Въпросът ми беше специално за lfe , канала за суба. Дали на 120hz е правилно или на 80hz, както са ми останалите тонколони?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Въпросът ми беше специално за lfe , канала за суба. Дали на 120hz е правилно или на 80hz, както са ми останалите тонколони?
на 80 хц да му е горната граница , която трябва да е долна граница за ОТ, на 120 ще думка здравата и се припокрива с колоните , което както казах - става мармалад
Нали отрязаното отива в останалите ОТ. Ако искаш всички ниски да са ти в суба първо го товариш , второ какво ще ти свирят тонколоните. Ще играят само пищялки ли ?
Това опитвам да разбера. От това което четох, е че lfe е отделен канал и няма нищо общо с ТНХ стандарт и звука за него се записва отделно.Това важи само, ако колоните са на Large и настройката е на LFE+Main. Поправете ме, ако не съм разбрал правилно. Ето тук е обяснено в пост Н20 https://www.avsforum.com/threads/lpf...20-go.1276273/
Този пост е редактиран от chorlavia; 09-02-21 в 18:18.
Това, което за записано в LFE канала си отива във събуфера винаги /ако има събуфер/. С тези настройки указваш под коя честота сигнала от колоните да отива и той към събуфера.
Принципно, ако ползваш LFE входа на събуфера спокойно можеш да оставиш врътката на Crossover-a на максималната стойност. Среза се прави от ресивъра.
Така съм и направил. Но коя е правилна настройка от ресийвера 120 или 80хц
Калибрацията какво казва по въпроса?
Няма правилна или неправилна. Има правилна за конкретната комбинация от помещение, колони, субуфер и предпочитания.
120hz казва калибрацията
Доста ми е странно да показва толкова висока стойност, но пробвай първо така.
После като опитай различни вариант като свалиш до около 60Hz, колкото казват от Yamaha, че могат тези колонки.
Да не са забити в някой ъгъл и близо до стената колонките?
Стаята. Таван , скосени тавани, колоните в ъгъла, суба натикан някъде ....Не се мъчи , нагласи го да ти харесва и се примири.