Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Питанка за един маранц ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    3
    #1

    Питанка за един маранц ?

    Здравейте, супер некомпетентен съм и търся малко помощ. Ще си купувам усилвател и съм се спрял на ето този Ресийвър Marantz NR1604, Черен - eMAG.bg Основно ще го използвам за музика от компютъра НЕ и като домашно кино, така че предполагам 2 колони са ми достатъчни ?? Как ви се струва и бихте ли ми препоръчали нещо друго ( по скоро онкио или харман ) И бих искал да попитам ако се спра на този модел бихте ли ми препоръчали подходящи колони, държа да кажа че по скоро търся качествения звук отколкото ДУМ ДУМ )))) Благодаря на всички отзовали се !

    - - - - - - - - - -

    http://www.emag.bg/tonkolona-za-pod-jbl-studio-180/pd/E2JRTBBBM/ ЕЙ ТИЯ ДАЛИ НЕ СА ПОДХОДЯщИ ...ПФФФ САМО ДЕТО И ЦЕНАТА СТАНА МАЙКА СИ ....

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #2

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Тръгваш погрешно.
    Защо ти е кино ресийвър като ще връзваш 2 колони и ще слушаш музика?
    Не съм убеден, че разпределението на бюджета е правилно - 1200 за усилвателя и 700 за колони.
    Тия колони може да хващат окото /на картинка/ но трудно биха се нарекли свирещи. Особено щом търсиш качествен звук.

    Моя съвет е да се насочиш към чист стерео усилвател.

    Дай повече информация за помещението си и каква музика ще слушаш.

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    3
    #3

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Стаята ми е 20кв музиката е рок
    А ей тва как ви се струва MARANTZ SR 5023 | Усилватели и Ресивъри Marantz | Avitel

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #4

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Това също не е чист стерео усилвател защото има и тунер, който ти едва ли ще ползваш при положение, че ще го връзваш за компютър, но общо взето това е идеята.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    38
    #5

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    @константин г
    Преди време мислех да си купуван нещо подобно - 2 колони + усилвател, за музика и рядко филми.

    След като нямаш нужда от ресивър и екстри, замисли се за варината - хубав стерео усилвател на старо и съответно ще можеш да заделиш повече пари за по-качествени колони. Ако наистина ще го ползваш само за музика, мисля че това е по-добрият вариант и ще получиш повече качество за парите си.

  7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #6

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    (иронично) Ма как на старо, сега разни специалисти ще скочат, че новото си е ново и свири страхотно (край на иронията). За твоя стил музика (рок и метъл) дори не ти трябва и скъп втора хубост усилвател (единственият естествен инструмент в групата освен гласа на вокала са тъпаните). По-скоро ти трябват колони дето да държат "на напрежението"

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #7

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Естествено, че ще скочим. И този път не заради предложенията за стари компоненти. Хубави неща са се правили винаги. Остава момента да ги намериш в добро състояние.
    Рок музиката е прекалено общо понятие и не може да се търси звук тип як джангър.
    Това погрешно мнение обикновено е наложено точно защото обикновено е слушана на нсикобюджетни системи без никакъв детайл и резолюция, с "волумето на мах".
    Като чуе човек любимата си музика на една наистина хубава система я открива отново.

    Последно слушахме Рамщайн на едни такива колони и не беше като Jamo или JBL за 500 лв.
    Да не говорим пък за нещо по-мащабно като Nightwish или по-лирично като Dire Straits.

  10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #8

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    В смисъл? Баса на клип-ша ти отнасяше главата ли ? И това е "еб@си якото нещо С една по-добра система и рок музика от типа на Рамщайн ще имаш възможност да си играеш с повече корекции а не да чуеш повече честоти. Нито ще усетиш по-мек звук нито нищо. Наблъсканата с корекции музика за теб звучи ефектно, за мен звучи еднакво зле на всякаква техника (дори и на радио точка). Някой път като имаш път към София що не ми дойдеш на гости? Още повече, че с теб се познаваме от реалният живот. Да ти покажа при един ват подаден от усилвател какво могат да направят посредствените Quadral-и без корекция а ти да се опиташ да постигнеш нещо подобно на многократно по-скъпата си съвременна техника
    Този пост е редактиран от stenly; 24-01-14 в 11:00.

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #9

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Не знаех, че се познаваме.
    Никакви корекции няма в хубавите системи. Просто нямат нужда. Идеята на добрата система е да свири това, което е записано.
    Евтините системи имат свойството да замазват звука и много хора си мислят, че по-тежката музика е това - мазало с дисторшъни. Ами не е.

  12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #10

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Преди мноооого години се беше обадил в Констант да си търсиш мемори стик за телефона и се срещнахме на МакДоналдс да ти го дам и така се запознахме. Но както и да е , с теб имаме огромен спор за звук. Аз продължавам да твърдя, че съвременната аудио техника с малки изключения става само за кино (особоенно 5+1) и за хора които търсят ефектен звук (който няма нищо общо с реалноста), продължавам да твърдя и , че няма универсални озвучителни тела ставащи за всякаква музика. Отностно рок музиката и специално Рамщайн .......и на радио точка да ги пуснеш пак ще звучат грозно (в кръга на шегата го казвам разбира се). Но това от към инструменти е бедна музика и на голяма част от озвучителните тела ще звучи почти идентично. Голямата разлика между нас е, че аз основно слушам акустични инструменти а ти слушаш електронни (силно филтрирани). Видях на HIFI експото как не ползваха корекции прехвалените системи и каква музика пускаха за демонстранция.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #11

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Лошо няма да сме на различно мнение за звука.
    Аз не деля компонентите на стари и нови. В аудиото няма кой знае каква революция последните 30-40 години и хубави неща са правени и тогава и сега.
    По същия начин и преди е имало евтини и компромисни неща. От това, че са лежали в някой гараж няма как да са засвирили по-добре. Няма как колона на 30 години да е запазила техниечските параметри на говорителите и стойностите на електронните компоненти по филтрите.
    Другото е, че една техника, която е на над 10-15 години вече е технически амортизирана. Като добавим и че много често за да я подкарат и добие състояние за продажба се ремонтира там с каквото намерят колккото да свирне нещо.
    Оказва се, че да намериш нещо в добро състояние е адски трудно и то най-често си струва пак пари. Купуването на такава техника от технически неграмотен потребител е силно рисковано.
    Разбира се, не е лош вариант и не бива да се изключва, особено при първа система и силно ограничен бюджет.

    В случая на автора на темата е видно, че е има достатъчен бюджет за една прилична стерео система от усилвател и колони и би могъл да я изгради от нови компоненти и да е доволен.

    Иначе аз имам идея защо наричат "новия" звук напудрен и с корекции. Просто с годините си свикнал на деградиралия и посредствен звук и като чуеш какво всъщност има като информация в записа ти се струва нереално.

    ПП. За срещата ни мисля, че се бъркаш, но това не пречи да дойда и да чуя. Просто ще е адски неучтиво да споделя мнението си като гост.

  14.  
     
  15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #12

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Гарантирам ти , че идеята ти е грешна. Особенно когато хора като мен са имали възможност да слушат много скъпи неща които прескачат суми от над 100к. Достатъчно концерти съм посетил (като особенно ценни за мен са акустичните концерти) за да знам как свири на живо един инструмент и да искам като съм пред колоните да чувам същият звук. Усещането е субективно, парцалите за някой са злато за друг. Ако не бях на квартира в София , със сигурност щях да си взема по-скъп усилвател и колони (разбира се втора хубост, но дори и с тези които имам съм постигнал звук който е на много високо ниво. Не искам да се заяждам, много пъти съм водил този разговор , на много хора съм променил мнението след като са чули по-различен звук.

    П.С. Какво ще кажеш за високите модели ресийвъри които могат да слушат поточно аудио от нета ? Защо е направена тази екстра ? Да слушаш 128 килобитова mp3-ка на такава система си е извратено. Сега ще ти отговоря и защо скъпи и качествени навремето марки правят 5+1 колони. Не ги произвеждат защото биха предали звука перфектно точно, произвеждат ги защото пазара ги изисква и ако не правят това което потребителите искат няма да могат да продадат достатъчно и после инвеститорите ще ги клатят.
    Този пост е редактиран от stenly; 24-01-14 в 12:43.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #13

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    stenly Дай да е видим тази твоя система , че нещо много е хвалиш. Имай в предвид , че голяма част от аудио любителите са имали възможност да слушат системи от над 100к. и естествено всеки си прави равносметка какво има и какво трябва да е .

  17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #14

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Аааа нищо специално не е , дърт Sansui A-80 и също толкова дърти Quadral Quintas 135s. По ваши стандарти вехтушарска техника. Просто не свири посредствено като повечето прехвалени ресийвъри. Голяма част от аудио любителите идея си нямат за какво си пишем а си купуват еквилайзер за да "обогатят" звука. Аудио маниаците обаче са чували И те могат да направят разлика когато нещо удари по чинела дали това нещо е дървена палка или звучи като метална пръчка изкривено от същите прехвалени ресийвъри

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    226
    #15

    Отговор: Питанка за един маранц ?

    Ще те каня на гости май , да чуеш висок клас кино ресивър и неутрални англииски букшелфки как свирят . Пиши ми на лични твоите координати.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Регистър питанка.
    От jof4o във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 06-08-06, 14:23
  2. Питанка
    От Pit във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-05, 00:19
  3. Питанка за по-знаещите
    От Nedko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-05, 20:23
  4. Питанка?!
    От Tai-Pan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 07-08-04, 13:29
  5. питанка
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 08-04-03, 02:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе