Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 101

Luxeon Speakers - качество?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2003

Няма преходници)

Има само чинч <=> чинч

купи си 3 броя чинч <=> 3.5мм стерео жак и гледай да са читави кабелите, че аз взех някви, от които единя бичеше някво супер яко съпротивление на единя канал и докато зацепя, че едната колона свири по - слабо заради кабела колко фучене и псуване беше само аз си знам ...

Проблем с централния говорител май има... ама не съм много сигурен дали проблема при мен не е във задклавиатурното устройстово ... На игрите звука от центъра е повече от задовлителен .... в NFS при каране по дървен мост или върху павета може да те отвее, обаче не мога да го подкарам при DivX и DVD ... не се обажда и това е (при тестовете на картата си се обажда - никакви ядове) ... в интерес на истината (и в своя защита) трябва да отбележа, че не съм имал време да занимавам да сменям драйвери , да пробвам с друг звук и т.н. ..... сега в събота или недяля (ако е лошо времето и не отида да си попека дупето) може да отделя малко време да видя какъв аджеба му е толкова зора....

Кабелите са достатъчно дълги да разположиш колоните по првилата в нормална стая ... ако искаш ще ги премеря колко са дълги и утре ще ти кажа

R.S. А да ако са ти по - капризни съседите ще си имаш ядове с тях

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Няма преходници)

Има само чинч <=> чинч

купи си 3 броя чинч <=> 3.5мм стерео жак и гледай да са читави кабелите, че аз взех някви, от които единя бичеше някво супер яко съпротивление на единя канал и докато зацепя, че едната колона свири по - слабо заради кабела колко фучене и псуване беше само аз си знам ...

Проблем с централния говорител май има... ама не съм много сигурен дали проблема при мен не е във задклавиатурното устройстово ... На игрите звука от центъра е повече от задовлителен .... в NFS при каране по дървен мост или върху павета може да те отвее, обаче не мога да го подкарам при DivX и DVD ... не се обажда и това е (при тестовете на картата си се обажда - никакви ядове) ... в интерес на истината (и в своя защита) трябва да отбележа, че не съм имал време да занимавам да сменям драйвери , да пробвам с друг звук и т.н. ..... сега в събота или недяля (ако е лошо времето и не отида да си попека дупето) може да отделя малко време да видя какъв аджеба му е толкова зора....

<div align="right">оргинално мнение на Чернокрилия</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

За какви кофти кабели говориш не ползваш ли оригиналните ?

Щом няма хардуерен проблем (говоря за цент. колона) -> проблема е в софтуера . с двд не съм бачкал ,но предполагам има доста програми за плейването му .

+ това картата ти се слави с много проблемни драйвери може това да е проблема .

4. Тук е от
    Jul 2003

Неразбрах кабелите с какви накрайници са в крайна сметка - 6 моно входа към вг. усилвател или 3 стерео?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Неразбрах кабелите с какви накрайници са в крайна сметка - 6 моно входа към вг. усилвател или 3 стерео?

<div align="right">оргинално мнение на perlsite</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

6 чинча .трябват ти преходници за стерео .

По-добре е с чинчове защото може да се ползва като система за озвочение за двд плеър (за телевизор) .

6. Тук е от
    Feb 2003

/За какви кофти кабели говориш не ползваш ли оригиналните ?/

ами аз не си купувах преходници, а си взех направо кабели за връзка от картата до стъпалото

к'вото имаше в кварталната железария това ползвам)

сега събота и неделя ще го преслушам по - обсотойно )

7. Тук е от
    Jul 2003

Хей пичове с Luxeon LogicFox W5.1 имам нужда от спешна помощ! Взех си колоните, но все още съм със старата звукова карта, която има само стерео изход. Свързах колоните в режим PC (стерео) и като пуснах звука. 5-те колони просвириха, но от субуфъра ни звук, ни стон :-(((

Пробвах какви ли не комбинации, но по-никакъв начин не изкарах звук от него :-((

Моля някой от вас да си направи труда да пусне въпросните колони само в стерео режим (PC) и да ми каже дали изкарва звук през субуфъра! Според мен би трябвало да има звук, тъй като при пускане в този режим подава сигнал и към 5-те колони.

Чакам отговори, 10х.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Ами аз ги карам така от както ги купих(нямам хубава саунд карта(вградена) и софтуерно не мога да просфирвам музика на всичките) и нямам никакви проблеми .

10. Тук е от
    Jul 2003

Zygot, значи дъното не ти поддържа 6 канален звук и ползваш стандартният стерео изход на своята звукова карта, освен това си на опцията "PC" и субуфер-а работи (Да/Не)?

11. Тук е от
    Jul 2003

И още нещо... аз останах с впечатлението, че срещу големият отвор на субуфер-а се намира големият високоговорител... нищо подобно.. през мрежичката се вижда платката и електронните части! Да не са "забравили" високоговорителя на субуфер-а? Ще погледнете ли при вас как е? 10х

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

И при мен се вижда платката ама си свири .

От услвателя премествам чинчовете на стерео . превключвам превключвателя на ПС и от драиверите са саунд картата давам стерео . и всичко си бачка превъзходно.

Чао

13. Тук е от
    Jul 2003

10x и при мен е така, но никакъв саунд, дори пращене няма :-(

Очевидно ще трябва да мъкна субуфъра... ама какво да се прави... само всичко да се оправи... и едно "хубаво" review ще напиша...

14.  

15. Тук е от
    Feb 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хей пичове с Luxeon LogicFox W5.1 имам нужда от спешна помощ! Взех си колоните, но все още съм със старата звукова карта, която има само стерео изход. Свързах колоните в режим PC (стерео) и като пуснах звука. 5-те колони просвириха, но от субуфъра ни звук, ни стон :-(((

Пробвах какви ли не комбинации, но по-никакъв начин не изкарах звук от него :-((

Моля някой от вас да си направи труда да пусне въпросните колони само в стерео режим (PC) и да ми каже дали изкарва звук през субуфъра! Според мен би трябвало да има звук, тъй като при пускане в този режим подава сигнал и към 5-те колони.

Чакам отговори, 10х.

<div align="right">оргинално мнение на perlsite</div id="right">

Амиго и аз временно съм сменил Кереативката от сигнатурата си с 4 канална Смедия и поради тая причина също съм на РС

свири си субуфърчето /питай съседите /[:D]

А мембраната е завряна в горната част на кутията няма как да я видиш през дупката

Като включиш колонкте чува ли се едно леко изпукване/или по -скоро/ издумквене от суба? защото от моя се чува .... и ако го няма явно трябва да си хвнаш кашнчето подмишничка и да отидеш при тия хайвани, дето са ти го продали да си го оправят

аре ако има напредък чакаме да кажеш какво е било

16. Тук е от
    Jul 2003

Да, токущо се връщам от фирмата от където го купих - веднага го смениха с друг. Вече и моите съседи имат мненение по-въпроса :-) 10х на всички които помогнаха за изясняване на проблема :-)

Що се отнася до саунд картата, ти си 3ят или 4ят човек, който се оплаква от Creative 5.1 Live! Днес чакам да си взема и Audigy-то и ще пиша дали проблема се ограничава само до Live! серията или е характерно за всичките им продукти (след него).

Гледах FAQ на Live!/Audigy и там е споменато че не трябва да има проблем със тези карти... всъщност за какво става дума:

"допълнителният" изход предназначен за център/субуфер (Audigy) е споделен със цифровият изход (поне при Audigy), като на схемата съвсем ясно е посочено, че може да се използва обикновеният стерео жак (или 4-pole - жак с още един "пояс" за допълнителният канал...пак става дума за Audigy, който трябва да поддържа и заден център, т.е 6.1). Обаче трява да се направят няколко настройки, едната разбира се е пускане на 5.1 режим и второто е да се махне чек-бокса: Digital output only... Това е описано подробно от съпорт-а на Creative както за 5.1 Live! така и за Audigy, което означва, че горното описание трябва да е валидно и за 2-та случая.

Всичко това е само на теория, а на практика днес ще мога да проведа поредният експеримент... Надявам се да не е толкова болезен като този със колонките W5.1... и ще споделя какви са резултатите...

"Чернокрилия" опитвал ли си се да пишеш на съпорта на Creative? Все пак Live! е една много добра карта (като хардуер), би трябвало да е решим проблема... макар че един фен (JMT computers) каза, че единственият начин да пуснеш всичките колони да работят е да ползваш тези на Creative!? Той е бил c Live! карта и по-сходен начин се принудил да си вземе такива колонки... Обаче не беше сигурен дали това нещо е вярно и за по-новите карти на Creative... както вече писах... днес ще ми се отдаде възможност да разбера каква е истината!

17. Тук е от
    Feb 2003

Да ти кажа креативката не беше моя, а ми беше преотстъпена за временно ползване с опция за закупуване след това. Креатива е Live! Platinium с предния си му панел и всички други шукарии. Обаче нещо не можахме да постигнем споразумение за в момента със собственика и затова засега съм със С-медията.

И пред мен стои въпроса какво да си купя сега. Дали да и взема креатив и то дали да е Live! или Audigy ....

Или да заложим на нещо по алтернативно като това например:

http://bgstore.com/x/c.php?xact=BC&x...8abab800590118

Колебанието е между :Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1 и Hercules Gamesurround Muse 5.1 DVD

Даже сега си мисля след работа да отида до магазина на премиер, че ми е наблизо и да видя там как са цените .

Видях, че и Зигот се е заинтересувал затова ще докладвам какво съм чул и видял)

BTW Имам чувството, че сме си взели колонките от един и същи човек)))

18. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Aбе какво ще кажете за LOGICFOX T5.1 - продават го само за 50$, заслужава ли си покупката. Аз четох четох до тука и виждам че са добри колонките. Мисля, че ше купувам май

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. digital input 5.1 speakers
    От hardcore във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 07-10-04, 15:50
  2. Bratia THX e standarta za PC speakers!!!
    От BobyTT във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 28
    Последно: 20-04-03, 14:03
  3. Speakers?
    От SEAL във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 16-09-02, 00:14
  4. Help za speakers
    От Fireman във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 20-12-01, 17:01
  5. Audio speakers
    От Lamia във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 21
    Последно: 27-02-01, 09:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе