Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 87

ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #61

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    KOKOSH, ботовете товарят процесора, ама то твоето прозвуча все едно ХИЧ не товарят видеото. И това за котлоните е смешно, вземи си ъпдетни инфото. Вярно, че остават "по-топли" от ИНТЕЛ, ама далеч не е онова, дето беше преди.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    163
    #62

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    Така да започна с това, да речем че не разбирам от хардуер - което не е далече от истината. Вие спорите за глупави неща тука според мен, трябват ли оптимизации или не, това с оптимизациите си е практика от много много отдавна само че се прави на хардуерно ниво а не на ниво софтуер и драйвери, а факт е че повечето хора разбират повече от софтуерни термини отколкото от това как е построен процесора и защо и точно как се постигат хардуерните оптимизации, защо работи по барзо при подредени по един начин инструкции и защо работи по бавно при друга подредба. обаче вие казвате че щом се включи вече оптимизация на софтуерно ниво това е погрешно. Не е. Защо ли? Ами защото преди картите се правеха според софтуер-а(и никой не се оплакваше), но хората най накрая се сетиха че е по лесно да се прави софтуер-а според картите(и вече всички иху аху не бива така ще си избодат очите). Това е мнението ми по въпроса с оптимизациите.



    Така за другия въпрос Ати или нВидиа - не мога да взема точно становище което да задоволи някой от двата щаба, само ме подразни това което казахте за стабилността че Ати-тата съкс и че нВидиа са били хипер стабилни.. така ли а защо големите производители - имам предвид Дел, ХюлетПакард(ХП), Компак(докато ги имаше) правеха предимно и само техните работни станции с Ати-та - повярвайте ми имал съм достатъчно такива подръка, особено на Дел и всичките бяха я с модели или на Ати или на Интел(в момента не говоря за производителност а за стабилност).



    Имаше и прокраднат въпрос за това дали Интел или АМД като стабилност - ами самия факт че Интел дават 3 години гаранция на БОКСЕТ процесорите си а АМД 6 месеца би трябвало да говори достатъчно по въпроса.



    Както виждате говорех предимно за стабилност а не за производителност тъй като аз никога не съм имал нещо прекалено мощно, пък и като програмист едва ли ми е било нужно.. за мен беше важно да не ми забиват нещата докато пиша софт че така и не се научих да си сейфвам през 5 мин...

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #63

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... Ами защото преди картите се правеха според софтуер-а(и никой не се оплакваше), но хората най накрая се сетиха че е по лесно да се прави софтуер-а според картите(и вече всички иху аху не бива така ще си избодат очите). Това е мнението ми по въпроса с оптимизациите...

    <div align="right">Originally posted by Deadmaker*-*12/05/2004*:* 13:00:04</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Много правилно, и много би ми се искало да е така. Де да можеха да удържат фронта...



    Проблемът е, че не е. Самото съществуване на тази архитектура (x86) е доказателство, че здравия разум почти никога не оцелява в борбата да бъдеш на върха и да те обичат масите. За това е и това иху-аху, просто виждаш реакцията на т.нар. обикновен потребител срещу разумния подход. Защото той обикновено си купува карта не за новите игри, а за да може това, което има, да прави колкото се може повече кадри при изключен VSync, нищо че са повече, отколкото може да покаже монитора.



    Просто се погледнете какво се случи с Itanium, защото не изпълнявал директно x86 код. Това, че може много, явно никой не го интересува. Светът се влияе повече от мнението на Microsoft, които просто имат огромно количество лошо написан код и не могат да се справят с пренасянето му на друга платформа (не се хващайте за това, в последно време пишат добре, но имат тежко наследство). И затова стигаме до странни решения като AMD64, което е нещо като два процесора в едно, но използването им се изключва взаимно, като Pentium 4, в който голяма част от логиката си е чиста проба just-in-time компилатор от x86 до микрокода, с който всъщност работи.



    Все пак се надявам, че нещата стоят по-добре с видеокартите. Нали всеки иска нови игри и надявам се, че в крайна сметка не би трябвало да го интересува как върви игра от преди 10-ина години на новата му машинка. Но се усещам, че бъркам много сериозно: бенчовете все още наблягат на Quake 3, най-популярната игра все още е Counterstrike (с още по-стар еngine), много хора предпочитат да се хвалят с резултатите си на 3DMark 2001.



    Защо? Във всички тези примери възможностите на кой да е монитор отдавна са подминати...

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #64

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    barnie - истината е че никакъв интел ( 740 още повече ) не можеше да бие карта от класа на Vodoo2 - само че аз говорих за Banshe ( а и истината е че Vodoo2 e само един ускорител - не видео карта )

    За да разберем кой каква представа си има ,и не говорим простотии - докарай ми интелската 740 - да ги сборим с едно Banshe ( а ако искаш имам и една Permedia )- на който и да е компютър тогава ще правим заключение. Прав си че всеки има наблюдеия , но за тия които говоря - са доказани. Това което си видял е как да кажа - може да се дължи на много други неща.



    А ако поста ми ти е прозвучал като обида- отивай да ме съдиш. Не те спирам. Даже и без да знам с кого си имам работа.

    Само че си помисли , моето е прозвучало обидно само за теб ,без да е споменато име, още повече , когато изречението е насочено към всички, твоето обаче е явна заплаха , насочена конкретно.



    Slero - прав си както винаги амиго

    Извинявам се и за моята намеса в спор, при който застанах на страната на юзер с вярно ( според мен ) становище.Изказването ми бе твърде конкретно , но не бе с цел да засегна някого

    Моля за извинение засегнатите !!!




  6. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #65

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    @Mr Techno:

    Надявам се, че си си взел поука. Опита се да сложиш точка на един вече свършен спор без да си го прочел (иначе нямаше да присъства думичката "чути", стига да си беше направил труда, можеше да прочетеш къде и кога съм го видял), с необосновано мнение, което на всичко отгоре съвсем не е на място ("oтносно интела една тъпа Vodoo Banshe 16 mb я отнасяше както си иска на какъвто ида е режим"-- дори и да е вярно не за Banshee ставаше въпрос) и на всичко отгоре си правиш генерални изводи без никаква база ("имайте малко представа", ами ако наистина имам?). Не мисля, че някой се съмнява кого визираш в това свое мнение.



    Всеки сам може да прегледа какво съм писал и да реши сам за себе си дали ти си ме обидил с това изказване, дали имаш право да го направиш и дали аз имах правото да се защитя по този начин.



    И една малка забележка: прочети нишката за правилата на правопис в форума на HardwareBG, за да видиш къде трябва да стоят интервалите и препинателните знаци. Може би нямаше да ти се издразня така, ако си беше направил труда да напишеш правилно мнението си.

  7. Foxman
    Guest
    #66

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    @Deadmaker

    Аз сам с AMD2600+box,които е с 24месеца гаранция,а за картите и двете са много яки и всичко е вапрос на фенство,а аз сам имал:intel740,Riva TNTultra,GF256,GF2,GF4-mx440,a от година и половина сам с Radeon9700pro и кво да ви кажа нямал сам проблем с нито едни драивери,сички игри ми варвят перфектно.

  8.  
     
  9. Foxman
    Guest
    #67

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    стига сте спорели разгледаите тук:

    http://www.xbitlabs.com/articles/vid...ay/r420-2.html

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #68

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    да се включа и аз сега когато е малко по-спокойно.

    и аз като повечето съм имал и nvidia и ati

    Относно стабилността:

    с nvidia съм нямал проблеми с драйверите от версия 5.хх до 6х.хх (става дума за 3 карти: tnt, tnt2 m64, geforce2 mx)

    докато с радеон 9100 с който съм и в момента единствените драйвери които и в момента продължавам да ползвам са 3.7 всички по нови са "скарани" с такива стари видеокарти като мойта. Под скарани има впредвид под някой игри иначе за 2д никога не съм имал проблем.



    лично аз съм на мнение че марката трябва да се гледа след производителност, стабилност и цена

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #69

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    barnie - едва ли правописните ми грешки са те изкарали от нерви

    Много си прав - опитах се да сложа точка на излишен спор - за което вече съжалявам

    относно реакцията ти - мога само да съдя що за човек си ( радвам се че не си ми приятел )

    ако така постъпва интелигентен човек , след акто види становище което е наистина крайно и прибързано - тук човек няма остане - всички ще гният в затвора

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #70

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">



    low-end за игри си е интел и ати[:D]



    <div align="right">Originally posted by kafka*-*12/05/2004*:* 08:20:45</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Може и да си голям специалист, но не чувстваш ли колко много се изхвърляш с подобни изказвания. Сигурно четеш и на други места какво пише, така че трябва да знаеш, че не си прав. Това е заключението на http://www.xbitlabs.com/articles/vid...r420-2_35.html

    "The top-of-the-line $499 RADEON X800 XT appeared to be faster compared to its main competitor – the GeForce 6800 Ultra – in plethora of applications where it was pretty natual to expect – the games that broadly use complex geometry and loads of math-intensive pixel shaders. Additionally, the new graphics processors from ATI Technologies are also getting performance advantages over the rivalling NVIDIA’s solution when full-scene antialiasing and anisotropic filtering are switched on – that’s because of the new HyperZ HD technology that maximizes the efficiency of memory bandwidth utilization as well as because of high-performance anisotropic filtering method."

    Не можете ли да бъдете малко по-обективни.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #71

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    "that’s because of the new HyperZ HD technology that maximizes the efficiency of memory bandwidth utilization "

    С това не съм съгласен[}]-дрън дрън ...бля[}]

    И малките деца знаят че чипа на Радеон е с поне 30% по бърз: R450-520 MHz , NV40-400 MHz[}]

    xbitlabs-винаги са хвалели Ати , не се ровя в и-нет от вчера[:D]

    А между другото, на Battle of Proxycon новия чип на Ати се представя горе долу като мойта 5900xt[:D]- тук KOKOSH да обяснява защо като станат повечко ботовете Ати цикли[]

    По всичко личи че старите проблеми на радеон са и нови[]

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    1,729
    #72

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    И затова стигаме до странни решения като AMD64, което е нещо като два процесора в едно, но използването им се изключва взаимно...<div align="right">Originally posted by barnie*-*12/05/2004*:* 14:26:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    LOL

    мухахаха - стига ве Барни, ти се изказа. АМД имали процеосор две в едно, и ти си единствения човек който го знае. Нали?

    Аз още едно време имах такъв просесор - 486 2in1 - можеше да изпълнява хем 32 битови хем 16 битови приложения. Това най вероятно се дължи да двете физически ядра (едното е 486 а другото 286)





    Дразнител малък





    Колкото до развоя на темата.... накъде тръгнахте?



    Двете карти може да имат 2-3% разлика в скоростта, това надали е толкова важно... нека изчакаме ДХ 9ц и да видим. И най-вече, нека изчакаме DOOM III и 32х0 възможностите на NV40, иии... да видим.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    43
    #73

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    Kafka ма направо каде си трагнал с твоето 5900хт с/у х800. Тва кадето си го гледал там е само за такива като тебе да се успокояват че 5900хтата им все още се държат ( не казвам 4е ти боклук картата ма направо не дей ги споменава в сравнение че става смешно).

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #74

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    И затова стигаме до странни решения като AMD64, което е нещо като два процесора в едно, но използването им се изключва взаимно...<div align="right">Originally posted by barnie*-*12/05/2004*:* 14:26:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    ...

    Дразнител малък

    ...

    <div align="right">Originally posted by LordOfEvil*-*14/05/2004*:* 07:09:27</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Тук ме хвана... Обичам да изказвам нестандартни мнения.



    За 386 важи същото нещо: няколко режима на работа, специална логика за да могат да се поддържат те и сложния преход между тях и така нататък... Просто наблюдаваме еволюция в на всички позната ни посока, която обаче съвсем не е правилната. Сега пак ще чакаме 5-10 години докато се отървем от новия еквивалент на някогашния "16 битов" код и ще псуваме следващите процесори (били те на Intel или AMD), че не работят добре с него (както беше едно време с първия Pentium).



    Не съм избягал от темата, просто тази посока на развитие е още по-грешна при видеокартите.

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    148
    #75

    ATI пак мачкат а nVidia пак "оптимизирват"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    barnie ATI мачкаli а nVidia пак "<font color="red">оптимизирват</font id="red">" -реално за тпва иде реч!

    Аз като теб също нямам нищо против оптимизацията, дори ме кефи[:D]



    <div align="right">Originally posted by kafka*-*11/05/2004*:* 09:49:07</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    И мен nVidia ма кефят.[:D]



    "Итак, в целом:



    NVIDIA GeForce 6800 Ultra 450МГц против ATI RADEON X800 XT — все же X800 XT еще сильнее!

    Версия NVIDIA 61.11 против 60.72 — прирост по скорости в чистом режиме весьма неплох, до 15%, при АА+АФ производительность выросла очень сильно! До 40%.

    Обратим внимание на последнюю фразу. Прирост засчет чего? Давайте посмотрим на качество.

    [img]http://www.ixbt.com/video2/images/rx800-2/nv40-fc01-part.jpg

    [img]

    [/img]http://www.ixbt.com/video2/images/rx800-2/r420-fc01-part.jpg[/img]

    Вы видим, что оно у семейства NVIDIA вызывает явные нарекания. Такое ощущение, что точность выполнения шейдеров именно у NV4x/3x понижена до 16 бит. А у ATI R4xx/3xx все бегает при 24битной точности. Драйвер 61.11 виноват ли? Я не зря выше объединил NV3x/4x. Да, такая картина наблюдается и на NV3x! Более того, и на 56.56, и на 60.72 версиях. Виноват тут патч 1.1 к игре, который ввел такое безобразие. Почему? Кто изначально виноват в этом? Я не стану утверждать, хотя принадлежность игры к программе «The way It's Meant To Be Played» может о чем-то говорить. Мне бы очень не хотелось думать, что NVIDIA вынудила разработчиков понизить точность вычислений шейдеров для NV3x, чтобы поднять скорость засчет этого (ведь когда вышел патч 1.1, NVIDIA рукоплескала тому, как выросла скорость у NV35/38, и ни слова не было сказано про то, что качество упало). В общем, я выводы оставлю читателям и сотрудникам компаний. Факт есть факт: качество у NV3x/NV4x в этой игре ниже, чем у R3xx/4xx, и при этом наблюдается даже проигрыш детища NVIDIA сопернику. Пока NVIDIA заявляет, что в этой ситуации виноваты разработчики, что это их ошибка. Ждем патча 1.2, где вроде обещано это пофиксить. Посмотрим, что будет там со скоростью." http://www.ixbt.com/video2/nv40-rx800-2.shtml#p18

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:55
  2. Nvidia 8400GT vs Nvidia Quadro fx1400
    От DENITO във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 05-03-12, 21:00
  3. nVidia
    От extreem във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 17-03-03, 23:38
  4. Quote: "NVIDIA AGP 8X GPUs..." www.nvidia.com
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 13
    Последно: 11-10-02, 15:53
  5. ati ili nvidia
    От cuci във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 36
    Последно: 24-04-02, 00:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе