Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Слушай бе човек!
Дърпаш пералката, махаш горния капак, пускаш е да пере с дрехи.
Като почне да тропа, вибрира при центрофуга, натискаш здраво казана надолу, успокои ли се, Значи са амортисьори.
Нищо сложно няма.
Всяко ребро на барабана го поставяш на 12 часа и натискаш нагоре не трябва да има чукане или луфт. Щото може да е спукан лъч на носач или тръгнали лагери.
Ама до сега трябваше да го пробваш десет пъти и да пишеш как е положението!
Назад в темата много съм писал как се проверява за разбити амортисьори, шум на лагери..
И друг път не ме обиждай, щото не ме познаваш!
Лично аз съм помогнал на много хора с пералките в този форум.
Изчетох доста,но не намерих нищо за амортисьорите. Никой никого не познава, а дори и да познава , пак не е основание за някакви квалификации. В случая просто отвърнах огъня.
Здравейте, леко и положително развитие по темата. Намерих амортисьори запералнята, същите, които дава производителя по кодове в ръководството (Дават два вида модели, амортисьори , едните са тези ,които ги смених, с специфичен фабричен мъртъв ход 0,5 см "мъртъв ход", другите са тези ,които днес монтирах) Пералнята с новите амортисьори,които нямат такъв мъртъв ход е доста по стабилна, дори не усетих ,че направи 1400 макс оборота и нямаше такива вибрации. Другото ,е че амортисьорите ги намерих по 9 лв бройката в български сайт. Доволен съм от смяната. Сега е супер машинатА, по малко вибрации, на 1400 оборота значително се усеща,че го няма този мъртъв ход на амортисьорите, постепенно и по бързо гасят трептенията новите. Хубаво е сам да си направиш нещо, при все че за мен пералнята знаех как се отваря люка и чекмеджето, до там:))
Това е нож с две остриета, защото при малък или никакъв ход на амортисьорите усилията отиват на други места и току виж са ти заминали лагерите на барабана.
Нищо им няма на амортисьорите!
Всичко е в норма.
Не пиша за старите!
Новите са ОК, иначе щеше да има тряскане и блъскане в страниците!
Това, че си фен на Бош е хубаво, но са скъпи за поддръжка.
Понякога всеки може да се подведе за състоянието и после да съжалява, особено в България.
Аз също съм гърмял със Сименс втора употреба, но беше в Германия и цена 50 евро,след два месеца е изхвърлих, щото частите бяха 150 евро.
Яд ме е, че разни тарикати Ви клатят с втората употреба - произведена в Германия!
Сименс, Бош са около 50 евро работещи в добро състояние. Миеле около десет години изправна е 100 евро. Намират се и по - нови Миеле, но цената скача на 300-400 евро за едно или двугодишна пералка.
За фурни и котлони на Аег ги бях събрал в целия двор, от старите модели, които бяха с отделни управления и букси за свързване.
Нямам представа колко раздадох на приятели и роднини? Апапа, който ми ги даваше ги събираха по улиците на Кьолн в определени дни.
Всичко ,които внасят и продават слаагат едно " сврвизирана и проверена" ,реално нищо не и правят освен да я пуснат , да се уверят, че работи и толкова. Аз лично не съм фен на втора ръка, тук реших да рискувам, или ще се вкарам или ще съм доволен от цената и пералнята.
Търси се пералня...бюджета почна от 500 и май май отиди до 900лв.Искам задължително с 5 години гаранция и колкото се може по-качествени.Бях насочен основно към Беко и АЕГ.Като цяло до 700лв не видях струващо си Беко и затова се насочих към АЕГ.Хвърлих око на AEG L-7FEE48S а цената е точно колкото е макс. бюджета ми.Някой да сподели впечатления ? Ако може и няколко думи за това ще си изкара ли гаранцията безпроблемно и някой с отзиви за ProSteam ?
Привет,
По назад в темата видях няколко препоръки да се избират модели с по-дълга гаранция. Гледам, че в момента има промоции на Whirlpool с 6г. Това добър вариант ли е за ценовия клас 500-600 лв?
https://zora.bg/product/fwf71483w-eu
Поздрави!
тия дни отнесох една AEG L6FEG48S много добри първи впечатления доста тиха ,при центрофугиране дори не потрепва