Резултати от 1 до 7 от общо 7

Колони едновременно към ресийвър и усилвател

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2012

Колони едновременно към ресийвър и усилвател

Здравейте,
    имам следната система:

Receiver Onkyo tx-nr809
    Front 2x Jamo C-809
    Center Jamo D5 Center
    Surround 2x Jamo D590
    Sub Jamo D8 Sub

За стерео искам да ползвам стария си DUAL CV-5670 audiophile concept с двете Jamo C-809, които обаче са свързани bi-amp с Onkyo - то.
    Дайте идея за някакво превключващо устройство.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Колони едновременно към ресийвър и усилвател

Ще трябва да се откажеш от bi-amp на Jamo C-809.След това свързваш DUAL CV-5670 към тях,разкачваш свързващите крачета между Pre-out и Main-in на усилвателят.След това свързваш с чинчове Пре-аут / L и R /на ресивърът към Main-in на усилвателя и го ползваш ,като крайно стъпало,което захранва централните колони C-809.
    Този усилвател не е много подходящ за интегриране към домашно кино.Като характеристики не е нищо особено и едва ли ще имаш кой-знае какво подобрение спрямо ресивъра.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Варианта, който ти предлага @rewri и според мен е оптималния. Ако искаш обаче да запазиш Bi-amp свързването към ресивъра, трябва да се направи схема с подходящи релета.

5. Тук е от
    Apr 2012

Rewri, не знам защо подценяваш Dual-a. Доста време съм го слушал на Jamo D590. Определено е мощен усилвател и в комбинация с добри колони звучи повече от добре. С Jamo C-809 изкара около година и направо не ми се разкачаше заради Onkyo-to.
    Lupus, схемата с релетата ми се върти из главата, но ми е интересно дали не се предлага някакво готово устройство.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Виждал съм такива на QED, но като като гледам вече не се продават.
    Друго, което намирам е това http://www.beresford.me/PP/TC2D7220_AUDIO_ROUTER.html

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не го подценявам,нищо чудно да обажда по-добре от ресивъра в стерео режим.Проблемът е ,че интегрирането може да се окаже не толкова ергономично решение и да създава повече проблеми ,отколкото ползи.
    Защо не помислиш за цялостно разделяне на стереото от киното.Вземи си някакви малки съраунд колонки и премести D590 отпред за фронт на киното и пак си вържи C-809 с Дуала.Ще ти излезе по-евтино и значително по-удобно.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2012

Имам доста концерти на Blu ray и не ми се връща към D590 като основни колони на киното. От друга страна C-809 закачени към Duala -a се представят доста добре за музика. Започвам да търся подходяща кутия, която да натъпча с релета за комутиране на връзките.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Моля за помощ за колони, ресийвър и т.н...
    От Vanquished във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 13-11-14, 20:03
  2. Питане за ресийвър и колони
    От mazev във форум Аудиотехника
    Отговори: 17
    Последно: 28-05-14, 06:39
  3. усилвател/ресийвър ELTAX AVR-250
    От ioro във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-05-13, 00:20
  4. съвет за ресийвър и колони
    От kukurumukuru във форум Аудиотехника
    Отговори: 7
    Последно: 23-01-12, 07:39
  5. Въпрос за ресийвър и колони
    От chech0 във форум Аудиотехника
    Отговори: 11
    Последно: 30-09-08, 23:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе