Здравейте на всички. Нов съм в този форум. Бих искал да попитам няколко неща, но ще карам подред и в съответната рубрика.
Та, първо, бих искал да оптимизирам работата на видеокартата ми. Е, старичка е, но може би ще ми помогнете с идеи!
Ето я: GeForce2 MX/MX 400 64МВ
1. Как да я флашна с нов БИОС и най-важното, откъде да го намеря, щото никъде не видях за мойта карта нов БИОС? Може би вече не се поддържа ъпдейти за нейния БИОС, но ако е така, тогава с какъв друг, съвместим, от друга карта да го заменя?
2. Дали изобщо да я флашвам с нов БИОС или направо да я овърклокна и как се прави овърклок на тази видеокарта, с програма или от БИОСа на компа?
Не съм разбирач, но не съм и съвсем бос в хардуера и все пак ще ви помоля, ако имате търпение да ми обясните нещата като за начинаещ или да ми дадете линк да си ги изуча. И друго, все още не съм отварял кутията на компа, откакто е купен, преди година, но все още е в гаранция. Не бих искал да давате идеи свързани с отваряне на кутията, просто културно овърклокване от БИОСа или със софтуер.
Малко допълнителни данни:
Дъно EPox 8rda+
CPU AMD Athlon(tm) 1700+ 1.47 GHz, но тепърва ще го клоквам, вече разузнавам как се прави. Преди това искам да оптимизирам Видеото и РАМа, да го направя от DDR 333 на 400, но това е за друга рубрика. Затова да почнем с видеокартата. Очаквам помощ и указания! Благодаря предварително за съветите.[]
Също така идеи от типа "иди си купи" не вървят, защото поне за момента съм безпаричен. Затова да изстискам максималното от конфигурацията си.