Ами тя си е с EcoSilence мотор
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Ами тя си е с EcoSilence мотор
Всъщност е с iQdrive мотор (EcoSilence е при Bosch), ама това са търговски алабализми. Реално моторите са си съвсем нормални трифазни асинхронни с инверторно управление
Разбрах, инверторен мотор. Благодаря за инфото?
Привет
след климатика който беше избран благодарение на форума, дойде ред и на пералнята
четох сортирах филтрирах но пак си остава едно сериозно количество перални м/у които се двоумя .. направо петумя .. та моля помагайте
целта е да е тиха .. аз до колкото виждам и тия които са без инвертор и те имат някакви си техни съпер дупер мотори които са много тихи на хартия ..
да си да си заслужава парите - да не съжалявам че съм я купил
да е до 1000лв
да има достатъчно на брой функции и кратка програма
възможност да се пуска малко пране .. до колкото разбрах всички могат така .. сами си смятали как да перат .. значи ли това че функцията "половин зареждане" е по принцип излишна
и .. моделите на които съм се спрял
GORENJE W9825I
BOSCH WAT28460BY
SIEMENS WM 14Е469 BY
SIEMENS WM14T440
ELECTROLUX EWF1287HDW
Да, повечето перат и малко пране. Ние имаме отскоро третата пералня от списъка ти. Вчера пуснах 2 комплекта спално бельо (за единични легла) и 2 хавлии. Избрах програма памук на 60С / 1200 об. с времетраене 2:41ч. След като пералнята понапълни и се врътна няколко пъти, намали си времето на около 1:50ч. Има си кратка 15 мин. програма и допълнителни програми, които можеш да си избереш (за лесно гладене, спийд перфект и еко перфект). Едната намаля времето за сметка на разхода, а другата обратно). Нещо такова беше. Всяка програма си има заложени градуси и обороти - можеш да ги намалиш, но да увеличиш, не. Изключение има при памука. Не сме ползвали все още всички програми. Нива на шум: пране - 57db, центрофуга - 77db.
В ръководството има и таблица за разходните норми при дадена програма (кг, кВт, л/вода, времетраене).
Ако искаш още по-безшумна втория сименс WM14T440 с инверторен мотор. Нива на шум: пране - 48db, центрофуга - 72db.
Аз изчетох почти цялата тема преди да избера и по мнения на хора занимаващи се от доста години с ремонт на перални, се отказах от инвертора - не, че е лоша технология. При нашия нестабилен ток в БГ, можело нещо да изгори в платката за управление и т.н. Всичко е късмет. Ти си реши за себе си, разликата в цената е минимална.
Ако не сте разглеждали сайта на сименс: Свободностоящи перални машини - Siemens
Сравни двата модела, свали ръководствата, прочети, разгледай и другите марки и реши. Успех в избора!
Този пост е редактиран от zh; 21-09-15 в 09:11.
А эащо не погледнеш нещо втора употреба тъщата си эакупи сименс с 1500.об цент това не се чува как работи
Бих взел този панасоник с 5г гаранция е и 1600оборота. http://www.technopolis.bg/bg/Washing...G4WGN/p/681814
Не са ли малко излишни толкова обороти .. някъде бях чел че 800 1000 е оптималното
Най-често ползвам 1200 и прането си е нормално. Все още не съм пробвал 1400
По високи обороти по бърэо сушене
оборотите вършат доста добра работа
В този ценови клас даваш някакви пари и получаваш някаква пералня.За това колкото е по-голяма гаранцията,по-добре.Ей така-гъдел на психологическа основа
Пералня Hansa AWB 510LP | ПЕРАЛНИ С ПРЕДНО ОТВАРЯНЕ | Техника.БГ