Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е готварската ви печка ?

Гласували
286. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    40 13.99%
  • Amica

    9 3.15%
  • Beko

    18 6.29%
  • Bosch

    19 6.64%
  • Candy

    1 0.35%
  • Crown

    4 1.40%
  • Diplomat

    3 1.05%
  • Eldom

    8 2.80%
  • Electrolux

    36 12.59%
  • Fagor

    6 2.10%
  • Finlux

    1 0.35%
  • Gorenje

    76 26.57%
  • Hotpoint-Ariston

    9 3.15%
  • Indesit

    14 4.90%
  • KTN

    0 0%
  • Neo

    4 1.40%
  • Zanussi

    5 1.75%
  • Други

    33 11.54%
Страница 48 от 65 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 963
Like Tree96Одобрявам

Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #706

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Пиролиза https://www.miele.bg/domestic/1447.h...=200006867-ZPV (Температурно почистване) има в доста по-скъпите печки.
    Еко, аква и т.н. е едно и също с различни гръмки наименования - все емайл. Слагаш вода в тавата и парата размеква мръсотията. По твоята логика би трябвало емайла да се разрушава и при самото готвене.

    Това изказване на Мечо Пух го забрави!
    Функцията за пица имат и други модели. Просто режимът се обозначава като долен нагревател с вентилатор, ако не греша. Свалете от нета упътването за печката и ще се уверите.
    Семейния съвет някога пекъл ли е пиле на шиш и колко пъти годишно възнамерява да го прави?
    Ако не греша, при определени режими на фурната двигателя на шиша работи постоянно и си бръмчи. Както и вентилатора. Ако ламарините са тънки, особено задната страна при лоша сглобка има дрънчене на корпуса.

    Когато видиш с очите си и сравниш една до друга 1-2 печки веднага ще откриеш разликите. Примерно Gorenje - Amica - Indesit - Zanussi - Electrolux - AEG. Последните две марки нямат с обикновени котлони, обаче. Само стъклокерамика. И всички без Gorenje се произвейдат в Полша, но не знам в чии заводи. Gorenje някои модели се произвеждат в Чехия, други - в Словения.
    Не е нужно да си специалист. Достатъчно е леко да натиснеш с показалец корпуса отстрани и отзад и ако хлътне - работата е ясна.

    Щом сте харесали hansa, взимайте нея. Нагревателят около вентилатора е полезна екстра, ако го има в конкретния модел.
    Само проверете и в други магазини дали цената няма да е по-ниска. И внимавайте - 5- годишната гаранция е след регистрация на сайта!
    Успех още веднъж!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-12-18 в 09:39.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Dec 2018
    Живее в
    Usa
    Мнения
    5
    #707

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Да, очевидно пиролизата е при скъпите модели, уви. Колкото до функциите за почистване не си съвсем прав, мисля. Или поне според това, което чета: "EcoClean емайлEcoClean е последната иновационна почистваща система, която има специален емайл, благодарение на който почистването се извършва много бързо. Този метод е по-икономичен от температурното почистване и по-ефективен от катализаторното. Повърхността е изпълнена с микроскопични сфери от въздух, които абсорбират мазнините и миризмите по време на готвене.При температура от 270 °C, когато мазнината влезе в контакт с въздушните сфери, тя ще бъде премахната от окисляващото действие на въздуха без неприятна миризма. След това фурната ще трябва да бъде просто забърсана. Предимствата на този метод на почистване за разлика от каталитичното е, че емайлът и неговата ефективност се запазват през целия период на експлоатация. Производителят Siemens нарича тази технология ActiveClean® и се претендира, че тя е 4 пъти по-ефективна и е с 10 пъти по-малко отделяне на миризма в сравнение с каталитичния метод за почистване. Този емайл се нагрява равномерно, при което се подобрява изпичането на храната. " При този емай разрушаването става доста по-бавно. За да го пишат, изглежда са правили редица тестове, което го е потвърдило. Тоест технологично е по-добро. А думите на Мечо Пух са основен двигател на капитализма.
    Пиле на шиш не сме пекли, но сме яли от магазините. Вярно, че там е до мариноване и кой знае колко разлика с обикновеното печене няма да има. Както е и с пицата. По-скоро маркетингови трикове. Но пък друго е да имаш един директен бутон за това.
    Ами, ако ще поръчваме онлайн, няма как да видим колко здрав е корпуса и дали се огъва при лек натиск ламарината. Ще преценим дали да идем на място, ако имат физически магазини. Ако ли нямат е ясно, че ще направим поръчка директно онлайн.
    :ного благодаря за съветите. Много са полезни. Благодаря и за пожеланието за успех при избора! Дано уцелим десятката!

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    159
    #708

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Hansa, отстъпва значително като качество на AEG и Gorenje- тънка ламарина, халтава изработка, кьорава изолация.
    Пиролизата ти е за бяс, едва ли ще я ползваш; тези печки се познават по различните панели.
    Грилът за пиле се ползва в началото, но пилето се пече 2 часа, а и става голямо мазало. Тавичката, която си поставил отдолу да не капе по дъното на фурната е голяма и не влиза в съдомиялната, трябва да се мие наръка и това ще откаже булката.
    В общи линии- гледай да е с голяма фурна, да можеш всеки реотан самостоятелно и в комбинации да пускаш, даже не е важно да има вентилатор, че все нещо не се получава както трябва при печене на две нива, но е добре за бързо притопляне; да има много нагревателни зони/ котлони и с различен размер; задължително да е с телескопични носачи и се надявай да е добро покритието/ емайла във фурната; даже не ти трябват разни дисплеи и таймери.
    Според мен се насочи към Gorenje или AEG.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #709

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Не съм съгласен, че Gorenje е по-добре или по-качествена от Hansa!
    Те са в един ценови клас и са на кантар. Hansa все още имат кръгъл нагревател около вентилатора, докато Gorenje, ако въобще все още го инсталират, то е в по-скъпите печки. Което при +2г гаранция на hansa обезсмисля покупката. На мен ми харесаха и надписите на функциите от вътрешната страна на вратата на фурната. Стърашно удобно би ми било на мен поне. За съжаление вече се набутах с едно дрънчащо от вентилатора си Gorenje!
    С две ръце съм за продукт на Electrolux group (Zanussi, Electrolux, AEG)! Electrolux ми беше другия вариант, но се подведох по +1г гаранция и повечето функции, уж на Gorenje. После 4 от тях се оказаха безполезни, защото могат да се изпълняват и при други положения на превключвателя на фурната.

    При online покупка печелите само две неща - доставката е до вратата ви (не до входа на блока) и можете да върнете продукта до 14 дни. Аз все пак горещо ви препоръчвам да видите с очите си какво купувате и едва след това да поръчвате откъдето пожелаете!
    Sta82 одобрява това.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    159
    #710

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Гена, щото на Хансата не ѝ дрънчи вентилатора и не ѝ скрибуца пишката за шиша (не помня на кои включени реотани се въртеше, ко ще и да не ти трябва), щото не ѝ пада грил нагревателя, захванат перпендикулярно с една пръчица, щото не ѝ се изкривява дъното на фурната още при първото ползване, че ѝ е тънка ламарината, щото не и се напуква боята от топлото, щото фурната не грее отвсякъде, че изолацията ѝ е кат на баба ми скъсаните калцуни...
    Горението е доста по- качествено.
    Това не ти го пиша като форумна читанка, а като потребител и на двете. ; )

  7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #711

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    ОК, убеди ме и ме наплаши!
    За скрибуцането на шиша съм предупредил колегата вече. Май при всички марки я има тази "екстра".
    Кой точно модел ти е Gorenje-то?
    На Gorenje при работа на вентилатора дрънчи ужасно задния панел и се чудя какви демпфери да слагам. При Hansa панелът е до основата, докато при почти всики останали марки свършва малко над горния ръб на чекмеджето за съдовете. Предполагам, че е фиксиран за долната част с винтове.
    Термоизолацията на Gorenje е някаква минерална вата с Al фолио, ръфана като от кучета, а не изрязана правилно. Последната е завързана буквално с тънък стоманен проводник. За заземление, закрепване или за двете - не знам. Проводниците от ключовете до нагревателите на фурна и котлони са около 0,75 (не съм ги мерил). Какъв тип са също не ми е известно. Би трябвало да са силиконови, но кой знае.
    Още не съм ползвал фурната, но ти наистина ме наплаши за емайл и боя. По боята на капака на котлоните има следи от сторопора. Явно не са изчакали да изсъхне лака. И за да ни е гадно на нас, потребителите, фабрични повреди и дефекти по боята не се покриват от гаранцията!

    При това положение колегата Sta82 да взима Zanussi / Electrolux или AEG според бюджета си и да почва с пържолите!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    159
    #712

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    При Горене-то емайлът и боята са ОК; при полските- емайлът е добре, но виж боята:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #713

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Оле майко! Те с водни бои ли са ги боядисвали?
    Много ме е яд, че не купих Electrolux EKC51350OW https://techmart.bg/Готварска%20печк...x%20EKC51350OW или https://techmart.bg/Готварска%20печк...I%20ZCV65201WA

  11. Banned
    Тук е от
    Dec 2018
    Живее в
    Usa
    Мнения
    5
    #714

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Мерси за препоръките, колкото понякога и да са объркващи в който и да е форум. :D В края на краищата ще видя каква готварска печка да взема. Може да рискувам и с Ханза-та. Лека вечер пожелавам, както успех и с вашите избори.

  12. Banned
    Тук е от
    Dec 2018
    Живее в
    Usa
    Мнения
    5
    #715

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Здравейте отново! Печката най-накрая ни я доставиха преди 5 дни - същата FCEX59209. Може и да направя снимки, за да ви я покажа. Колкото до нея, действително, при готвене цялата се награвя и е гореща на пипане. Изглежда изолацията е по-слабичка. Но пък си върши работа и дизайна ми харесва. Хубавото е, че една част е инокс. Капака ми се вижда леко паянтов. Той е боядисан в черно, както и долната част. Дано не се олющи бързо. Днес предстои да ползваме за първи път шиша. Може ли някой да ми каже функцията "усилен грил"(supergrill), тоест грил с едновременно включен горен нагревател ли е най-подходяща за печене на пилето на шиш?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    68
    #716

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Искам да споделя моето близо едномесечно проучване за фурна за вграждане и резултата от него.
    Като съвет номер 1 мога да дам следното. Не избирайте печката само по Интернет. Отидете в магазин и вижте това, което сте избрали. Разцъкайте му копчетата, отворете вратата, издърпайте тавата и т.н. Когато го направих установих че всички имат някакъв проблем, който не ми харесва. Бяхме се спрели на модели, които твърдо имат долен нагревател с вентилатор. Това в последствие установихме че изключва фурните с пара, на които се налива вода на дъното, за процеса на печена. Искахме да има и някаква функция за почистване. Накрая останаха само 1 модел на бош и 1 на горение. В магазина се оказа че по покритието на боша отпечатъците се лепят като за световно, а тавата на горението беше ужулила покритието на фурната отстрани, защото го опира и не се вади нормално. Това беше във всички магазини, където я имаха. Да не говоря за хлабавите врътки, които на мен ми изглеждат много кекави при използване. След като всички печки, които бяхме набелязали се провалиха, докато се оглеждах в магазина отчаян, погледа ми спря на един grundig. Казах си какво пък толкова, то и без това боша го слгобяват в Турция, ще го разцъкам. Оказа се че имат само 2 модела. Един с врътка и сензорни бутони и един без врътка(по евтин). Аз задължително искам да има врътка и се насочих към него. Още от първите секунди лицето ми светна от учудване. самото усещане от работата с копчето е направо от друга планета и не ме напусна през цялото време. Всички други печки, които бях гледал моментално излетяха от съзнанието ми. Не можех да спра да въртя и натискам това копче. Солидно, даващо обратна връзка, здраво закрепено, чудесно усещане. О има и пиролиза. Даже 2. Една еко пиролиза и една друга. О има и водно почистване. Има долен нагревател и вентилатор. Има и кръгъл нагревател около вентилатора. Общо 15 програми. О има и телескопичен водач - изискването на съпругата ми. Нямаше и отпечатъци по инокса. Всичко беше решено за мен вече. Имаше само 1 нещо, което ме притесняваше. Това беше първата печка, която виждам със сензорни бутони. Не знаех как се усещат, как реагират, колко е сложно да се пусне на дадена програма с дадена температура. Попитах дали може да я включим в магазина, но ми отказаха. Проверих в Интернет къде я има. За съжаление я имаха само в технополис и всички други сайтове, които ги продаваха бяха в западна Европа: Испания, Италия, Англия, Германия, Дания, Холандия... Личеше че това е уред сглобен за там и реших да рискувам. Купихме я. Използвам я от около месец и половина и мога да кажа че е страхотна. Просто нямам думи, колко добре е подреден дисплея и копчетата. Ако аз трябваше да го измисля, бих я направил точно по същия начин. Оказа се че има и вентилатор за охлаждане от горната страна на фурната, може би за монтиране под индукционни котлони, за да отвежда топлината. Да, струва 1000 лв. Това е повече от тези на които се бяхме спрели около 700-800лв, но качеството е по-добро от на всичко, което съм пипал. Бош с пиролиза също започва от 1000 лв, но това е по-добро за тези пари. Написах всички тези мои преживявания не заради друго, а защото сметнах че повече хора трябва да разберат това и донякъде да спечели повече и самия производител, защото заслужава. Хора, не робувайте на марки. Ако имате котлони или хладилник от една марка, защо се задължавате да купувате и другите си уреди да бъдат от нея? Да знам че всички го правите Аз пък не. Всичко ми е различно и нямам проблеми с това. Ами това е. Дано да отворя очите и на някой друг. Успех в избора
    Gena_bs одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #717

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Благодарско за ревюто!
    Само си пропуснал да напишеш точния модел на фурната. С какъв плот я комбинирахте?

    Искам да вметна, че ТП са надули много цените и да се внимава с покупките оттам.

  16. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ
    Мнения
    632
    #718

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Искам да вметна, че ТП са надули много цените и да се внимава с покупките оттам.
    И аз забелязах подобно нещо. После се хвалят с 5-10% отстъпка.

  17. Banned
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    1,250
    #719

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от warstomp Виж публикацията
    Искам да споделя моето близо едномесечно проучване за фурна за вграждане и резултата от него.
    Като съвет номер 1 мога да дам следното. Не избирайте печката само по Интернет. Отидете в магазин и вижте това, което сте избрали. Разцъкайте му копчетата, отворете вратата, издърпайте тавата и т.н. Когато го направих установих че всички имат някакъв проблем, който не ми харесва. Бяхме се спрели на модели, които твърдо имат долен нагревател с вентилатор. Това в последствие установихме че изключва фурните с пара, на които се налива вода на дъното, за процеса на печена. Искахме да има и някаква функция за почистване. Накрая останаха само 1 модел на бош и 1 на горение. В магазина се оказа че по покритието на боша отпечатъците се лепят като за световно, а тавата на горението беше ужулила покритието на фурната отстрани, защото го опира и не се вади нормално. Това беше във всички магазини, където я имаха. Да не говоря за хлабавите врътки, които на мен ми изглеждат много кекави при използване. След като всички печки, които бяхме набелязали се провалиха, докато се оглеждах в магазина отчаян, погледа ми спря на един grundig. Казах си какво пък толкова, то и без това боша го слгобяват в Турция, ще го разцъкам. Оказа се че имат само 2 модела. Един с врътка и сензорни бутони и един без врътка(по евтин). Аз задължително искам да има врътка и се насочих към него. Още от първите секунди лицето ми светна от учудване. самото усещане от работата с копчето е направо от друга планета и не ме напусна през цялото време. Всички други печки, които бях гледал моментално излетяха от съзнанието ми. Не можех да спра да въртя и натискам това копче. Солидно, даващо обратна връзка, здраво закрепено, чудесно усещане. О има и пиролиза. Даже 2. Една еко пиролиза и една друга. О има и водно почистване. Има долен нагревател и вентилатор. Има и кръгъл нагревател около вентилатора. Общо 15 програми. О има и телескопичен водач - изискването на съпругата ми. Нямаше и отпечатъци по инокса. Всичко беше решено за мен вече. Имаше само 1 нещо, което ме притесняваше. Това беше първата печка, която виждам със сензорни бутони. Не знаех как се усещат, как реагират, колко е сложно да се пусне на дадена програма с дадена температура. Попитах дали може да я включим в магазина, но ми отказаха. Проверих в Интернет къде я има. За съжаление я имаха само в технополис и всички други сайтове, които ги продаваха бяха в западна Европа: Испания, Италия, Англия, Германия, Дания, Холандия... Личеше че това е уред сглобен за там и реших да рискувам. Купихме я. Използвам я от около месец и половина и мога да кажа че е страхотна. Просто нямам думи, колко добре е подреден дисплея и копчетата. Ако аз трябваше да го измисля, бих я направил точно по същия начин. Оказа се че има и вентилатор за охлаждане от горната страна на фурната, може би за монтиране под индукционни котлони, за да отвежда топлината. Да, струва 1000 лв. Това е повече от тези на които се бяхме спрели около 700-800лв, но качеството е по-добро от на всичко, което съм пипал. Бош с пиролиза също започва от 1000 лв, но това е по-добро за тези пари. Написах всички тези мои преживявания не заради друго, а защото сметнах че повече хора трябва да разберат това и донякъде да спечели повече и самия производител, защото заслужава. Хора, не робувайте на марки. Ако имате котлони или хладилник от една марка, защо се задължавате да купувате и другите си уреди да бъдат от нея? Да знам че всички го правите Аз пък не. Всичко ми е различно и нямам проблеми с това. Ами това е. Дано да отворя очите и на някой друг. Успех в избора
    Тези изисквания, са за висок клас на фурни.
    Миеле,Неф,Аег,Електролукс,Сименс,Бош,само,
    че цените са от 1700лв нагоре
    Няма такива филми за пара и долен нагревател!Уредите си имат специални резервоари за вода,щом имат програми с пара.Има и модели,дето се връзват към водопровод.
    Така,че за 7-800лв,няма пълно щастие и гъзарии.
    Никъде по света няма практика да се влючва фурна в магазин!
    За тези неща си има изложения като IFA в Берлин.
    Когато човек има високи изисквания и очаквания,директно се насочва към Неф и Миеле за фурни.
    Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 24-01-19 в 16:40.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    68
    #720

    Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения

    Ами нямах избор, защото само там я предлагат. Модела е grundig gebm 34000 xp.
    Плота ми е AEG HK6542. Там държахме да е индукционен, да има предпазен борд (защото съм виждал чукнати и счупени ръбове на плотове), и да мога да избирам директно степента на нагряване, а не да цъкам + и -, което мразя толкова много.
    За него не съм толкова доволен, защото се цапа много лесно и от нищото. Старата ни керамична печка на 15 години whirlpool имаше по-добри характеристики откъм зацапване. Иначе всичко друго е ок. Въпреки че фурната ми позволява да си сложа отгоре индукционните котлони, аз не съм го направил и са ми на съседния шкаф. Няма никакъв проблем, даже е по-удобно. Аз и без това съм на мнение, че като отворя фурната, дори да е под абсорбатора монтирана, нищо не влиза в него, а минава покрай него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 65 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Strong / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 21
    Последно: 19-03-24, 11:10
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 09:36
  3. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  4. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 14:16
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе