civica говориш от опит, прочел си нещо за тях или просто ги виждаш на картинка?
Аз мисля да подменям с този. Inakustik някой ми ги бе похвалил, но из нета четох, че уж имали екраниране ама пак хващали смущения.
Преглед за печат
civica говориш от опит, прочел си нещо за тях или просто ги виждаш на картинка?
Аз мисля да подменям с този. Inakustik някой ми ги бе похвалил, но из нета четох, че уж имали екраниране ама пак хващали смущения.
Колега при 0.75м качествен цифров кабел и наличие на електромагнитни излъчвания в околната среда вероятността да да има смущения е по-голяма в приемо-предаващите устройство отколкото в преносната среда/HDMI кабела в случая/.
Просто съм пробвам и скъпи и по-евтини кабели , ей така само за проба , и не откривам разлика при моята техника , която е любителско ниво , нищо особено , но си ми върши работа .Ресивъра го ползвам предимно за филми , за стерео си имам стерео усилвател и букшелф колони .Може и много повече от това което имам , но на мен ми стига и това в момента . Не съм нито върл меломан , нито киноман , нито паралия .
Мисълта ми беше дали си ги пробвал тези модели лично, че и мен ме интересуват..... иначе и аз ги гледам само на картинка и хартия. А какво ли ще е в реалността си е друг въпрос. При мен има смущения от някъде и даже се отразява на субуфера. Смених кабела и се оправи За това съм по придирчив.
Ако споделиш кои си тествал точно и с какви си в момента ще е полезно не само за автора на темата. Колегата ако вземе първия евтин кабел от магазина как ще му гарантираме, че качеството ще е като при теб и ще го задоволи? Добре би било да се говори с точни марки/модели/дължини.
Някои хора отричат разликата в кабелите, но аз не я изключвам докато не се уверя сам.
Преди 8 години съм правил тестове и не помня конкретни марки , но си бяха скъпи .Точно тези от линка не съм ги тествал , едва ги е имало преди време - сертификат 2.0 - голяма работа .
Сега съм с китайски , уж маркови AC Ryan , версия 1.3 . Имам и 1.4 , разбира се отново китайски , но нейм по 10-15 лв за 3 м , перфектни на външен вид с добра изработка и си работят .
Нямам нищо против скъпите кабели , но едва ли разликата е толкова осезателна , колкото разликата в цената . Също не съм и почитател на изключително евтините кабели без никаква маркировка .
Споделям само лично мнение , всеки си прави сам избора и си преценява . Както казах , нивото на техниката ми не е нищо особено , че да давам много пари за кабели .Няма да давам примери , но два кабела за 300лв ....... при техника за 10к може .
А на какво и с какво тества да споделиш ако не те затруднява? При музика може би ще е по изявено. Аз не съм споменал нищо за сертификати. А и се предполага като са чисто нови кабелите, че всички биха работили, но въпроса е как..... Дадох личен пример с моя за субуфера. И с евтиния работеше ама имаше смущения, а за мен това не е ОК. Аз на такава техника с този ценови диапазон не бих сложил като твоите кабели. Външния вид също не ме вълнува.
Разлика в кабела за колоните е доста осезаема! Лично съм пробвал с 3 различни марки и със завързани очи бих познал кой е свързан. Сега ако колоните ти не могат да възпроизведат тази разлика и да купиш от 1000лв. кабел все тая. Ето на скоро тествах на едни самоделни колони 2 DAC-a .....единия 120лв., а другия 500лв. също и директно свързване към звукова карта на лаптоп. Ами разликата беше 0 потвърдено от още двама. След като ги свързах към моите разликата бе ушевадна и ясно се разграничаваха различните варианти! Сега мисля да пробвам дали ще има разлика в USB кабелите.
Zensor 3 не е лоша колона за цената си и заслужава инвестиция в добри кабели според мен.
Ако минава за марков-брандиран SONY в кутия 1.5метра около 50лева преди 3-4 години, HAMA 1.2м с ферити уж -15-на лева преди година, Китайски Ugreen 1.5метра с красива оплетка 2долара от Ибей около Черният петък .Аз, жената, децата/големи са;)/разлика не виждат и не чуват- блу рей сони, ТВ Сони, ресивър сони, HD плеър APACER, китайски андроид бокс,лаптопи 3броя, свързвани са всякакви комбинации.Да не споменавам нонеймите дошли с плеърите които си бачкат перфектно.
При аналоговите Скарт ,чинч и тн. наистина разликата между хубав и евтин кабел е огромна.
pulsedriverbg
Между USB кабелите може да не проверяваш тя и на телефон е видна.
Е , тя стана една . Едва ли е интересно за всеки какво и как съм тествам и какви са резултатите . Естествено за мен са добри , но това не значи , че не може и много по-добре - може и не споря . Слушал съм добре направени дом . системи и съм бил впечатлен , но за момента не инвестирам в по-високо ниво техника , може би в нещо по-ново като година на производство и по-съвременни екстри - уай-фай , блутуут , ДЛНА , но в същия клас и ценови диапазон на ресивъра , най вече и може би телевизора . Колоните не ги сменям засега .Цитат:
А на какво и с какво тества да споделиш ако не те затруднява?...................
Първо почнах с дом .кин от типа всичко в едно - двд бяха модерна работа , а и имаше още видеотеки и се даваха под наем . Минах и през блурей . Интернета беше лукс и доста кофти в началото - по телефонните линии , но като се промени , смених и техниката с отделни компоненти - ресивър Онкио и колони JBL - комплект с всички кабели и не съм купувал други и не съм експериментирал .Колоните са евтини и не си заслужава да давам пари за 20м кабел от 7/8 лв метъра .
За музика има друго - стерео усилвател Ротел и букшелф колони JPW 310 - нищо особено , но си ми харесват , а и не се ползват много .Кабели някакви по-качествени , медни 1/1.5/2 мм2 .
Та всичко е според нуждите и възможностите . Което съм преценил , че ми трябва , това имам , не че не ми се иска и друго , но не е належащо . Има и други радости в живота , за който да си харчиш парите !
Нищо против нямам към избора на колегата пуснал темата . Просто коментирам и споделям .
Докаде стигна тази тема:BigGrin
А колегата просто поиска съвет за ресивър.....
По въпроса с търкулването на някаде си....
познавам хора търкулнали се....и това търкулване няма нищо общо с покупката на ресивър струващ колкото телефон,който всеки втори носи в гжоба си...нито пък 4 метра QED Original
Приказка да става, препоръките бяха много разумни за ресивър около 1000 лева и Далитата, ама после стана една .
Благодаря на всички.
Може да ме поздравите или не! Избухнах с един Marantz 5011 на кредит, в къщи стана страшно, но най-накрая жена ми склони. Знаете винаги има преоритети по-важни, децата за вкъщи разни неща, обикновенно ние българите едвам се изхранваме, а това което си взех за мен е лукс. Е все още ги нямам Далитата АМА
Ай честито!:Drinks:
Честито!!!
Зарадва ме с този избор
Може ли да споделиш откаде го взе и на каква цена,че и аз съм се насичил към този модел
И един съвет..не свързвай neo-тата на него:Drinks:
Технополис, 1549 отстъпка ми направиха иначе в магазина е 1800, колкото ми излезе и на мен, защото е на кредит
Честито!