отговор на offtopic-a:
поразгледай темата за LCD/Plasma TV на Ludia. там има изписано тонове по темата, няма смисъл да пишем същото и тук...
отговор на offtopic-a:
поразгледай темата за LCD/Plasma TV на Ludia. там има изписано тонове по темата, няма смисъл да пишем същото и тук...
Монитора ми е EIZO 19" , но в настройките на картата не можах да изкарам повече резолюция. Лошото е че нямам още кабел за да включа телевизора и възможно ли е изобщо да изкарам 1920 -12..
Постоянно следя темата LCD и знам ,че някъде пишеше нещо ,но не мога да го намеря. Сега имам две карти другата е 6600 на Nvidia и на нея между другото HD клипчетата не насичат, а като сложих уж по-новата 2400 почнаха да насичат. Не мога да разбера проблема в картата ли е или друтаде
fanta, съгласно твоята таблица значи и ти не си прав, така че рано се просна по гръб от смях :Р
сега трябва да започнем да питаме:
1. сложил ли си драйвер за картата
2. сменил ли си от default monitor на твоя монитор (там eizo не-знам-си-какъв-модел)
AVIVO кодека който е във ЦДто на картата инсталира ли го ?Първоначално публикувано от PVV
@Fanta колко е за 15" CRT
Щото аз и @Pат Имаме по едно скапано 15 " Сони HMD-A100, което без проблем държи 1024 х 768 @ 85 Hz.
Проблема е в самите монитори както каза @FearMe колко килохерци са. Но твоята таблица според мен е за препоръчителни резолючии, не за максимални.
Проблема на човека е както казаха @FearMe & Stenly - Не са сложени правилни драйвери и Avivo кодеците.
Картата я взех с диска и мисля ,че инталирах това което трябваше. Обаче проблема май излезе от плеара, С BSP няма проблеми ,но аз го мъчих на Power DVD.
Още едно "крайно" изказване от мен - да позная ли ,че си с ATI . Внимавай с драйвърите. Деинсталирай старите преди да инсталираш новите и гледай да си поне бакълавър по образование , иначе е сложно.
Добавено:
За PVV се отнася.
izwerga, така е лесно да познаваш :РПървоначално публикувано от PVV
От всички мои "крайни" изказвания исках да кажа , че дефакто , драйвърите на ATI , както и всичко свързано с управлението им е "малко" по сложно , особено за хора дето не са толкова на "ти" с компютрите.
Иначе , да , направо съм пророк. Как познах само , а!
Стънка, при 17 & 19 TFT, не беше ли оптималната резолюция 1280 x 1024?Първоначално публикувано от stenly
ох, добре, аз съм основателят на ал кайда !
само мир и любов да има
/OffПървоначално публикувано от fanta orange
Да поплета и аз малко, но май сте позабравили добрите стари CRT.
При тях имаше "оптимална" и "максимална" резолюция. Оптималната обикновено съвпадаше с физическата, т.е. броя пиксели на резолюцията отговаря на физическия брой такива на самия монитор. Лесно се смята съобразно размера на монитора, размера на пиксела (dot pitch) и вида на маската ("обикновена", тип "тринитрон" или последната, "хибридна" на NEC, Philips). С различни фирмени техники тази резолюция можеше да бъде и малко по-висока от физическата. Максималната зависеше не само от честотната лента, но и от способността на фокусната система на кинескопа - дали може да фокусира снопа електрони в точка с такива малки размери. Разликата в качеството на картината извън "оптималната" не беше толкова голяма както при LCD. Все пак е аналогова технология.
При LCD имаме native резолюция, която задължително съвпада с физическата. При други резолюции имаме драстично спадане в качеството, размазване. Причината е, че това е цифрова технология и няма начин да накараме един пиксел да свети наполовина бяло и наполовина небеснокафяво, примерно. Цвета му се интерполира с цветовете на двата (примерно) съставни и се получава... ла*няно.
В общия случай (при 9x% от мониторите на пазара) имаме резолюции
CRT (оптимална, физическа)
15" - 800x600 (1024x768)
17" - 1024x768
19" - 1280x1024
21" - 1600x1200
LCD (native)
15" - 1024x768
17" - 1280x1024
19" - 1280x1024
21" - 1600x1200
Има разбира се и монитори, които се отличават от горните резолюции. Особено тези от по-висок клас или предназначени за специализирани приложения. Но и цените им са маааалко различни.
Айде и аз да се обадя. Като човек, сменил NVidia с ATI, мога да кажа една-две думи на izwerga. Пич, каквито грешки са ми давали драйверите за MX-а, такива са ми давали и тези на 9550-то. Както е трябвало да uninstal-на старите за NVidia за да сложа новите, така е и при ATI. Както съм си настройвал цветовете на NVidia-та, така и на АTI-то. Единственото, което ми е по-лесно с ATI, е да "намеря" телевизора. Не знам дали си ползвал ATI Catalyst Control Center ( CCC ), ама аз в него не виждам нищо страшно и сложно. Не знам защо смяташ, че трябва да си бакалавър по образование, за да се справиш с драйверите. Аз, когато за първи път съм инсталирал и настройвал софтуер за АТI, съм бил 10-ти клас т.е. и основно образование стига Сега съм се наточил да си взимам въпросната ATI HD 2600 XT D4. Като си я купя , ще ударя 1-2 тестчета с някоя съвременна игра и ще си кажа мнението за нея (ако го искате де ). За новото поколение на NVidia не мога да кажа нищо. Просто още не съм виждал в действие такава. Един приятел се канеше да си взима 8600, та ако го направи скоро, мога и за нея да си кажа мнението (естествено, пак ако го искате )