Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Luxeon - FAQ/Review

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    3
    #16

    Luxeon - FAQ/Review

    ama moje i da vie 6antav soudcard-a

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #17

    Luxeon - FAQ/Review

    Хайде стига глупости.. все пак Audigy-то вади 106 dB... а колоните/усилвателя само 87 dB, така че е ясно кое ще се усилва и кое не :-) Нещата разбира се са доста сложни и е трудно да се сългасуват оптимално изходното стапало на SB и входното на усилвателя.. но все пак има стандарти...

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #18

    Luxeon - FAQ/Review

    Най качествен е звука като winamp-a е увеличен докрай и евалайзера е изключен. Ако сонд картата ви има усилвател го изключете.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #19

    Luxeon - FAQ/Review

    Уфф, за пореден път се убеждавам, че 99% от хората (в това число и производители - личното интервю, което даде за БЪГ един от шефовете на Унитек) въобще не са наясно що е то "* AC-3/DTS поддръжка, т.е Dolby Surround Sound/Digital Theatre System.", както момчето е написало.

    Та... чета и... се мая:

    "(колоните не са цифрови, така че не очаквайте да намерите S/PDIF вход, което би имало смисъл при условие, че притежавате колони/усилвател с характеристики над 95dB, които са с цени над 1000$!)."

    Мноого глупости накуп. Няма оптичен/коаксиален вход, защото никой от производителите на компютърни колонки не ще да даде $40-50 повече за слагане на DolbyDigital декодер.

    Та... представените по-горе колонки нямат нищичко общо с понятия като домашен театър - обикновено петканално усилвателче без декодер, който може да раздели звука от DVD диск на необходимите канали. Тоест, получавате обикновен стерео звук, напудрен с някой друг ефект.

    Същия ефект се наблюдава и при DVD плейърите - ордо пише DD/DTS, а се оказва, че има само оптичен/коаксиален изход, който можете да си заврете.... само в DD/DTS ресивър за 4-500лева..

    Та, да не превъзнасяме Луксеончетата - прилични колонки за малко пари, неособено подходящи за гледане на DVD филми. Единствените компютърни колонки с DD декодер за Криейтив, не се сещам точния модел, а цената им беше над $250.

    Най-евтиното решение в момента за комплект колони с декодер е да си купите някоя от домашните системи, които напускаха в последно време - за да е сигурно, че има декодер - на утвърдена марка - JVC, Samsung, etc.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    460
    #20

    Luxeon - FAQ/Review

    Аз пък все си мислех че Аудиджи 2 поне си декодира АС3. Или аз нещо греша? След като картата изкарва декодиран сигнал към колоните за какъв ми е да имам вграден декодер?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #21

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Та... чета и... се мая:

    "(колоните не са цифрови, така че не очаквайте да намерите S/PDIF вход, което би имало смисъл при условие, че притежавате колони/усилвател с характеристики над 95dB, които са с цени над 1000$!)."

    Мноого глупости накуп. Няма оптичен/коаксиален вход, защото никой от производителите на компютърни колонки не ще да даде $40-50 повече за слагане на DolbyDigital декодер....<div align="right">Originally posted by КрИс*-*28/01/2004*:* 21:49:13</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ще спестя всички глупости които си написал и няма да ги повтарям до края.

    Незнам дали си заслужава да отговарям на подобен пост..!?



    Пример-а за цифров интерфейс + "ниско" качествени (с ниски параметри 87dB) колони е точно както на Трабант да поставите двигател от Мерцедес!! Тук никой не говори дали може да се сложи декодер и колко точно ще се увеличи цената на крайният продук.. но понеже очевидно не можеш да четеш добре (пропускаш същественото)! Въпросът се състои в това, че НЯМА СМИСЪЛ да се оскъпява такъв продукт за 100$ със още 50%-100%. W5.1 не са лоши колони, но никой не се заблуждава (?дали?), че подобни технологии като тези на Сони и Филипс (за цифровият интерфейс) са подходящи за такъв продукт!

    Трябва да си рядко тъпо парче, че да не можеш да си представиш, че НЯМА как да "използваш" тези 106 или 108dB на звуковата карта при условие, че имаш лоши колони и никакъв усилвател независимо дали се използва S/PDIF интерфейс с 120dB S/N!!! С други думи ако още не си схванал за какво говоря (за "тясното място" в една система), то нека да ти дам пример:

    105dB цифров усилвател + 100dB високоговорители с обща изходна мощност 250W струва $800 подобно нещо (DTS) но с 400W струва около 1500$ но тук вече имаме смисъл от S/PDIF, тъй като самите високоговорители са много качествени!

    По-добре друг път не поствай подобни глупости, че много народ ще ти се смее. [:D]

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #22

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз пък все си мислех че Аудиджи 2 поне си декодира АС3. Или аз нещо греша? След като картата изкарва декодиран сигнал към колоните за какъв ми е да имам вграден декодер?



    <div align="right">Originally posted by Mitko744*-*29/01/2004*:* 20:28:21</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    AC3 декодера е софтуърен (на драйверно ниво). Обаче когато използвате S/PDIF изхода 6.1 (или 7.1) се кодират в един общ цифров сигнал - този кодер е хардуърен.

    Вярно е, че за аналоговите изходи сигнала е декодиран, по-точно никога не е бил кодиран, че да се декодира.. Изхода се получава от 24 битови ЦАП-ове (цифрово-аналогови преобразуватели). Практически изхода е много качествен въпреки че е аналогов, тъй като самият ЦАП с много малки линейни изкривявания и изходният сигнал е "цифровизиран" аналогов сигнал... т.е на стъпала. Проблемът обаче е в лошите аналогови усилватели, които много некачествено усилват сигнала, освен това самите проводници нямат никаква защита от смущения, нивата са доста ниски и се внасят смущения (за това не са възможни високи стойности на S/N). При цифровият сигнал нещата стоят по различен начин. Тук влияят два основни фактора, честота на дикретизация (и след това на детекция) и брой битове за семплиране. По характер сигнала е TTL. Ако разгледаме един класически TTL сигнал ще видим, че той пренася 1 бит информация и може да бъде "1" или "0". "0" представлява напрежение м/у 0-2V, а "1"-та м/у 2-2.5 до 5V т.е. има доста голям интервал и едно смущение доста трудно би могло да превърне 1 в 0 или обратно. Естествено при 24 бита, най-младшият бит отговаря на мили волти и обикновенно се изисква взимане на специални мерки за да се предават цифровите сигнали сигурно. Изобщо при цифровият интерфейс се полагат много повече усилия за да се гарантират правилно предаване на информацията, а при аналоговият просто се поставя от друга страна един аналогов много стъпален усилвател.. няколко филтъра и готово.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    60
    #23

    Luxeon - FAQ/Review

    Можете ли да обясните каква е разликата между PC и AUX входовете на тези колони. Аз имам такива, но PC входа нещо ми се развали, когато си включа там не ми се чуват Front и Center колоните. След като включа картата към AUX си работят нормално, но ми се струва, че се чуавт по-слабо(всички колони). Нямам 5.1 карта за да изпробвам там дали има проблеми, но включих обикновената си карта във входа за Front колоните и те си се чуваха, предполагам че имам проблем само в PC входа в такъв случай. Аз проблема ще си го оправя, но ми стана интересно каква е разликата между входовете.

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    265
    #24

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[quote]Пример-а за цифров интерфейс + "ниско" качествени (с ниски параметри 87dB) колони е точно както на Трабант да поставите двигател от Мерцедес!!...........По-добре друг път не поствай подобни глупости, че много народ ще ти се смее. [:D]



    <div align="right">Originally posted by perlsite*-*30/01/2004*:* 1522</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    perlsite, похвално е че искаш да помогнеш, но по-добре да успокоиш топката, защото и на теб много неща не са ти ясни. Цифрите за които четеш имат значение, но не са критерий за качеството на звука, а по-скоро кпд на техниката. А при компоненти от подобен ценови диапазпон ползата от взимането им под внимание според мен клони към 0.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #25

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    perlsite, похвално е че искаш да помогнеш, но по-добре да успокоиш топката, защото и на теб много неща не са ти ясни. Цифрите за които четеш имат значение, но не са критерий за качеството на звука, а по-скоро кпд на техниката. А при компоненти от подобен ценови диапазпон ползата от взимането им под внимание според мен клони към 0.



    <div align="right">Originally posted by pip00*-*31/01/2004*:* 1541</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Да малко се поизнервих, защото не харевсам хората които се изказват крайно.

    А по въпроса... КПД=Pизх/Pвход. КПД не е 1-ца защото има загуби.

    По-добрите усилватели имат по-добро КПД, респективно греят по-малко. Качествените високоговорители от своя страна също имат КПД. По-добрите ВГ изтласкват по-голямо количество въздух т.е по ефективни. Тук обаче не си говорим за енергоспестяване и ефективност... А за "изкривяване" на сигнала и по-коректно за внасяне не шумове.. поради тази причина хората са измислили S/N (Сигнал/Шум), измерва се в dB... Очевидно търсим такива активни колоники които да ни дават максимално високи стойности на S/N. Естествено при постигането на високо КПД определено P е доста ниско, а ако искаме да увеличим P, следва че КПД пада.. е ние сме тарикати и искаме и 2-те да се високи.. отлично отиваме и си купуваме високо качествени активни колони за стотици и хиляди $. А това, че в един апартамент не може да се постигне добра акустика или пък че любимите ви mp3 на 128kb са ужасни.. или пък че захранването ви е боклук и внася огромни смущения, хармоници и какво ли още не.. на никой не му пука... и за какво си давате парите??? За S/PDIF? Или защото някой ви казал, че това е модерно, а всичко друго е боклук!? Ако производителите не пращаха подобни послания... до сега щяха да са фалирали... А колко много потребители дори незнаят как да си настроят саунда, така че да получат максимума!? За това говорим, че за домашни условия тези 87dB са достатъчни.. и че ако вземем същите колонки с по-висок S/N, но същите диаметри на ВГ (ДА ще е по-силно като Pизх), но изкривяванията в звука.. ще са сходни.. ДА трудно ще намерите разлика в изходният звук... но ще се вайкате защо сте дали още $800..? А защо съм прав.. няма да обяснявам.. ако още не ви е станало ясно.. А ако на някой не му е кеф това което пиша.. или да не чете.. или пък да ми обясни защо и къде греша.. и да оправдае допълнителните $$$! [8D][:D]

  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    111
    #26

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    perlsite, похвално е че искаш да помогнеш, но по-добре да успокоиш топката, защото и на теб много неща не са ти ясни. Цифрите за които четеш имат значение, но не са критерий за качеството на звука, а по-скоро кпд на техниката. А при компоненти от подобен ценови диапазпон ползата от взимането им под внимание според мен клони към 0.



    <div align="right">Originally posted by pip00*-*31/01/2004*:* 1541</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Да малко се поизнервих, защото не харевсам хората които се изказват крайно.

    А по въпроса... КПД=Pизх/Pвход. КПД не е 1-ца защото има загуби.

    По-добрите усилватели имат по-добро КПД, респективно греят по-малко. Качествените високоговорители от своя страна също имат КПД. По-добрите ВГ изтласкват по-голямо количество въздух т.е по ефективни. Тук обаче не си говорим за енергоспестяване и ефективност... А за "изкривяване" на сигнала и по-коректно за внасяне не шумове.. поради тази причина хората са измислили S/N (Сигнал/Шум), измерва се в dB... Очевидно търсим такива активни колоники които да ни дават максимално високи стойности на S/N. Естествено при постигането на високо КПД определено P е доста ниско, а ако искаме да увеличим P, следва че КПД пада.. е ние сме тарикати и искаме и 2-те да се високи.. отлично отиваме и си купуваме високо качествени активни колони за стотици и хиляди $. А това, че в един апартамент не може да се постигне добра акустика или пък че любимите ви mp3 на 128kb са ужасни.. или пък че захранването ви е боклук и внася огромни смущения, хармоници и какво ли още не.. на никой не му пука... и за какво си давате парите??? За S/PDIF? Или защото някой ви казал, че това е модерно, а всичко друго е боклук!? Ако производителите не пращаха подобни послания... до сега щяха да са фалирали... А колко много потребители дори незнаят как да си настроят саунда, така че да получат максимума!? За това говорим, че за домашни условия тези 87dB са достатъчни.. и че ако вземем същите колонки с по-висок S/N, но същите диаметри на ВГ (ДА ще е по-силно като Pизх), но изкривяванията в звука.. ще са сходни.. ДА трудно ще намерите разлика в изходният звук... но ще се вайкате защо сте дали още $800..? А защо съм прав.. няма да обяснявам.. ако още не ви е станало ясно.. А ако на някой не му е кеф това което пиша.. или да не чете.. или пък да ми обясни защо и къде греша.. и да оправдае допълнителните $$$! [8D][:D]



    <div align="right">Originally posted by perlsite*-*01/02/2004*:* 00:55:42</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    УФФФ. Бъркаш.



    Извинявам се, че така се намесвам в спора ви но май има много неизяснени понятия. Предварително се извинявам ако прозвуча малко по-разко ..ще се старая да не е така. (Ако нямаш нищо против ще говоря на "ти" - по добре ми тече мисълта не че тече изобщо ...ама).



    Кой ти каза че по-добрите усилватели са с висок кпд. Усилвателите с добро КПД са клас АБ и с още по-добро са Б. АБ е по-добър от Б. Когато става дума за усилватели клас А (излкючвам измишльотените от типа на АА и т.н щото такива неща май няма) нещата там стоят по много по друг начин. Там усилвателя топли като печка (което значи адски малко кпд) а свири с 30 вата/8 ома примерно. А няма значение дали ще слушаш шум или ще дъниш адски. Отделената топлина е приблизително една и съща. Предполагам че дори и ти няма да ми кажеш че от еднакво добре направени екземпляри на А и АБ АБ усилвателя ще свири по някакъв начин по-добре от чистия клас а бил той пуш-пул или още повече еднотактен.

    А един такъв усивател примерно ХА200 струва ни повече ни по-малко от 20к Еуро. Ха кажи сега че е лош а вярвай ми зимата с такова нещо няма да ти трябва маслен радиатор с стаята.



    А за колоните кой ти каза, че говорителите с по-малко отдаване са по-лоши от тези с по-голямо. Честно аз по-голяма щуротия не бях чувал последната година-2.

    Тук май нещо ти е мътно??? Бъркаш, пак ще те питам.



    Пак зависи за какво ти трябват говорителите. Ако наиситна си озвучител в диско или чалга кръчма, много ясно че ще искаш много по-голямо отдаване за еденица мощност. Тя също се мери в децибели за един ват подадена мощност на един метър от озвучителното тяло или при подадоно синусоидално напрежение 2.83В пак при същите условия.

    Тогава пак за да ти е малка сметката на тока ще искаш говорители с поне 95 дб за да дъни музиката по-силно с не толкова корав усилвател. Никой обаче не казал че с малко чувствителен говорител не може да изкараш голяма мощност. Това зависи от максималното звуково налягане което създава говорителя пак при гореспоменатите условия при номинална мощност. Кето вече е в почти пряка зависимост от площа на мембраната на говорителя.



    Има хай-енд вирми за говорители които правят такива с изклиучително малка чувствително за сметка на честотна лента, качествен фактор, линойност на АЧХ и т.н. За пример може да вземеш динаудио. Приличните говорители на фирмата (когато се продаваха) струват доста повече от 300Е за чифт (за 17 см говорители !!!) като при това са само 87 дб/в/м. За какво става дума??? Това лоши говорители ли са според теб? Или хората си дават парите за боклуци щото си имат в повече и им е кеф.



    Правилно ли съм разбрал че ти употребяваш т. нар характеристина сигнал/шум за тонколоните като цяло а не само за активните такива.



    Ако е така пак бъркаш. В пасивните тонколони такава характеристика просто липсва. А при активните тонколони тя ти дава само най-обща представа (не и пълна) за качеството на вградения усилвател в тях и нищо друго (приема се че ако имат вграден дак дори ако той е 16 битов неговото съотношение С/Ш ще е 90 дб).



    Това за мощностите и кпд-тата изобщо не можах да го разбера може аз да съм глупав. Сигурно е така. Ако искаш, питай.



    Гледам какви неща си писал по-долу. Пак ми е Х. Има разни работи за връзка между диаметъра на баса с Ризх ... много е мътна тая работа да знаеш. Може да има някаква връза с Рмах. Но зависи от адски много неща.



    Иначе за други неща си прав. Например че дак-а на аудиджи 1/2 е що годе достатъчно читав за да се търси външен дак в тонколоните, който при това е същия (при криейтив за луксион не знам). Твърди се че тогава той няма да е подложен на смущенията в кутията и най-вече на простотиите дето идват от захранването. Но това са митове и легенди захранването на баса е също достатъчно тъпо. Ефекта е същия.

    А ако някой разполага с възможността за сдобиване с адекватно количество външни усилватели горещо препоръчвам пасивни тонколони. Разлика по ще има. Като се вземе предвид че картата ти прави сърраунд разделението.



    От S/P DIF файда има но при други условия. Ако имаш приличен външен дак разликата в звученето ще е сериозна. Под приличен се разбира да не се използва вградения дак в ресивър шерууд за 900 лв. Не става. По-добре е от А1 но от модифициран А2 не е.



    Също си много прав че всичко се прави да се взимат парите на хората. То ако не беше така то тогава криейтив и интел щяха да бъдат дружества с идеална цел.



    Слушай пича какво е писал по-горе - много е прав. По прав от това не може да бъде.



    Сори ако има нещо. Не е трябвало да има.

    Живи здрави.



    ПС. Стана ..фермана тоя пост не беше такава идеята.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #27

    Luxeon - FAQ/Review

    Аз лично няма какво да допълня, макар че не съм съгласен с всичко което каза, тъй като е въпрос на интерпретации, а не бих желал да вилизам в допълнителна полемика и с теб! В действителност въпросите които ми зададе, не съм изказвал становище, всичко се базира на твои предполужения, какво може би си мисля... В действителност въпросът беше друг..!!!

    Има ли смисъл да се оскъпяват LuxeOn W5.1 като се цифровизират, добавяйки се S/PDIF "интерфейс", респективно декодер?

    Аз лично смятам, че "НЕ". И пак повтарям.. за целите които си поставя W5.1 да изпълнява, въпросния усилвател и 87dB са достатъчни... а който иска да си харчи парите... световната иконимика няма да се разсърди [:D]

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    60
    #28

    Luxeon - FAQ/Review

    И сега след като се наумувахте, ще обясните ли просто каква е разликата между PC и AUX входовете на тези колони?

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    101
    #29

    Luxeon - FAQ/Review

    Искам да питам има ли ментета от модела LX-602, защото на снимките в нета надписа Luxeon върху едната колона е изпъкнал, а на моите е с черна боя. А и очаквах по-добър бас от тях - като ги сравня с едни нонеймки SP632-A (Saturn) са по-зле. Или съм уцелил някаква партида със занижено качество?

    Взех ги от Viewpoint.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    110
    #30

    Luxeon - FAQ/Review

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И сега след като се наумувахте, ще обясните ли просто каква е разликата между PC и AUX входовете на тези колони?



    <div align="right">Originally posted by xsmind*-*04/02/2004*:* 11:31:59</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ами трудно мога да ти дам задоволителен отговор, тъй като нямам нищо общо с LuxeOn [] По принцип AUX (Auxiliary) означава "допълнителен" вход... и аз лично предполагам че може да се използва само като стерео вход/изход.т.е като вход се използват само лявия и дясния сигнал, а като изход се получава стерео сигнал. Докато на "PC" режим се прави емулация на съраунд изход, като се смесват 5.1 в стерео. Очевидно ще има разлика в звука...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Review registerbg.com
    От b.a във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 30-07-04, 11:59
  2. ASRock Review
    От Mitko744 във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 09-12-02, 19:08
  3. nForce2 vs. KT 400 vs. KT 333 Review
    От FearMe във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 06-12-02, 10:59
  4. CDROM review
    От some във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 11-09-01, 21:12
  5. DVD Review sekciqta ne bachka [nt]
    От coolx във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 18-02-01, 18:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе