Здравейте, искам да свържа аудио с-ма 5.1 марка Voltel, към телевизор Samsung LE22D450G1W. Дали е възможно? И ако е възможно от какви кабели се нуждая и колко? Благодаря.
Ето снимка на буфера16022013695.jpg
Ето снимка и на ТВ-то 16022013688.jpg
Здравейте, искам да свържа аудио с-ма 5.1 марка Voltel, към телевизор Samsung LE22D450G1W. Дали е възможно? И ако е възможно от какви кабели се нуждая и колко? Благодаря.
Ето снимка на буфера16022013695.jpg
Ето снимка и на ТВ-то 16022013688.jpg
Стерео кабел с необходимата дължина с по 2 чинча от двете страни. Многоканално аудио в тая комбинация не може да бъде изкарано.
По-скоро единственият ти шанс е стерео звук през слушлаките. 5-те чинча на телевизора са ти компонентен аудио+видео вход.
Значи само една колона ще свири или? и от какви кабели се нуждая ?
Не, ще свирят 3 колони, басовата и двете предни. (Освен ако не са по-скъпи с вграден псевдо съраунд ефект).
Кабела който трябва да се вземе е 3.5 инчов стерео жак от едната страна и два чинча от другата.
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=K-410+3.5SM-2RCA
Да, извинявам се не съм видял, че е само вход .... остава варианта на stenly.
Да, такива кабели имам, сега ако ми кажеш и кое къде да пъхна златен ще си :D Че в тия работи съм доста пеш
от ляво на антенният вход е изхода за слушалките. На колоните FR и FL и дано да свирне и баса
Кабелите на колоните ги пъхам в долните букси на буфера където са 5, а тоз другия кабел го слагам във входа за слушалки на телевизора и другите му 2 края в горните букси на буфера, така ли?
Според мен има и по-добър вариант!
В него няма да загуби и звука от телевизора, когато сложи жака.
Пробвай и следното - В Scart -а трябва да има и изходящ аудио сигнал. Продават едни Scart конектори с чинч(камбанка) изход. От тях с кабел с два чинча - към усилвателя!
Виж снимката - това са двата чинча - бял и червен, с превключвател поставен на Output!
САМО ВНИМАВАЙ С ФАЗОВИТЕ РАЗЛИКИ!!!! И ДВЕТЕ УСТРОЙСТВА ДА ВЗЕМАТ ТОК ОТ ЕДИН РАЗКЛОНИТЕЛ!
Този пост е редактиран от Lokoto; 16-02-13 в 22:50.
Става и така-ето го . http://www.tpetrov.com/search.php?p=...%E0%F0%F2&ord=