Резултати от 1 до 4 от общо 4

Усилвател за 7 дена 3 пъти изгаря! Друг или на друг майстор и къде?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Усилвател за 7 дена 3 пъти изгаря! Друг или на друг майстор и къде?

Здравейте! От Казанлък съм.
    Имам втора употреба усилвател Marantz PM68, еквилайзер Marantz EQ351 и тонколони Infinity 215. Три години си работят без проблеми със звук от компютъра ми. Преди седмица се чу силен шум и спря музиката. Майстора каза че изгоряло едно стъпало. Работи 3 дена и пак, но този път направо гърмеж! Другото стъпало било. Снощи пак ме стресна не с шум, а гърмеж! Що е вътре и как работи си нямам на понятие. Може да ме лъжат колкото си искат! Може ли аз, да предизвиквам с нещо изгарянето? Но, всичко е свързано както преди. Питах, казах на майстора какви са колоните и еквилайзера, как е свързано. Нямало проблем. Няма, а от вторият ремонт свири, по-точно работи само 5мин.? 7 дена включват и престоя в сервиза!

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Отговор: Усилвател за 7 дена 3 пъти изгаря! Друг или на друг майстор и къде?

Тъй като усилвателя е на години, смени го с по нов модел (производство в близките 10 г.) втора ръка или направо нов.
    Хубаво е да се направи диагностика и на ейвалайзера (в сервиз), както и да се провери захранването на PC, да не идват от него проблемите. И контакта дали коректно занулени/заземен.
    П.П.Сменяй майстора,ако то се наложи пак ремонт.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Тъй като усилвателя е на години, смени го с по нов модел (производство в близките 10 г.) втора ръка или направо нов.
    Хубаво е да се направи диагностика и на ейвалайзера (в сервиз), както и да се провери захранването на PC, да не идват от него проблемите. И контакта дали коректно занулени/заземен.
    П.П.Сменяй майстора,ако то се наложи пак ремонт.
    Благодаря от сърце! Жив и Здрав!

- - - - - - - - - -

[QUOTE=skaiuokar;1070598]Наистина може да е от тока нещо, защото при изключването на усилвателя, ТВ губеше картина за секунда! Преместих го на друг контакт и спря! А от есента миналата година съм в ново/старо жилище и до април тази, нямаше такова премигване? Преди в другото жилище в един контакт си бяха само усилвателя и еквилайзера! Сега с ТВ, рутер, компютър в един разклонител/контакт, уж против грамотевици! Другият на една линия с климатика и не е хубаво пак. Третият изгорял по трасето!?

- - - - - - - - - -

Днес отидох с всичко, дори и кабелите! Въпреки че знаеше от първият път, какви са колоните и еквалайзера от снимки , сега чак каза че колоните го мъчат много, а и капак и еквалайзера! Много загрявал. И наистина става доста топъл, защото и гледам филми и се събират 12ч. в почивните дни! Да слушам без еквалайзера или да заменям с по-висок клас също каза! Но и се надява да изкара още 3 години! Ха сега де? Все пак е оправен отново без пари, а и докарано всичко у дома в 15.30! Да е Жив и Здрав!

Няма нужда от повеч отговори!!!
    Незнам как се трие/закрива тема!!!
    Този пост е редактиран от skaiuokar; 31-05-24 в 21:21.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Махни еквалайзера, може да е от него. Колоните със сигурност не товарят, все пак са на 8ома.
    Пиши в бгаудиоклуб, това си е специфична техника и не са много хората дето й разбират.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 10
    Последно: 18-05-15, 22:36
  2. GTA IV ЛАг и друг проблем
    От taipan във форум ИГРИ
    Отговори: 0
    Последно: 05-07-13, 12:13
  3. Друг проблем с windows
    От titan_83 във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 28-12-08, 09:56
  4. 5.1 MP3 или друг формат
    От Whiskey във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 28-05-04, 16:36
  5. DVD записвачки - друг път!
    От Sem във форум Коментирай новина
    Отговори: 3
    Последно: 10-04-01, 08:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе