Здравейте,
В момента чакам, една стерео система - SC-AKX50 -Manuals -Panasonic UK & Ireland - (Panasonic SC-AKX50), чието захранване е предназначено за изискванията на Великобритания - т.е. там електроуредите се вързват към контакта с три клеми, като доколкото знам, имат вградено заземяване.
Понеже ще се използва в България, искам да попитам, кое е най-разумно, да купя специален адаптер или да се смени захранващия кабел изцяло?
Четох из форумите на Англия, че адаптерите (UK - EU) варирали и трябвало специален адаптер, който да съответствал на съответните кабели вътре в системата, т.е. на вграденото в уреда заземяване - в България заземяването не е вградено, а е част от контакта.
Та така, понеже не искам да направя някоя глупост, а и да взема грешен адаптер, може ли да ме посъветвате какво е най-разумно? Мисля си да мина през сервиз на Панасоник, ако се наложи, и да им платя за смяна на захранващия кабел, който не се отделя, както при други модели, а е постоянно фиксиран към главното тяло на системата, завъшващ с английски (тройка) щепсел.
Мерси предварително.