Домашната ми (вече 5 годишна) машина е:
процесор: AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+
дъно: Gigabyte GA-7VAX-A (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
RAM: 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)
видеокарта: Gigabyte Radeon 9200 с 64 MB RAM
Работеше си идеално, но децата решиха да финансират ъпгрейд на видеокартата и днес се сдобихме със
Saphire -ATI Radeon HD 2600 Pro AGP (512 MB)
Сложих картата, инсталирах всичко от CD-то и радостно си мислехме как игрите ще полетят, но не би....
Каквато и игра да пусна - Fatal Error, Unable to create 3D Device и дотук. Порових се из настройките на системата и с Direct X Diagnostic Tool установих че фактически нямам 3D Device. При изпълнение на Test Direct 3D се случва следното:
1. This test will use hardware-accelerated Direct3D 7 interfaces
екрана попримигва след което получавам съобщение:
Test failed at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x80004005 (Generic failure)
2. This test will use hardware-accelerated Direct3D 8 interfaces
случва се същото но сьобщението е:
Test failed at step 8 (Creating 3D Device): HRESULT = 0x8876086c (error code)
3. This test will use hardware-accelerated Direct3D 9 interfaces
пак нищо не става и сьобщението за грешка е като горното
Направо отъпях и не знам какво да предприема. В System Information - секцията Hardware Resources/IRQs забелязах че новата видеокарта и модема ми са на IRQ16, реших че това може да е проблем, махнах модема - резултат никакъв. Свалих и инсталирах последната версия на DirectX 9 - пак нищо. Сложих и последни драйвери на ATI - пак греда. Викам си дали захранването ми не е слабо - некакво куче е, на него пише 350 W, обаче компютъра не е гаснал откак го запалих. Евереста ми дава следните стойности за тоците:
Стойности на напрежението
Ядро на процесора 1.70 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 4.70 V
+12 V 12.74 V
+5 V помощ 4.92 V
DIMM VTT 1.33 V
на мене ми се струват нормални.
Въобще се видях в чудо. Дали самото купуване на тая видеокарта да не е грешка - да не може да се сработи с дъното?
Моля за съвет