Маниаците, или по-скоро специалистите готвачи май ползват професионални уреди.
А тези "марковите" за мен са да се покажем на родата и комшиите. :BigGrin
Преглед за печат
Маниаците, или по-скоро специалистите готвачи май ползват професионални уреди.
А тези "марковите" за мен са да се покажем на родата и комшиите. :BigGrin
Тези скъпите на Miele май са точно професионални. А за второто си прав. Имам приятели в строителния бизнес и съм бил в не един и два ултра скъпи имота на какви ли не мошеници и престъпници. Само от скъпото на Miele и на нито едно от местата, на които съм бил не се готви. Всичко е само за престиж :)
Цанков, не е като да не си фен на марката, айде сега :BigGrin И аз харесвам Miele, но ми се струва, че в последно време нещата не са както трябва да бъдат.
Съгласен, фен - да :wink:, но не и маниак.
Това, което не проумявам е, че фурните с пиролиза ги правят от черна тенекия, вместо от неръждаема. Производствения процес е по-бърз (евтин) при работа с неръждавейка. Преди 4 години пратих имейл с рекламация до Мийле Германия и с изненада установих, че са го чели китайците и са произвели детайла на чертежа в него, но без да го брандират. Купих го за 25 евро преди 1 седмица, без да знам. От тук нататък смятам да престана да купувам каквото и да е изделие, произведено в ЕС, с изклюление на автомобилите на VW.
И какво като са го произвели китайците, та те китайците в момента са най-развитата технологично и индустриално държава в света и сериозните катайски производители слагат всички в малкия си джоб по качество и производителност.
Днес пробвах функцията таймер на раховеца - чудесно индикира оставащото време - също толкова добре ,колкото и ориентира за часовник . Бош освен на рекламата по телевизията, трябва да пратят и дизайнерите на един курс при китайчетата как точно се правят екранчета.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43064&stc=1
След последния пост просто ме предизвикваш да те попитам.
Защо не си купи Раховец или оригинален китаец?
И какъв е моделът на раховеца?
Bosch са преценили, че не е нужно да клечиш пред фурната, докато приключи цикъла на печене.
Този таймер е само ориентир.
Сложили са звуков предупредителен сигнал за край на процеса.
От друга страна режимът, температурата и продължителността на приготвяне на ястията се определят от готвача.
Според индивидуални предпочитания и вида на продуктите.
ето го модела на раховеца - HBG536EB3 - 6та серия . Дано на някой му е полезна информацията ако реши да я купува.
а защо не заложих отново на удобна евтина фурна, която да изкара 6г и пак нова - просто не очаквах от топ производител подобни недосмислици , за съжаление и ревюта няма много из тубата, а пък и навсякъде където се обърнеш ги хвалят и боготворят , ама дали ги ползват - никой не знае
Обаче почвам да се замислям дали и другите уреди на Бош не са просто една голяма реклама?
И в крайна сметка какъв е проблемът на фурната, че не разбрах?
Лампата свети постоянно и не показва часовника, докато работи?
Не са ама там отиваш на друга цена. И от там вече логичният избор е Neff. Или Miele ако си фен на марката. По-нагоре го написах, независимо от бранда и продукта, никога не бих взел от ниските серии. Ако ще е така, по-добре верно нещо китайско. Там поне няма изненади (че даже има и шанса да е по-добро).
Модела на Bosch си го написал в предните постове.
Питам за предходната фурна, която е наследил.
Между другото Раховец си е нелоша печка, дори и в момента.
Създала е отделен клас при тези уреди. Направо Golf при печките. :)
Не знам дали още съществува оригиналното производство на тази марка.
Модела на последната в пост #1000 - китайско горенйе BO747A33XG, преди това електролукс, пак горенйе, АЕГ, като от всички АЕГ издържа на тормоза най-малко, та затова и на марки не робувам - да изкара 5г , да е удобно за ползване и следващото. В апартамента имам и едно BEKO - супер фурничка , ама там тормоз няма , та ще изкара 100г
шеф готвача вече все да ме увещава да търся платка за китайчето , ама ще се оправя с таймера на телефона . Добре че нямам пръст в избора на фурна - ама който гледа много реклами са ше готви "like a bosch" :lol: , пък на мен не ми пречи да пусна някое негативно ревю - да се информира бъдещото поколение
фурната работи , просто това екранче дето са сложили е напълно излишно - да го няма по-добре - поне информиран избора да се направи.
Като се включва по 2 пъти на ден и си свикнал с всякакви таймери ,часовници и т.н., , да ти обяснява някой че лампата е он постоянно, за да не ти загори манджата, а пък в същото време нямаш информация кога стига температурата , каква е температурата по време на готвене, кога си почнал да готвиш или пък дори кога се очаква да спреш - меко казано несериозно и то голям производител. Дет се вика от кумова срама да бяха оставили поне часовника да виси като стигне температурата щеше да се преглътне. Да те върнат в ерата на свободно стояща фурна с 2 врътки - несериозно ( даже не е и най-ниската серия)
При уредите на Bosch определено има нелогични неща в различните серии. Пералнята у нас е от най-високия клас (Home Professional), но липсва функцията Water Plus, което за мен е нон сенс отвсякъде, при положение, че функцията е налична в по-ниските серии. При пералните на Мiele например, тази функция я има във всичките им модели. Но както и да е, да се върнем на фурните.