Първоначално публикувано от
warstomp Искам да споделя моето близо едномесечно проучване за фурна за вграждане и резултата от него.
Като съвет номер 1 мога да дам следното. Не избирайте печката само по Интернет. Отидете в магазин и вижте това, което сте избрали. Разцъкайте му копчетата, отворете вратата, издърпайте тавата и т.н. Когато го направих установих че всички имат някакъв проблем, който не ми харесва. Бяхме се спрели на модели, които твърдо имат долен нагревател с вентилатор. Това в последствие установихме че изключва фурните с пара, на които се налива вода на дъното, за процеса на печена. Искахме да има и някаква функция за почистване. Накрая останаха само 1 модел на бош и 1 на горение. В магазина се оказа че по покритието на боша отпечатъците се лепят като за световно, а тавата на горението беше ужулила покритието на фурната отстрани, защото го опира и не се вади нормално. Това беше във всички магазини, където я имаха. Да не говоря за хлабавите врътки, които на мен ми изглеждат много кекави при използване. След като всички печки, които бяхме набелязали се провалиха, докато се оглеждах в магазина отчаян, погледа ми спря на един grundig. Казах си какво пък толкова, то и без това боша го слгобяват в Турция, ще го разцъкам. Оказа се че имат само 2 модела. Един с врътка и сензорни бутони и един без врътка(по евтин). Аз задължително искам да има врътка и се насочих към него. Още от първите секунди лицето ми светна от учудване. самото усещане от работата с копчето е направо от друга планета и не ме напусна през цялото време. Всички други печки, които бях гледал моментално излетяха от съзнанието ми. Не можех да спра да въртя и натискам това копче. Солидно, даващо обратна връзка, здраво закрепено, чудесно усещане. О има и пиролиза. Даже 2. Една еко пиролиза и една друга. О има и водно почистване. Има долен нагревател и вентилатор. Има и кръгъл нагревател около вентилатора. Общо 15 програми. О има и телескопичен водач - изискването на съпругата ми. Нямаше и отпечатъци по инокса. Всичко беше решено за мен вече. Имаше само 1 нещо, което ме притесняваше. Това беше първата печка, която виждам със сензорни бутони. Не знаех как се усещат, как реагират, колко е сложно да се пусне на дадена програма с дадена температура. Попитах дали може да я включим в магазина, но ми отказаха. Проверих в Интернет къде я има. За съжаление я имаха само в технополис и всички други сайтове, които ги продаваха бяха в западна Европа: Испания, Италия, Англия, Германия, Дания, Холандия... Личеше че това е уред сглобен за там и реших да рискувам. Купихме я. Използвам я от около месец и половина и мога да кажа че е страхотна. Просто нямам думи, колко добре е подреден дисплея и копчетата. Ако аз трябваше да го измисля, бих я направил точно по същия начин. Оказа се че има и вентилатор за охлаждане от горната страна на фурната, може би за монтиране под индукционни котлони, за да отвежда топлината. Да, струва 1000 лв. Това е повече от тези на които се бяхме спрели около 700-800лв, но качеството е по-добро от на всичко, което съм пипал. Бош с пиролиза също започва от 1000 лв, но това е по-добро за тези пари. Написах всички тези мои преживявания не заради друго, а защото сметнах че повече хора трябва да разберат това и донякъде да спечели повече и самия производител, защото заслужава. Хора, не робувайте на марки. Ако имате котлони или хладилник от една марка, защо се задължавате да купувате и другите си уреди да бъдат от нея? Да знам че всички го правите
Аз пък не. Всичко ми е различно и нямам проблеми с това. Ами това е. Дано да отворя очите и на някой друг. Успех в избора