Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 143

AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #91

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    1) Блутут друг освен оригиналния ме съмнява да тръгне, но и да стане не виждам смисъла. Можеш да си свържеш лаптопа и ресийвера с HDMI, а телефона с кабел камбанки->стереожак.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    софия
    Мнения
    52
    #92

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    здравеите,от къде мога да си сваля ръководство на български за pioner vsx-329-k. И другия ти ми въпрос е как да му изкарам менюто или нещо такова на телевизора.вързал съм го с оптика и хдми.

  4. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #93

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    От тук можеш да си изтеглиш ръководство, ама за Българско ще почакаш Pioneer VSX329K - Support & Pictures . На вторият въпрос нямам отговор, някой друг ще помага а пък ако каже и за VSX-915-S как става ще трябва да черпим.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #94

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Здравейте!

    Да посъбудим темата ... с молба за леко окуражаване, може би насочване.
    Имам единствен източник на звук - компютър. Нямам телевизори, приемници и т.н., няма и да имам занапред (това като обещание, не като очакване). Искам да постигна достатъчно силен и качествен звук, в следните области и в този приоритет:
    1)игри
    2)музика с ниско качество (най-често интернет радио а и по-голямата част от колекцията ми е под 320kbps)

    помещението е 16кв.м, обичам наситен и равномерен звук - компютъра предлага доста уравниловки, така че вероятно все ще постигна каквото ми трябва.
    До момента ползвам компютърни колонки logitech X540, станаха на 8 или 9 години вече.
    Трябва ми ново озвучаване, защото - това вече ми е слабо. Живея на ново място и мога да се разгърна спокойно, а това сладурче криви като му се поусили звука. Иначе за филми е идеално, но избягвам да си губя времето с филми.

    Реално ми трябва усилвател, но 5.1 или 2 броя стерео не мога да се прежаля да поискам.
    Последния вариант е нови компютърни колонки, пак Logitech Z906. Като чета колко много хора ги харесват, ми става ясно че са ширпотребни и след година-две пак ще съм на изходна позиция, но с 650лв по-лек. От друга страна, кой знае хехе.
    В Крайна сметка моля за мнение за:
    Pioneer VSX-430-K, не намерих по-нисък клас. Предвид, че ми трябва само усилвател, и като си въобразявам че по около 100W на канал ще са достатъчни - заглеждам се в най-ниските класове receiver.
    Колоните са повече или по-малко ясни - там или тегля клечка или обикалям и слушам, няма как да ми бъде препоръчано нещо. Предполагам ще се насоча към нещо с повече ватове примерно http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-5000/p/54503 или пък 4 броя от тези Усилватели :: PipAudio SH 265F и отделно sub. Предимството на българските е, че като са евтини вероятно няма филтри - съответно мога да си сложа мои, а мога и да си правя каквото ми трябва друго без да ме боли колко много пари съм дал.
    А, изобщо не ме притеснява дори да си направя сам колони, но си въобразявам, че първо които и да са от тези (или други купешки) може и да ми харесат, може и да издържат, а и може да ми е много по-удобно да ги преправя. А пък тези Quadral може би мога да слушам и без суб, което също ми се струва много добре

    Загледах се и в reciever-и втора употреба, теоретично ми грабват окото, но нямам усещането, че ще сполуча.

    На Logitech Z-906 малките колонки са еднолентови, струва ми се зле това дори без да съм ги чул т.е. имам предразсъдъци. Може би всичко е измислено и балансирано точно като за моя тип юзери, а и може да ползвам го ползвам него за бас и усилвател (те са в едно) и другите 5 колони да сменя.
    За сега ползвам аналогови връзки, а с Pioneer-a или друго такова съвременно може би ще трябва да мина на HDMI, за което сигурно ще ползвам видеокартата. Нещо ми се струва странно, няма да взимам отделна звукова карта все пак, нямам място а и ще ми се бърка в охлаждането (на видеокартата). Тук това е предположение ^_^

    И така, след разните описания, въпроса ми накратко:
    би ли ми свършил работа Pioneer VSX-430-K + примерно някои от посочените по-горе колони за постигане на плътно (ненасочено, по-скоро от тип кино) и равномерно (без съществен превес на някакви диапазони) озвучаване на среден размер стая в по-пълна степен от Logitech Z-906?

    Нещо за мен в тази връзка: 'тренирал съм' цигулка; имам по-голямо внимание в слуха от почти всичките ми познати, но също така ако няма някакви чудовищни отклонения свиквам лесно с предложения звук. Като музика съм тотално прасе - почти всякаква електронна музика и няколко стила метъл и няколко стила рап и много от стиловете джаз, също и отделни класики. Ключа е, че слушам музика т.е. всякакви пеенета и въобще замърсители ги отбягвам, когато е възможно. Все пак, стила който винаги и по много слушам с удоволствие сега е minimal. Веднъж един познат донесе специален усилвател, който - да, имаше осезаема разлика спрямо каквото имах тогава (транзисторен стерео усилвател), но смятам за разумно всичко да е под 1200-1300лв (разбира се това е цел, реално може и повече). Предполагам не съм дорасъл за висок клас озвучаване.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #95

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    аз съм със въпросните колони КУАДРАЛ,които за ПАРИТЕ си са добри,НО имам и стари НЕМСКИ КУАДРАЛИ,които ги удрят в земята.всичко зависи от усилвателя,качеството на музика и УХОТО ти.ако слушаш силна музика(като мен),то ще останеш доволен,а ако гледаш и филми СУБА е задължителен,а както и възпроизвеждането на ДТС формат,примерно-http://olx.bg/ad/resivar-yamaha-rx-a-830-ID5S63O.html#fde9124d97 и колоните(на изплащане) или http://olx.bg/ad/receiver-onkyo-tx-n...tml#82ccdc5e05, но аз съм само лаик,нека спецовете кажат
    Този пост е редактиран от DUNDURMA; 29-03-16 в 00:21.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #96

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Доста почетох преди да напиша това предното, може би месец - месец и нещо; а така и като написах и после като си направих равносметка кой съм и къде съм; и се щракнаха съвсем нещата; вече нямам въпроси; много благодаря и на DUNDURMA и на mladen76! Ще взимам на 2-3 заплати нещата и хич няма да са тези ^_^ Тези сякаш са моите сегашни, но достатъчно силни - сиреч ще ми свършат същата работа като Z906. Така че ще взема музикално оборудване. Пак ще е Pioneer де. И аз съм с 110V клими на 2г при мен и 10г преди това, та има от къде да дойде светлината на прозрението ^___^

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #97

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    да споделя, новата серия приемници на Пайнър излезе този месец, примерно VSX-830 сега е намален; гледам в разни евро сайтове - за у нас нямам идея.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    37
    #98

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Въпросния VSX-830 вече един клонинг е у нас и се ползва, станаха вече почти 3 месеца. Звука е чудесен - може и пълни стаята както искам. Особености - изводите са ок, и като разстояние и като възможности, съвсем спокойно влиза 4мм кабел - може директно а може и с банан. А може и двете едновременно. Има място, не че е удобно, но е поносимо. Има безброй излишни неща. За началната конфигурация трябва някакво смарт устройство - телефон или таблет! Отвратителна тъпотия, но след първото пускане вече може да се управлява от дистанционното а през web може да му се пуска пренастройката. Доста тъпо е направено това, в смисъл има само автоматична пренастройка през web-а а от бутоните на самото устройство+дистанционното е неудобно. Има може би 8-9 режима на работа, от тях смислени са естествено само 2 - някакъв вид автоматично напълване на колоните (когато звука е стерео да се ползват всички колони) и директен вход. Тъй като входа е само HDMI, то компютъра го вижда като монитор. От там следва поредната тъпотия - не може да се ползва power save-а на видеокартата (може да си сваля потреблението и честотите, но не може да гасне напълно). Т.е. и монитора винаги свети или се изключва ръчно. Връщаме се 10г. назад и почваме да ползваме screensaver. Естествено всичките режими и малоумия водят до очаквания ефект да го включа и да го чакам да се включи, да си изключва звука при превключване на режимите. Грее в зависимост от потреблението. На комплект от 5 беоя 6 омови колони може да се слуша на най-силно с часове, ок е, макар че и седи над компютъра и издишащия 20см вентилатор точно му духа отдолу. При включване на суб-а паралелно на предните колони (защото не може да се ползва от изхода за суб - обяснение след малко), то на най-силно прегрява и сработва защитата за няколко минути. Напомням - отдолу има вентилатор, който духа 'през' устройството. Та, защо не може да се ползва суб-а по 'интуитивен' начин. Има LFE/pre-out изход за 2 суба т.е. за такива със собствен усилвател. С RCA изходи, като дори оплетката е занулена. И въпреки това има голям брум. А и не дава никакъв забележим сигнал към суба така. Разбира се, прекарах го през авто-настрйката за пореден (>6) път, обявих му, че вече има суб, има си индикация за него, но на компа като го тествам е твърде тихо, а като пусна нещо (независимо колко канала) - не се чува. За щастие производителите на самия суб са помислили за тия ширпотребни простотии и колоната си има и пасивен вход. Като го ползвам всичко е наред. Предните колони са ми наземни и са с обявена максимална мощност 150W (пикова над 200), задните са за шкаф 100W (пикова 150) и средната ъъъ май беше 120-180. Задните колони им достига максимума при най-силно и започват дефектите. Силата е в децибели от -80dB до +6дб, при всичко до 0 звука е идеален. При 0 и нагоре когато входа (от компютъра) ми е на 100% то задните започва да ги претоварва, ако го включа на стерео предните си свирят ок. Т.е. реално устройството е мощно и с чудесен звук. ОТ безбройните програмируеми безмислици следва да отбележа, че може да се настрои силата на звука при включване - може да е на ръчно определено ниво, може да е на последното ползвано ниво, май имаше и трето, но не го помня. Има и някакви интернет глупости.
    Накратко - съвременен ширпотребен продукт. Препълнен с излишни неща, ненужно скъп. Звука е достатъчно силен и много добър. Дори на максимум тишината е пълна тишина. Брум няма никакъв - а задните колони са ми през 13м кабели. Използваем е, въпреки всичките си неудобства. Да, знам че ми трябва 5+1 усилвател или пък VSX-430/530, но цените на усилвателите не мога да ги преодолея психически, а по-ниските модели са слаби. Докато това става. Струва едва колкото храната на семейството ми за 4 месеца! Кво му плаща човек!!! За сметка на това после се започва борба и нерви докато тръгне както трябва.
    В последните години вече всичко почва да се преструва на компютър, което е огромен проблем за хората като мен, с компютър, защото просто не мога да им насмогна на ненужните тъпотии. Но, ако го ползвате не с компютър а примерно с телевизор или знам ли и аз какво, може би ще е точно на мястото си. Макар че, не виждам да има еквалайзер - има някакви вкарани еквалайзер режими, но ръчно не виждам да може да се настройва нищо в тази насока.
    Мисля, че мога да го формулирам в едно изречение така - този продукт е като политиците ни: не го взимам, защото го харесвам, а защото всичко друго е по-лошо или недостъпно. Обаче за разлика от политиците е съвсем реално използваемо и дори върши работа.
    Пожелавам да намерите точното нещо за вас!

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #99

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения


  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2017
    Мнения
    1
    #100

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Здравейте! Имам следния проблем, много ще съм благодарен, ако някой помогне. Преди няколко дни си закупих усилвател Pioneer VSX-1020K (втора употреба). Работи, изкарва звук! Всички входове и изходи работят, аудио параметрите също. Проблема е следният - подточките в ''Home menu'' са заключени и не мога да направя никакви по-специфични настройки. Това ми е първият Pioneer усилвател и не съм много в час. Знаех, че са трудни за настройка и не са за новаци, но не очаквах да се срещна чак с такова чудо. Какво ли не пробвах, но в книжката за упътване няма нищо подобно! Много се надявам някой да е запознат. Благодаря ви!


    Прикачени изображения Прикачени изображения

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,559
    #101

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Така като гледам това ти е настройката посредством микрофона и ако не е включен вероятно няма да има достъп до тия настройки.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    188
    #102

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Здравейте,
    Малко помощ!. Моделът е VSX-1123K. Oт известно време започна през определен повтаряем интервал, автоматично да намалява нивото на звука. Къде ли не рових, ресетвах, настройвах.... но нищо не се променя. Или нещо пропускам в настройките или има някакъв проблем!
    Благодарен ще съм за вашата помощ и компетентно мнение!
    Този пост е редактиран от kall; 16-12-17 в 09:44.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    914
    #103

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Този определен, повторяем интервал нищо не ми говори, но ако се получава след силна музика с нискоомови колони ,да не би да прегрява.

  17. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    101
    #104

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Преди време четох за подобен проблем след ъпдейт на фирмуера.

  18. Novice
    Тук е от
    Jan 2018
    Мнения
    3
    #105

    Отговор: AV ресивъри Pioneer / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

    Здравейте купих си система за домашно кино Pioneer htp-074 5.1
    Свързана е със телевизора със hdmi кабеле през hdmi/ARC изход през системата когато правя тест на колните всяка си отговаря на тона който е пуснат. Обаче когато пусна клип от Youtube понеже е смарт телевизора и пусна тест на Dolby Digital звукът който трябва да идва от задните колони (задна дясна и задна лява) идва от предните колони (предна лява и предна дясна) което ме навява на мисълта че не получава 5.1 канала на звука от телевизора. Единственото за което се сещам като причина е че hdmi кабела ми е стар и може да не го потдържа. Помагайте ще съм благодарен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 264
    Последно: 08-02-24, 17:32
  2. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  3. Отговори: 935
    Последно: 12-07-23, 13:01
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе