Някой занимавал ли се е по-обстойно с Audyssey XT32 и по-специално MultiEQ приложението на Denon, което позволява корекция на настройките, които автоматичната система е заложила?
Пуснах пълната калибрация с 6 позиции, но високите бяха прекалено високи. На музика буквално се чуваше бял шум на почти всяка песен. При пускане на Direct режим - шума изчезваше. Автоматичната настройка усилва прекалено много високите по някаква причина. Не мога да пусна Direct за всичко, защото тогава започва да бучи събвуфера.
Освен това, когато корекцията е пусната, някои инструменти губят плътността си. Осезаемо е. Сякаш контрабаса се заменя с някакъв друг струнен инструмент с по-малък обем. Мисля, че се води Mid-bass.
Пробвах да огранича корекцията за всички канали от 0 до 250Hz, а нагоре да не пипа нищо и мисля, че нещата се случиха. Събвуферът не бучи толкова и говорителите си работят както при Direct режим, без да им съскат високите или да режат от другата честота (според мен mid-bass).
Мисля си обаче, че все има нещо, което мога да подобря още малко. Дали да не вдигна честотата от 250 на 500 например? Или 1000Hz? Корекциите отнемат доста време и затова не съм ги изтествал всичките до сега. Смяната на настройката и пускането към ресивера (ако сработи от първия път и не се налага да рестартирам телефона) отнема към 4-5 минути.
Някакви мнения и предложения?
Зравеите,Имам проблем с denon avr 2100.Пускам го започва да премигва зелената лампа и се гаси.След това започва да мигава чарвената лампа постоянно.Моля за помощ
Досега работеше ли или му е първа инсталация ?
Здравейте,
Имам Denon 2600 и се питам и аз като един колега преди 2-3 години с отговор за липса на караоке тон-колона, та
Гнездото на калибриращият микрофон само за него ли е или става за включване на микрофон /децата ще се изкефят със възможността да пеят върху фон, пък май и аз/?
Само за калибриращия микрофон е.
Ще трябва да си купиш отделно устройство за караоке и да го свържеш към ресивера, ако искаш да ползваш микрофони.
Ако ще е само за "спорта" и не ти се дават пари за смесителни пултове и прочие.
Едно евтино DVD с микрофонни входове. ще свърши работа.
Свързваш си го към ресийвъра. Ако му работи и оптиката и дискове може да си плейваш на него, докогато пееш.
Ако намериш със USB флаш вход и микрофонен още по-добре.
Пример.
Занесох го на маистор.Изгорял канал се оказа.
Благодаря много за предложението.
Идеята ми е да плейвам на децата детски песни със текс/субтитри от tube-то и да могат да ги пеят - явно ще трябва да поразвия предложението.
Ако имате някакви хрумвания в тази посока много ще се радвам.
ПП. Сетих се да проверя ТВ-то дали няма вход за микрофон - егати пропуска. Всякакви други дупки има пък тая нема
.
Изтегли си приложението Audyssey MultWQ Editor app. Инсталирай на телефона. Направи отново калибровката но през приложението на телефона. Сега вече ще можеш да настройваш по фино звука.
Този пост е редактиран от npb; 16-01-20 в 23:04.
Здравейте! Написах караоке в търсачката и ме плясна в тази тема.
Та искам караоке колона, с бюджет около 500.
В тема за ресиивър Денон, няма да намериш предложение за караоке колона.