Това е от сайта, нямам моя снимка.
Представлява Т-образен дипол 75ohm Моята такава или подобна, не помня вече точно: Fancasee FM Antenna 75 Ohm T-Shape Dipole Antenna Male F Connector Plug Jack Coax Coaxial Cable FM Radio Antenna for Stereo Receiver Audio Video AV Receiver Home Theater Amplifier System Tuner | Walmart Canada
Файл:T antenna vs vertical antenna.svg – Уикипедия (wikipedia.org)
Има пластмасови накрайници с отвори за закрепване в двата края на хоризонталното рамо и в центъра му.
Доколкото видях, на Yamaha-та е само линейна с накрайник за закрепване, без други рамена.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 09-10-21 в 01:20.
Да онази реално е на същия принцип. Днес Хоризонт не ми бръмчи, явно дъжда е разчистил ефира
Някога блока е строен с антенен вход във всички апартаменти, мислена работа. Естествено всичко отдавана е побългарено и от антената ни вест ни кост. В пренаселен град явно решение няма. Не знам по чужденеция как е, там също не са цвята и рози (Париж, Берлин, Будапеща... големи градове с доста сгради и при това на гъсто).
Аз съм зад Бриколажа в Младост. След като събориха ИПК Родина, сега вдигат някакъв блок, очаквам в бъдеще да посадят гора, но от стоманобетон. Примерил съм се магиите, затова питах дали случайно няма науката да помогне, но уви, ще го караме на каквото има. Здраве да е![]()
Ами "дупка" си е там. Почти съседи сме. Аз съм до Окръжна, 4 ет. в тухлена сграда с изглед към "Копитото". Прилично се ловят доста станции с вътрешна антена - парче проводник, без всякакво съгласуване. За останалото си има Интернет - https://bg-radio.org/dzaz/
Защо не помислиш за online радио? Както и за mesh системи при WiFi.