Отговорил съм на въпросът ти в другата ти тема, не е нужно да го пускаш в повече теми.
Отговорил съм на въпросът ти в другата ти тема, не е нужно да го пускаш в повече теми.
Здравейте, имам VSX-LX503 и може би е един от най-добрите ресивъри на марката. Проблема ми е че след като го ползвах около два-три месеца забелязах че вече не мога да CAST-вам файлове от PC-то към него. Не знам защо е станало така, другите ми устройства като ТВ-то се виждат без проблем в уиндоуса и мога да си плейвъм към тях.
Малко детайли, pc-то и ресивъра са в една мрежа, както и ТВ-то. С вин10 съм и като му дам сърч от Add devices изобщо не го намира, дори и като го търся чрез блутут. Спирах файруоли, антивируси, ресетвах ресивъра, рутера но без успех. Media streaming опциите също са разрешени но няма ефект. От вчера съм с последния фърм на ресивъра но пак нищо и вече ми дотегна, а в началото още със закачането на ресивъра към рутера си работеше и даже виндоуса сам си го намери. Не знам от ъпдейт на уиндоуса ли или друго но е дразнещо, моля помагайте.
Здравейте,
Сдобих се с VSX-921, но за съжаление без диск AVNavigator. Никъде не мога да го намеря. Някой може ли да помогне - било с линк или да ми запише такъв диск и да мина да го взема ( за София ), или изпрати с наложен платеж( примерно).
Благодаря предварително.
drakano
Върни му заводските настройки - виж в книжката с инструкците.
vandall
https://www.pioneerelectronics.com/P...gator+for+iPad
https://apps.apple.com/us/app/avnavi...ad/id447302863
hristoslav2 - Благодаря за линка, но тава е само за iOS среда, аз като прост ползвател с уиндоус не мога да го сваля.
PS
Все пак намерих откъде да го сваля, но това е файл за Мac, не мога да го инсталирам на Win.
Този пост е редактиран от vandall; 27-01-20 в 16:25.
Здравейте...!!! Простете невежеството ми,но имам един въпрос.Ще закупувам ресивър Pioneer VSX-934 7.2ch AVN.По-принцип знам че е хубаво фронт колоните да са с по-голяма мощност от изходната на ресивъра,но конкретно този модел,го дават с мощност ......Мощност: 160 W/ch (6 ohms, 1 kHz, THD 10 %, 1ch Driven) ....и 135 W/ch (6 ohms, 1 kHz, THD 1.0 %, 1ch Driven).Та въпроса ми е....мощноста на колоните трябва да е в този интервал....135-160 w, или над 160 w.Ето и линка...https://www.avitel-bg.com/pioneer-vs...h-avn-receiver
Да хубаво е да са с по голяма мощност, но не е задължително. Нали няма да усилваш много volume-то .От 120 W -нагоре, реална мощност е достатъчна за предни фронт ОТ/тонколони
Пък, и да не говорим че ако ОТ са по-чувствителни (повече dB) няма да е необходима голяма мощност ( W). И съответно да усилваш AV ресийвъра до високи нива, за да ги захрани.
С две думи AVR, ще се товари по малко, а ОТ ще звучат по-силно.
Ако прочетеш добре отговора, ще разбереш че съм отговорил.
Питаш за да ти предложим конкретни модели ОТ/тонколони или просто гледаш спецификация, и не си се спрял на нещо конкретно?
Ако е първото (пускаш една Нова тема) и искаш съвет, желателно е да споделиш предпочитанията си:
букшелф/рафтови или подови ОТ, както дали ще са стерео или комплект 5.0, ще се залага на музиката или само филми или и двете, и големината на стаята (м2) в която ще се монтира системата?
А бюджет?
Единственото което искам да знам е към каква мощност колони да се насоча за да не товаря ресивъра ако са по-мощни или да не ми кривят ако са по слаби. И тъй като на въпросният модел са дадени две мощности... това ме обърква.Става дума само за фронт колони които ще ползвам само за музика....
Дадените мощности са максимални предните две ОТ, или пo-точно са за единия канал(като доста малко производители напоследък вече дават за предната линия когато за двата канала/стерео).
Като втората, бих казал е по вярната (с условности), защото има по малко изкривяване (1.0 THD) при 135 W RMS.
Докато втората е при 10 THD, което е голямо изкривяване за 160 W.
Пак, ще повторя колкото една тонколона е с по голямо sensitivity (2,83 V/1 m) [dB], толкова по-малкa мощност ще е необходима да подава усилвателя/ресийвъра за да е захрани.
И съответно AVR, ще се товари/работи на по-ниска мощност. Импеданса/омовете на тонколоните, също е от значение.
Конкретно мога да ти отговоря. ако сравнявам определена марка/модел ОТ/тонколони.
На така зададен въпрос отговoра е това.
How Much Power Do Speakers Need? | Home Theater Basics
Здравейте, на скоро се сдобих с ресивър пайнер vsx 529, но имам проблем не изкарва звук през arc. Чува се едно как да го опиша прпрпрпр... Като сменя режима от тв на PCM излиза стерео звук мина ли на pastroy пак започва пръцкането стария ми ресивър беше Ямаха и този проблем съм го нямал. Питането ми е следното ресивъра ли е прецакан или има още някаква настройка по него за пастроу?
Пробва ли с друг кабел?
Включена ли е опцията в двете устройства?
Звук от тунера или от плеъра/приложение на тв не излиза (от тунера май няма много варианти с многоканален звук)?
Варианта да е повреден ресивъра си остава - провери ли за ъпдейт, а и един ресет може да е полезен? ... и в тоя ред на мисли - какво друго има свързано към ресивъра и тв?