино Onkyo ht-s6405, което е с рисийвър 509. Цената на системата е към 1200 лв., а разликата с 609ката не ми изглежда толкова драстична. Единственото, което ме притеснява е, че на 509ката не виждам HDMI вход за компютър, което ми е абсолютно задължително предвид, че мисля да използвам компютъра като блу рей и двд плейър (а телевизора като монитор), а пък и да слушам музика и да прекарвам звука на игрите през рисийвъра и колоните (за тези последните HDMI не ми е нужен де, но някак си е по-добре като че ли). Отделно на 609ката има един вход, на който пише PC IN, който го няма на 509ката, а все още не мога да разбера за какво служи. Вие какво мислите?

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #12

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Не ти трябва специален hdmi вход за компютър , а просто hdmi вход ! Моя лаптоп така е вързан към ресивъра и ТВ-то се ползва за монитор ! Прочети упътването за употреба на ресивъра / има го в нета / и ще ти стане ясно кое за какво е !

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    56
    #13

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    А какво е мнението ви за колоните към пакета Onkyo ht-s6405?

    HTP-648
    5.1-Channel Home Cinema Speaker System
    SKF-648 2-Way Acoustic Suspension Front Speakers


    8 cm Cone Woofer
    2.5 cm Balanced-Dome Tweeter
    Max. Input Power: 130 W
    Gloss Finished
    Magnetically Shielded
    SKC-648 2-Way Acoustic Suspension Center Speaker


    8 cm Cone Woofer x 2
    2.5 cm Balanced-Dome Tweeter
    Max. Input Power: 130 W
    Gloss Finished
    Magnetically Shielded
    SKR-648 Full-Range Acoustic Suspension Surround Speakers


    8 cm Cone
    Max. Input Power: 130 W
    Gloss Finished
    Note: All speakers feature an impedance of 6 ohm, color-coded speaker terminals and cable, and wall-mounting capability.

    SKW-501E Bass Reflex Powered Subwoofer


    20 cm Cone
    Rated Output Power: 80 W (Minimum Continuous Power, 4 ohm, 100 Hz, 1%, IEC)
    Down-Firing
    Gloss Finished
    Output Level Control

    http://www.eu.onkyo.com/en/products/...ml?tab=Details

  17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #14

    Re:Мнение за рисийвър и разни технически въпроси

    Колега , по какъв критерий да ги оценим ? На картинка изглеждат добре , по описание също , по техн. данни също добре за система за дом.кино / за стерео не очаквай чудеса , то и няма как да стане с тези размери / за стая с определени размери / предполагам 25-30 м2 /, та така и освен това все пак са от реномиран и световно известен производител ! Но все пак друго е впечатлението наживо , но надявам се си чел отзиви за тях из нета , ако има де ! Сигурно не е лоша системката за парите си !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Технически въпрос?
    От liubo_ във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 29
    Последно: 21-05-12, 08:01
  2. Отговори: 0
    Последно: 10-01-12, 13:27
  3. Технически речник
    От pettiofi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 13-04-09, 21:46
  4. Пловдивски Технически Панаир
    От antonfx във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 27-09-07, 23:25
  5. Технически речник
    От tannoy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 05-04-07, 17:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе