Наскоро си взех GeForce FX5700LE 256MB 128bit Point of View. Мерака ми да я клокна си каза веднага думата. Използвах един reg файл който беше на CDто с драйвърите за да отключа опцията за клокване от самите драйвъри. Оттук нататък имам няколко въпроса:
Въпрос 1. В драйвърите освен 2та плъзгача за честотите на ядрото и паметта има и едно поле с 2 опции: "Standart(2D)" и "Performance(3D)". <u>Някой може ли да ми каже за какво служи това?</u>
Въпрос 2. От паметта която работи на 400MHz успях да изстискам само 65MHz(тоест работи на 465MHz). Странното е че ако се опитам да я клокна още, макар и с 1MHz вместо да започне да вади артефакти направо ме реже със следното съобщение:
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">The test failed to run at the selected clock frequencies. Please lower your settings and try again.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
тъпото е че направо ме реже с това съобщение без дори 1 артефакт да е изкарала. <u>Има ли начин да клокна още или това е лимита?</u>
Въпрос 3. Ядрото обаче ме изуми. По default си бачка на 250MHz, но чрез последователно качване с по 10MHz картата вече е клокната до GPU 430MHz и мисля че още може. При всеки 10MHz отгоре си дава все по-висок резултат и не показва никакви симптоми че клокът е повече от допустимото-не забива или рестартира, няма артефакти и т.н. Притеснява ме че това вече са 180MHz отгоре или 72% извън производствените стойности и все още видеокартата не се е затормозила. <u>Има ли опасност за картата и мога ли да продължа да клоквам ядрото?</u>
Благодарско на всички които отговорят!