Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #1

    Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Здравейте !
    Не съм на "ТИ" с ресивърите и техните характеристики ...
    Гледам ,че масово ресивърите са на 8 и 6 ома , но някъде бях чел ,че имало такива който поддържат и 4 ома.Може ли малко инфо по този въпрос как да разбера даден ресивър работи ли на 4ома , някаква абревиатура или нещо ....
    Не съм се спрял на конкретна марка, но мисля избора да ми е между Pioneer , Onkyo и Denon - може да добавите друга марка и модел става въпрос за 7.1 или 5.1 и ще се използва предимно за слушане на музика. Някъде бях прочел ,че за слушане на музика пак се препоръчва ресивър за домашно кино ,а не стерео

  2.  
     
  3. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #2

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Ако музиката ти е приоритет се ориентирай към стерео усилвател и две колони. Не знам кой ти е препоръчал ресивър за домашно кино, като подходящ за музика, но не е добре. Ресивърът за домашно кино си е предназначен за ... домашно кино. Ако все пак музиката и филмите са еднакво важни за теб, може да минеш компромисно и с висок клас киноресивър. Иначе трябва да предвидиш сериозна сума за ресивър+усилвател+колони. За музика 5.1 система, според мен има смисъл да се изгражда, само ако слушаш основно концертни изпълнения, записани в многоканален режим - блу рей или двд аудио/видео.
    Кажи какъв бюджет си определил за това начинание, за да предложим нещо. Колкото до съпротивлението, зависи от колоните, на които ще се спреш в последствие. В масовият случай ресивърите поддържат между 6 и 8 омови колони. Мисля, че Onkyo поддържат 4 омови колони.

    Напиши също какво е помещението ти, на какво разстояние от стените можеш да разположиш колоните, на какви нива слушаш музика, каква музика и т.н. това е важно, за да могат да се препоръчат адекватни за нуждите ти колони и съответно усилвател или ресивър.

    Колкото повече информация дадеш, толкова повече хора ще ти помогнат с идеи и споделен личен опит.

  4. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #3

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Музиката ще има малък превес над филмите ...За ресивър мисля да отделя около 500 до 700лв.
    Помещението е хол 28-9 квадрата. В момента съм със един буфер с 5 колони който съм свързал към компютъра - искам малко по качествена и силна музика от това .
    Приятно изненадан бях от една система за домашно кино на LG , която като качество и сила на звука ме удовлетворяваше , нямаше никакви кривини или пищене дори на VOL МАХ ... изглеждаше като това -->
    Домашно кино LG Ht904ta гр. Бургас • OLX.bg
    67982838_11_800x600_domashno-kino-lg-ht904ta-.jpg
    Този пост е редактиран от citroen; 08-03-15 в 19:54.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    274
    #4

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Денон или по точно AVR серията поддържат също 4 ома....
    Даже има опция от менюто как да се направи настройката...

  6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Мнения
    44
    #5

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    citroen,
    щом тази системка ти е харесала, като чуеш hi-fi дори от начален клас, но не старинните тонколони от olx, които са боклуците от Европа, а нови модели тонколони букшелфа или подови, ще ти падне ченето. Избистри си идеите, бюджета и ще получиш повече информация.

  7. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #6

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    За такава "система за домашно кино", както си я нарекъл не бих дал и 1 лев. И на теб не ти препоръчвам да си хвърляш парите нахалост. Пак не ми стана ясно - стерео или 5.1 аудио искаш в крайна сметка? Каква музика ще слушаш, от какъв източник и в какъв формат - МР3, flac, CD, DVD, Blu-ray, SACD, винил? Имаш ли колекция от дискове, плочи или ще разчиташ на пиратски аудио файлове? Всичко това определя каква точно да бъде аудиосистемата, която възнамеряваш да изграждаш.

    Ако слушаш само МР3, с източник лаптоп и гледаш основно ТВ и видеорипове с ниска резолюция и лош звук, не ти е необходимо да даваш много пари за аудио. Можеш да минеш с нещо евтино, непретенциозно и шумно.

    Ако имаш колекция от музика на легално закупени носители с високо качество (CD, SACD, DVD Audio, Blu-ray или винил) си заслужава да изградиш читава система, която да отговаря на нуждите ти, възможностите ти, навиците ти на слушане и качеството на записите. Съответно към нея ще трябва да се включи и подходящ източник - CD или Blu-ray плеър. Или стриймър+DAC, ако дигиталното съдържание ти е приоритет.

    Ресийвърът, който ще избереш трябва да отговаря на всичко това, за което стана дума дотук. Избери го според това, какви и колко устройства ще включваш към него и какви негови функции ще ползваш? Ще го надграждаш ли със стерео усилвател?

    Особено важни са колоните, които ще свържеш към ресийвърът. На твое място бих избрал първо тях, а после и съответно ресийвър или стеро усивател, в зависимост на каква концепция се спреш. Т.е. избираш колони, които ти звучат добре (на теб, не слушай разни аудио джамбази, които ще се опитат да ти наложат тяхното мнение) и ресийвър/стерео усилвател, който да ги захранва пълноценно.

    P.S.: Думата "субуфър" (subwoofer) се разделя на "суб" и "уфър". В нея няма "буфер", което означава нещо съвсем различно.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    105
    #7

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    citroen, освен парите за ресивъра или усилвателя дай и някакъв таван на сумата, която си склонен да заделиш. Тонколоните за 5.1 могат да струват три пъти по-скъпо от ресивъра. Придържай се към напътсвията на Ulfhedinn и по-бързо ще получиш ьеланите отговори, които да те ориентират.

  10. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #8

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Ами затова пиша тук за да разбера какво искам :D ,като че ли клоня повече към 5.1 система отколкото стерео (но не задължително ,тепърва изяснявам това ), въпреки ,че ще се слуша предимно музика. За стил освен да кажа всичко , в пиратски MP3 формат . Основен източник ще бъде лаптоп , и понякога Тв-то с HDMi !
    Не съм някакъв маниак на тема качествена аудио система (в сми държа на добър звук и мощност , но чак блурей , закупени носители и т.н. ... НЕ)... така че давайте предложения
    Този пост е редактиран от citroen; 10-03-15 в 01:58.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    105
    #9

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Ето ти два варианта за ресивър YAMAHA RX-V477 ONKYO TX-NR 535 и малко по-скъпият

    ONKYO TX-NR 636, който е за предпочитане. Ако се спреш на YAMAHA може да хванеш добра оферта и в техномагазините, особено ако тази седмица има "черен петък".

    Колкото до тонколоните:
    1. Dali Zensor 7 + Dali Zensor 1 + Dali Zensor Vokal = 1637лв. + SVS PB-1000 (примерно) = 2637лв. Ако цената е твърде висока Dali Zensor 7 могат да се заменят с по-слабите Dali Zensor 5 или Dali Zensor 3. Последните, обаче не съм сигурен дали няма да са малки за помещението, макар че ако има субуфер може и добре да се впишат. За тях ще ти трябват и стойки - поне 200лв.
    2. QUADRAL QUINTAS 5000 + субуфер = 1800лв.
    3. Готово предложение.

    Ти си прецени колко пари можеш да заделиш. Ако се спреш на първия вариант и нямаш парите можеш поетапно да изграждаш. Ще си много по-доволен от другите два варианта.
    ------------------------------------
    YAMAHA RX-V577 също би могъл да е вариант. Има вграден Wi-Fi, но е на сходна цена като Onkyo 636.
    Този пост е редактиран от myrfi12; 10-03-15 в 13:14.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #10

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Аз бих странил от Onkyo-то ... доста има оплакали се от проблеми с HDMI.

    С риск да се повторя - Yamaha дали ще е 377 или 577 не усещам разлика, виж 677 и на горе са друга бира! Но те ти излизат от бюджета. Най близкото, което бих взел е Pioneer VSX923 za 849лв докато още го има нов, че 924 вече е на новата цена. Или има още един вариант .... имам един градски който продава запечатани ресивери, но гаранция .... из Франция да я търсиш. Цената им обаче не е лоша. Ако те интересува мога да ти изпратя линк на ЛС и да се пазарите.
    Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 10-03-15 в 14:50.

  13. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #11

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Здравейте !
    Напоследък нямам много време за разбулване на моя въпрос.....исках да питам имали смисъл да търся ресивърът да поддържа 4 ома , или и 6 ома е ок ! В сми проблема е след това избора на колони ,смятам че 4 омови има доста по-голям избор !

    И какво мислите за колони Jamo S626
    Този пост е редактиран от citroen; 12-04-15 в 03:27.

  14.  
     
  15. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #12

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Ако колоните ти ще са 4ом желателно и ресивъра ти да поддържа 4ом, но май са малко тези ресивъри. Принципно не е фатално защото така или иначе няма да го усилваш до край, но ако си харесаш нещо което поддържа 4ома вземи такъв. За колоните от марката Jamo като цяло няма добри отзиви за тях, но ако ги чуеш и ти харесат значи стават.

  16. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #13

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Предложете ми друга марка подови колони подобни на тези от Jamo с цена до около 600-700лв.
    Кое да взема първо колоните или ресивъра ?
    И дайте и няколко предложения на ресивъри поддържащи 4 ома
    Този пост е редактиран от citroen; 12-04-15 в 18:06.

  17. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #14

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    А за това какво мислите ? http://www.emag.bg/sistema-pasivni-t.../pd/DNBX4BBBM/
    Този пост е редактиран от citroen; 26-04-15 в 01:32.

  18. Junior Member Аватара на citroen
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    14
    #15

    Отговор: Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации

    Трябва ми бързо мнение за ресивър Pioneer VSX 922 K ?????

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на ресийвър и колони!
    От LilScrappy във форум Аудиотехника
    Отговори: 52
    Последно: 01-10-10, 10:40
  2. Помощ в избора на ресийвър
    От kadroso във форум Аудиотехника
    Отговори: 23
    Последно: 29-03-10, 20:31
  3. Помощ в избора на ресийвър
    От sandy във форум Аудиотехника
    Отговори: 13
    Последно: 03-02-10, 14:05
  4. Помощ за избор на колони с буфер и ресийвър ?
    От ncuxapu3aJl във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 01-05-09, 20:31
  5. помощ от разбиращите за ресийвър+колони
    От casa във форум Аудиотехника
    Отговори: 43
    Последно: 09-03-09, 12:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе