Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18
Like Tree9Одобрявам

Качествена пералня до 2500лв.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Качествена пералня до 2500лв.

Каква пералня да си избера с бюджет до 2500лв.?

Разгледах някои модели Miele и Bosch. Скъпите им модели предлагат една екстра, която са нарекли по различен начин - TwinDos и i-DOS. Доколкото разбирам екстрата е хубава. но рано или късно, в срок до 2-3 години, каналите се запушват и изискват механично почистване чрез разглобяване. Темата за използваните препарати в тях (цена, качество, заместители, препоръки и т.н.) е отделна. Стигнах до извода, че не търся перялня с такава екстра, която да ми създава проблеми. Все пак, ако има пералня, която мога сам да отпуша, като извадя чекмеджето и го измия на драго сърце бих използвал тази екстра, но е и да вадя пералнята да разглобявам части от нея, за да острання запушването. Очевидно замисълът на есктрата е хубав, защото преланята прави всичко сама.

Ето ситуацията:
    1.Водата от канализационната мрежа е доста мръсна (не пием от нея) и с доста "подобрители", за да може офциалният орган да твърди, че е годна за пиене. Може да не пием от нея, но сме принудени да перем с нея.
    2. Искам пералнята да има бърза програма. Обикновно дрехите, които перем не са силно замърсени и много често използваме такава програма - нещо за 30ина мин.
    3. Искам пералнята да е безшумна доколкото е възможо.
    4. Искам да мога да добавям дрехи за пране в нея след като вече програмата е старирана.
    5. Да има програма за ръчно пране (вероятно вече няма пералня без такава програма)
    6. Искам да има везна, която да претегля прането и да преценява колко вода да използва.
    7. Програма за деликатно пране
    8. Да регулирам оборотите (редко перем на 1000 и над 1000 оборота)
    9. Можем да се поберем и 8 кг (т.е. не търся задължително пералня за 10кг)
    10. Не държа на Home connect (вероятно е добре да получавам инфо на телефона какво се случва.)
    11. Да има надеждна защита срещу протичане
    12. Да пере малко дрехи (дънки и блуза примерно)
    13. Да пере на ниска температура (30 градуса)
    14. Пералнята да е стандартен размер (свободностояща), ще се поставя под кухненски плот, няма да се вгражда.

Предполагам, че много перални отговарят на тези изисквания. Искам качествена пералня, която да работи, а не да ми създава проблеми (давам си сметка, че звучи почти утопично). Има предвид, че срещам коментари за палстмасови барабани и други пластмасови части, които като се счупят не подлежи отделния елемент на ремонт, а се сменя цялата част. Искам да избегана тези и други подобни скрити мини, ако е възможно. Би било добре да имат надежден сервиз ( с цялата условност).

Това възможни варианти ли са?
    https://shop.miele.bg/peralni-mashini/12193350.html
    https://shop.miele.bg/peralni-mashini/12491440.html

BOSCH? AEG? Или друга марка.
    Има ли пералня, при която автоматичното дозиране на перилния препарат не запушва канали и при проблем лесно се почиства? Гледам, че Autodos на AEG в рекламата сякаш няма тънки тръби за запушване, при все че вероятно има гумени уплътнение, кото подлезт на стареене, износване и подмяна.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Отговор: Качествена пералня до 2500лв.

Ако можеш да си вземеш Мийле - вземай, която от двете да вземеш , няма да сбъркаш.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Не разбрах водата с какво е замърсена.
    Химически вещества, тежки метали, радиация, пясък, глина и други твърди включвания?
    Ако е последното, за начало си инсталирай на водопровода филтърна система!
    Някъде във форума мисля имаше тема по въпроса.
    Пък после си прецени какъв марка и модел уред да купуваш!

Моят опит показва, че колкото е по-скъпo дадено изделие, не само бяла техника, толкова по-капризно е откъм консумативи.
    А последните, разбира се, никак не са евтини.
    Само за справка можеш да погледнеш колко струват контейнерите за автоматичното дозиране при Miele, Bosch и AEG.

p.s.Имам чувството, че феновете на Apple, Subaru и Miele се състезават по дисциплината кои са по-големи сектанти!
    CubanLinx одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

TwinDos системата на Miele е хубава екстра, но има не малко оплаквания, че се чупи. А там частите са една торба пари. Ако ще взимате Miele, поне гледайте да е на промо с дългата 10 годишна гаранция. Не знам казаните на посочените модели дали не са пластмасови. Miele вече доста умело започнаха да крият тази информация дори от официалният си сайт, така че трябва да се поровите по спецификациите. При Bosch поне сервиза е читав и части бол. Не са и толкова скъпи. АEG бяха ок, като доста хора ги хвалят и до ден днешен, но конкретно тук вече се насъбраха и доста негативни мнения за тях. И накрая един съвет за бързата програма (независимо от марка и клас) - колкото и да са ви чисти дрехите, с нея само си мислите, че "перете". Същото се отнася и за "прането" на 30 градуса Като цяло не знам дали има пералня, която да няма 30 градуса. С новите еко измишльотини масово го налагат това извращение + все по-малкото количество вода при работа на машината. При Miele поне това може да се регулира (add water e функцията), докато при Bosch само някои модели имат water plus. За AEG не мога да кажа. По точка 12 - гледайте да е с възможно най-голям барабан. Големите могат да перат и малко, но малките не могат да перат повече. В този ценови клас всички перални са безшумни. С дадения бюджет преспокойно си взимате най-високия клас АEG или Bosch. Ако искате най-доброто от Miele обаче ще трябва да удвоите бюджета.

Гена, и аз съм фен на Apple, но не и сектант. С последния 16 про за пръв път се почувствах прецакан, че съм си сменил телефона (с iPhone съм още от 5-та серия) и искрено съжалявам. Не е лошо човек да е фен на хубавите неща, но когато има и недостатъци е редно и да се посочат, а не да бъдем коне с капаци и удобно да премълчаваме някои работи. За жалост, както и ти спомена - сектанти бол. Виждаме го и в темата за избор
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-01-25 в 10:35.
    Gena_bs одобрява това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Що не сложиш един филтър на водопровода - напр. https://pavirani.com/%D1%84%D0%B8%D0...%82-14933.html
    Поне да не пълниш бойлер, пералня и смесителите с песъчинки и утайки.

2
    Cuban, кое не ти хареса при 16Pro?
    Този пост е редактиран от ccankov73; 28-01-25 в 20:54.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Батерията е пълно недоразумение, едвам изкарвам един ден, понякога и по-малко (5G не ползвам, понеже няма никакъв смисъл). И това при положение, че се съобразявам колко го разцъквам. Смених 14 Pro Max, който за две години ми държеше по ден и половина интензивно ползване, а 14-та серия ги водят с лоша батерия по дефолт. С по-малко цъкане издържаше и по два дни. Дисплея на 16 Pro е осезаемо по-тъмен, което за мен също е огромен минус. Като плюс на новия мога да изтъкна по-компактния размер и тегло, съответно и удобството свързано с това. Не е като да не подозирах, че ще съжалявам, но реших да заменя големия дисплей за комфорта. От тук нататък само Pro Max. Ако и при следващото подновяване отново се почувствам прецакан, със сигурност ще обмисля смяна на марката след дългогодишна вярност към Apple.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-01-25 в 10:37.
    ccankov73 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

WWB380 WCS е олекотен модел на Мийле, имащ всичко необходимо за доброто пране, както и всички защити. Ако няма да се налага често препълване с дрехи и центрофугиране над 1200 оборота, WAN28164BY на Бош също е добър вариант. Имайки пред вид заданието, най-добре да се използват прахообразни перилни препарати от висок клас за бели и за тъмни дрехи. Така няма да се вмирисва и да се пълни с кал. Течни препарати е желателно да се използват само за якета от специални материи, защото ще създават проблеми. WWG360 WCS има много излишни за повечето от нас екстри, но е с най-добрата механика. Отварянето на вратите на мийлетата е на обратно, в сравнение с останалите марки.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Доклокото схващам, ако ще се дават 2000-2500лв, сякаш по-добре да са за Miele. Какво читаво AEG или Bosch има за 1500-2000лв., ако свия бюджета за пералня и реша да пренасоча част от парите за покупка на друго нещо?

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

AEG и Bosch имат много читави машини в този ценови диапазон. В момента Bosch са с 5 годишна гаранция и най-високата им (8-ма) серия има намалени модели, които са около 2К +/-. AEG в момента са със стандартна гаранция и тяхната 8-ма серия също се върти около 2 бона. Единствено 9000 е 2,5. Прегледайте я си преценете дали имате нужда от всичките екстри там. Както вече ви посъветваха, Miele може би е най-добрия вариант. В момента обаче нямат промо на 10 годишната гаранция. Аз бих се поинтересувал дали казана не е пластмасов, но това пак си е ваша преценка. Ако решите да свалите бюджета до 1,5 според мен се насочете към AEG и Bosch. Най-евтините модели на Miele аз лично не бих ги погледнал. Това е все едно да си вземете Mercedes A 160. Само емблемата му е Mercedes.
    Palev одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    AEG и Bosch имат много читави машини в този ценови диапазон. В момента Bosch са с 5 годишна гаранция и най-високата им (8-ма) серия има намалени модели, които са около 2К +/-. AEG в момента са със стандартна гаранция и тяхната 8-ма серия също се върти около 2 бона. Единствено 9000 е 2,5. Прегледайте я си преценете дали имате нужда от всичките екстри там. Както вече ви посъветваха, Miele може би е най-добрия вариант. В момента обаче нямат промо на 10 годишната гаранция. Аз бих се поинтересувал дали казана не е пластмасов, но това пак си е ваша преценка. Ако решите да свалите бюджета до 1,5 според мен се насочете към AEG и Bosch. Най-евтините модели на Miele аз лично не бих ги погледнал. Това е все едно да си вземете Mercedes A 160. Само емблемата му е Mercedes.
    Да. И моите съображениея са долу горе такива - дали има нужда да плащам за екстри, които няма да използвам - чисто прагматични. Ако се спра на Miele ще е нещо около 2500лв. (WWG360 WCS или модел 380 от серията 125 и гаранцията става 5 години при него)

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от myrfi12 Виж публикацията
    Доклокото схващам, ако ще се дават 2000-2500лв, сякаш по-добре да са за Miele. Какво читаво AEG или Bosch има за 1500-2000лв., ако свия бюджета за пералня и реша да пренасоча част от парите за покупка на друго нещо?
    Още малко трябва да се напънеш. Хубавите модели на Бош са от четвърта серия, гледах ги разглобени преди години в Гърция. Осма серия са необосновано скъпи и са предназначени за функционално неграмотни потребители, неразбиращи процеса на прането. Освен това, изискванията за качеството на водата на осма серия са много високи.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Още малко трябва да се напънеш. Хубавите модели на Бош са от четвърта серия, гледах ги разглобени преди години в Гърция. Осма серия са необосновано скъпи и са предназначени за функционално неграмотни потребители, неразбиращи процеса на прането. Освен това, изискванията за качеството на водата на осма серия са много високи.
    Имате предвид като тази, която сте посочили по- горе BOSCH WAN28164BY 8.0 kg, 1400? Ще ги разгледам и тях сега. Тя е 1050лв. и попада в бюджета. Не разбирам за какво трябва да се напъвам?
    dodo_pv одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това за осмата серия на базата на какво са оценките?
    Защото абсолютно същото важи и за марката, започваща с M! Даже в по-висока степен...
    Интересно ми е какво ще напишеш за Bosch Professional Series?
    CubanLinx одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Разбира се, че важи и за мийлето, Гена. Постът ми беше насочен към Мърфи12. Трябваше да се напъне и да отсее глупостихе, изписани по-горе, от фактите. Аз коментирам само факти. Когато бюджетът е без значение се има пред вид мястото на пералната машина и посоката на отваряне на вратата. Вече споменах разликите. Ако Мърфи12 си направи труда да прочете пак какво съм писал в пост #7 ще разбере за разликите в механиката на двете мийлета и кога е за предпочитане по-скъпия вариант. А мийлетата от по 5000 и 6000 лева не съм изобщо споменавал, защото не предполагам някой от четящите тук да е функционално неграмотен, с изключение на един забавен екземпляр.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ти май искаш да осереме и тая тема? Лиспва ти Миланов ми се струва. Я кажи за глупостите, че да ти се посмееме на тебе, мозъчен инвалид такъв. Давай фактите, чакаме те. Аз не виждам нито един факт. Бил ги гледал в Гърция. Кога, бе, мойто момче, голЕмия снЕг ли? Ляляш си колко да не зАспиш. Като изкараш схемите и част по част на коментирани модели, тогава може да се съглася с тебе и да ти кажа, че съм функционално неграмотен, а ти си хай-тек гуруто на гурутата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Качествена RAM памет??!
    От ophelis във форум Овърклок
    Отговори: 15
    Последно: 22-11-18, 21:11
  2. smart TV около 2500лв
    От пандов във форум Телевизори
    Отговори: 17
    Последно: 11-11-17, 11:25
  3. продавам качествена рам ддр2
    От kazanova85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 30-07-11, 16:44
  4. видео камера до към 2500лв
    От venci79 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 9
    Последно: 12-04-10, 21:09
  5. Качествена музикална карта до $50
    От Alexander във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 28
    Последно: 09-03-01, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе