Здравейте,
Пускам тема с цел съвети и препоръки. Доста съм зле относно аудио техника и не искам продавачи в магазин да ме
подведът, за това предварително да ме подготвите!
От доста време се каня да си взема едно озвучение, но може би сега коледата ще дойде и за мен Та търся нещо
силно бюджетно т.е. 1000лв макс с озвучителните тела, така че не се надявам на нещо невероятно.
Най вече ще се използва за филми/музика - 70%/30 и ситуацията е такава:
1. Трябва да го свържа с TV LG 42LH5000 - има оптичен изход, има и HDMI. Интересно ми е като вкл. ТВ дали системата може да се включва заедно с него и също дали мога да управлявам и 2те с 1 дистанционно
2. Имам 2 помещения потенциални за системата - хол 18м2 или спалня 13м2 тъй като това са помещенията, които се обитават най вече
3, ТВ-то пуска MKV филми от USB, но без DTS потдръжка. Интересното е дали AC3 пък ще стига до ресийвъра?
4, ТВ-то пуска MKV филми от USB, но без DTS потдръжка. Интересното е дали DTS ще стига до ресийвъра?
5, Другия вариант за 3 и 4 точка е ресийвъра да има USB потдръжка с DTS
6, Интересно ми е дали ако е стерео сигнала ресийвъра би го разхвърлял добре между всички озвучителни тела за филм/музика?
Гледам всички хвалят Yamaha и Denon, но май няма да стигнат средствата. 2ра ръка има от пр0давалник евентуално /гледах има доста/, но все пак искам вие да ме посъветвате!
Брат ми има PIONEER VSX-521-K + Pioneer S-ES3TB мисля бяха озвучителните, но не му харесва как свири на музика. И може аз да взема Pioneer S-ES3TB, а за него някакви стерео, които бихте препоръчали за 38м2 помещение....... Ресийвъра за мен мисля да е PIONEER VSX-323-K или PIONEER VSX-422-K или нещо по добро за тези пари?