Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22
Like Tree6Одобрявам

Питанка за един маранц ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Питанка за един маранц ?

Имам щастието да съм приятел с няколко Hi-End маниаци и докато си изградя мнение съм слушал доста системи. Последният ми сблъсък който още ме кара да се смея, беше с един "разбирач" който беше инвестирал повече пари във аудио отколкото му е излязал апартамента заедно с обзавеждането. Та слуха на този човек толкова много беше привикнал към буламача който се изливаше от колоните, че след посещение на истински симфоничен концерт (на живо) ...тоя образ заяви, че цигулките в залата нямали високи честоти. За този човек звука без корекции е ужасен и той не може да слуша така музика.
    martosblack и PRACTIC харесват това.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пак ти казвам, че кардинално бъркаш.
    Ти не слушаш звука в залата, а този на записа.
    Ако издателя е решил да включи някакви високи честоти, то ще ги чуеш. С калпава система няма да ги чуеш.
    Няма как да ме убедиш, че колони, стрували 500 марки преди 20-30 години представят по-добре акустичен инструмент от да кажем на digital11 ATC колоните.
    И за последно ще кажа - няма такова нещо като High End система с корекции.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

И аз пак ще ти повторя, аз почти не слушам нови неща, за мен музиката умря когато записа на една песен се превърна в проект. Второ аз не си меря оная работа нито с теб, нито с digital11 и много се радвам, че човека се е обзавел с тези ATCта макар и да изпитах ужас при прочитане, че ползва звукопроцесор. Спора ни тръгна от това, че аз казах, че 5+1 е кинаджийски формат и по никакъв начин няма да ми изкара добре акустичен стерео звук. Ти тръгна да ми обясняваш небивалици за събуфера как бил необходим ( пък то най-ниският акустичен инструмент контрабас не вади честоти като за него) и от там се почна и спиране няма да има
    Този пост е редактиран от stenly; 24-01-14 в 14:20.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Кардинално бъркаш нещата това което ти наричаш звуко процесор е на практика един предусилвател , който има режим кино и режим директ стерео , при които се изключват всички оперативни процеси и видео часта , корекциите са неактивни разбира се и работи само като стерео предусилвател . Стереото му е на много високо ниво (разбира се спрямо бюджета ) , имам доста приятели музиканти които са ми слушали системата и общото мнение е , че звучи много реално и с богата сцена.
    stenly и lazarus18 харесват това.

6. Тук е от
    Jan 2014

Пичове мерси за инфото, можете ли да ми предложите нещо конкретно обаче линк за усилвател + линк за колони така ще ми се изясни картината доста повече. Парите общо за всичко са 1500-2000 макс и по отношение на рока само да кажа че слушам по мелодичен рок като Аxel Rudi Pell а не съвсем джангър като Рамщайн. Благодарско за коментарите !!!

7. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Lossless релийз (FLAC, APE, WV) на твоята музика + плейър Foobar + ASUS Xonar звукова карта ST или STX, друг въпрос от къде ще ги купиш, че ги няма при нашите "вносители" + ASIO драйвер + Yamaha A-S 500 + МА BX2 + QED аналогови интерконектори и кабели за колони.
    Този пост е редактиран от wrathchild; 24-01-14 в 20:54.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2014

Искам да питам Lazarus18 какво има против марката JBL! И по конкретно за модела JBL ES100, например...ще ми бъде интересно! Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Регистър питанка.
    От jof4o във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 06-08-06, 14:23
  2. Питанка
    От Pit във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-05, 00:19
  3. Питанка за по-знаещите
    От Nedko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-05, 20:23
  4. Питанка?!
    От Tai-Pan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 07-08-04, 13:29
  5. питанка
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 08-04-03, 02:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе