Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

FM антена за рисивър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Отговор: FM антена за рисивър

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    ...
    Аз съм с оригиналната на Ямаха. Тези дето ги даваш, не са цифра, може и да ги пробвам, ей така за спорта. Колкото до сградите, много са и на близо. Видимост = 0.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Има единични телескопични антени, които са 75Ohm. АНТЕНА TV YV1-023 (elimex.bg)
    Аз съм с такава у нас и приемам през една външна носеща стена . В тази посока имам достатъчно железобетонни "препятствия", но са на над 150-200м.
    С двойните антени няма смисъл да се пробва. При мен резултатът беше отчайващ в сравнение с единичната.
    Според мен трябва насочена антена и да се превключи receiver-а на narrow, ако има такъв режим.
    С оригиналната "Т" на Yamaha-та също ли има проблем? АНТЕНА FM ANT 105 ЗА РАДИО (elimex.bg)
    Аз моята даже не съм я пробвал, защото трябва да я закрепя на стената.
    Я я разгъни тази антена и пак я снимай!

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това е от сайта, нямам моя снимка.
    Представлява Т-образен дипол 75ohm Моята такава или подобна, не помня вече точно: Fancasee FM Antenna 75 Ohm T-Shape Dipole Antenna Male F Connector Plug Jack Coax Coaxial Cable FM Radio Antenna for Stereo Receiver Audio Video AV Receiver Home Theater Amplifier System Tuner | Walmart Canada
    Файл:T antenna vs vertical antenna.svg – Уикипедия (wikipedia.org)
    Има пластмасови накрайници с отвори за закрепване в двата края на хоризонталното рамо и в центъра му.
    Доколкото видях, на Yamaha-та е само линейна с накрайник за закрепване, без други рамена.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 09-10-21 в 01:20.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Това е от сайта, нямам моя снимка.
    Представлява Т-образен дипол 75ohm Моята такава или подобна, не помня вече точно: Fancasee FM Antenna 75 Ohm T-Shape Dipole Antenna Male F Connector Plug Jack Coax Coaxial Cable FM Radio Antenna for Stereo Receiver Audio Video AV Receiver Home Theater Amplifier System Tuner | Walmart Canada
    Файл:T antenna vs vertical antenna.svg – Уикипедия (wikipedia.org)
    Има пластмасови накрайници с отвори за закрепване в двата края на хоризонталното рамо и в центъра му.
    Доколкото видях, на Yamaha-та е само линейна с накрайник за закрепване, без други рамена.
    По начин на работа този Т дипол и онази стайна антена са едно и също нещо!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    По начин на работа този Т дипол и онази стайна антена са едно и също нещо!
    Да онази реално е на същия принцип. Днес Хоризонт не ми бръмчи, явно дъжда е разчистил ефира

Някога блока е строен с антенен вход във всички апартаменти, мислена работа. Естествено всичко отдавана е побългарено и от антената ни вест ни кост. В пренаселен град явно решение няма. Не знам по чужденеция как е, там също не са цвята и рози (Париж, Берлин, Будапеща... големи градове с доста сгради и при това на гъсто).

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Да онази реално е на същия принцип. Днес Хоризонт не ми бръмчи, явно дъжда е разчистил ефира

Някога блока е строен с антенен вход във всички апартаменти, мислена работа. Естествено всичко отдавана е побългарено и от антената ни вест ни кост. В пренаселен град явно решение няма. Не знам по чужденеция как е, там също не са цвята и рози (Париж, Берлин, Будапеща... големи градове с доста сгради и при това на гъсто).
    Разпространението на електромагнитните вълни и респективно антените са повече магия отколкото точна наука. В твоя случай и един новопостроен блок на близо може да промени цялата картинка.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Разпространението на електромагнитните вълни и респективно антените са повече магия отколкото точна наука. В твоя случай и един новопостроен блок на близо може да промени цялата картинка.
    Аз съм зад Бриколажа в Младост. След като събориха ИПК Родина, сега вдигат някакъв блок, очаквам в бъдеще да посадят гора, но от стоманобетон. Примерил съм се магиите, затова питах дали случайно няма науката да помогне, но уви, ще го караме на каквото има. Здраве да е

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Аз съм зад Бриколажа в Младост. След като събориха ИПК Родина, сега вдигат някакъв блок, очаквам в бъдеще да посадят гора, но от стоманобетон. Примерил съм се магиите, затова питах дали случайно няма науката да помогне, но уви, ще го караме на каквото има. Здраве да е
    Ами "дупка" си е там. Почти съседи сме. Аз съм до Окръжна, 4 ет. в тухлена сграда с изглед към "Копитото". Прилично се ловят доста станции с вътрешна антена - парче проводник, без всякакво съгласуване. За останалото си има Интернет - https://bg-radio.org/dzaz/

11. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Защо не помислиш за online радио? Както и за mesh системи при WiFi.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Съвет за покупка на АV рисивър от UK
    От daywalker12 във форум Аудиотехника
    Отговори: 27
    Последно: 12-10-18, 23:15
  2. Проблем със свързване на компютър към рисивър
    От wrathchild във форум Аудиотехника
    Отговори: 13
    Последно: 18-11-16, 01:19
  3. Свързване на телевизор към рисивър.
    От drecolli във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 23-02-16, 08:52
  4. Как да свържем ТВ, компютър и рисивър?
    От wrathchild във форум Аудиотехника
    Отговори: 23
    Последно: 18-07-15, 00:00
  5. съвет за рисивър ?
    От kmonev във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 10-07-10, 17:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе