-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
@Bizzy,
Ето ти линк, но цената в ТП при online пазаруване излиза по-ниска: https://techmart.bg/Перална%20машина...lux%20EW6F328W
Имам същата от около 4 месеца. Пере добре, програми и допълнителни настройки за тях на мен са ми достатъчни, тиха при работа. Най-силния шум е при зареждане и източване на водата, но това е нормално.
Забележки - прекалено твърди захранващ кабел и маркучи.
Основен проблем - не успях да я накарам да не вибрира при центрофуга. Поне 10 пъти съм я нивелирал с различни инструменти, но винаги вибрира в горната си част. Имам и 10 годишен Electrolux, който е инсталиран на нестабилен под и не се усеща никаква, ама никаква вибрация дори при допир. А тази видимо се отклонява и това е ясно забележимо на постоянно светещия дисплей.
Избирай от този ред: https://techmart.bg/product/product/...138913/lang/1/
Аз бих се поразровил за отзиви на собственици за тези Bosch, които са приблизително в същия клас на Electrolux и AEG, съответно: https://techmart.bg/product/product/...138913/lang/1/ или https://techmart.bg/Перална%20машина...h%20WAT24460BY
Предимство - според мен вътрешната повърхност на барабана и "лопатките" са по-добре оптимизирани за щадене на тъканите при пране. Самият начин на съединяване на двата края на металният лист, от който е направен барабана също. Това го забелязах чак след като купих моя Electrolux.
Съветвам те преди да вземеш решения, да се запознаеш с Ръководството за експлоатация и мнения на реални собственици на съответните машини! Провери цените в Зора и в други магазини.
Успех!
-
Самият дефлектор на стъклото трябва да е направен да избутва дрехите към центъра,формата на ребрата също са от значение.
Точно тези детайли са основните за добро пране.
Вибрациите не са страшни,една поглъщаща гума ги намаля.Важното е да не скача и блъска страниците.
-
Благодаря за отговорите.
Поръчах Електролукса онлайн от първия ми пост. Хареса ми, че е по-тиха по спецификация. Надявам се да е ок.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
-
Спазвайте инструкциите за монтаж и зареждане на уреда.
За да не виждате грешки EF5 и EF2, и после:
”-Ама,какво стана?”
Успех и безаварийно ползване!
-
Spitfaqr12
Сложих тампони AEG веднага - никакъв ефект. Пералнята не подскача и не блъска страниците, а просто се отклонява от вертикалата наляво и надясно. Отлконението е най-голямо (логично) в горната част.
-
1 Прикачен файл(ове)
Има едни порести цели гуми 60/60см с дебелина 1см,тук в България не съм виждал по-дебели,но има.
Вършат добра работа,смисъл намалят вибрациите и пералката се укротява.
- - - - - - - - - -
Друг вариант са планки на краката.
Не си правя майтап!
Miele имат оригинални за дървени подове,но са скъпи,не си заслужава да се поръчват от Бг-сервиз или от Германия.
Не си спомням,дали някъде из темите не съм качил снимки .
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 30888
-
Проблемът е по-скоро в липсата на укрепващи планки на корпуса и големият отвор на люка. Другия вариант е барабана да не е балансиран.
Пералнята не се мести и поскача, а се клати при центрофуга. не знам как точно да го обясня.
-
Явно тънката ламарина колкото и да е профилират не става.
Но за съжаление повечето са такива,а другите са доста скъпи.
-
Колеги здравейте, искам да ви помоля за малко информация - от коя година е модела пералня Miele Professional pw5065 ed lp и какво ви е мнението за модела?
-
1 Прикачен файл(ове)
Освен,че 100% е била обществена пералня в някое студентско общежитие...
Някои от профи моделите са трифазни!
- - - - - - - - - -
Щом си мераклия на Миеле втора употреба,търси друг модел,но не и профи серията!Седем килограмова ти гарантира,че е на по-малко години.
Не е проблем да се разбере кога е произведена.
- - - - - - - - - -
Преди малко разгледах обява в Щутгарт на pw 5065-цена 850€,2012 година,10970 часа работа.
Така,че си опичайте акъла с разни втора радост уреди.
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 30891
Както предположих трифазна,вход за топла и студена вода,обществена,изправна и почистена,но спукана от работа.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Spitfaqr12
Освен,че 100% е била обществена пералня в някое студентско общежитие...
Някои от профи моделите са трифазни!
- - - - - - - - - -
Щом си мераклия на Миеле втора употреба,търси друг модел,но не и профи серията!Седем килограмова ти гарантира,че е на по-малко години.
Не е проблем да се разбере кога е произведена.
- - - - - - - - - -
Преди малко разгледах обява в Щутгарт на pw 5065-цена 850€,2012 година,10970 часа работа.
Така,че си опичайте акъла с разни втора радост уреди.
Да, там някъде е моделната година края на 2011 - началото на 2012 год. По характеристики и спецификации ѝ дават 30000 работни часа. Значи трябва през софтуера евентуално да се проверят работните часове на конкретния уред /как обаче става това/, за да се разбере дали действително е работила в обществена пералня или в дом/жилище. Мераклия съм към конкретния уред, тъй като собственика ме информира, че е закупувал машината от Германия през 2014 година, където е живял, но сега в България, не му била удобна за пералното помещение в къщата.
п.п. Много правилно ме наведохте на мисълта, за да се разбере действително дали уреда е работил в обществена пералня ще трябва да му се установят реално отработените часове до момента.
-
За първи път чувам,че издържат 30 000ч?
За 10 000-12000 съм съгласен,но...
Нямат разлика в семеринг и лагери с другите модели,моторът е с честотно управление,четири амортисьора.
Като нови са доста скъпи,едва ли някой ще продаде три годишно Миеле случайно?
Иначе трябва да се провери как се влиза в сервиз с поредица от бутони,веднага ще покаже часовете.
В България,ако е ползвана в къща,не е направила много часове за 5-6 години.
При мен нормален модел за пет години е направил 1987 часа.
- - - - - - - - - -
Не знам какво да кажа,прецини си сам спрямо цената и вид.
Всичко има за тези машини,ремонтират се,но оригинални части са много скъпи.
Китайски не издържат,максимум три години,ако семейството е с две малки деца.
А са трудоемки за лагерите,не всеки се хваща или те засилват на 200лв труд без частите.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Spitfaqr12
За първи път чувам,че издържат 30 000ч?
За 10 000-12000 съм съгласен,но...
Нямат разлика в семеринг и лагери с другите модели,моторът е с честотно управление,четири амортисьора.
Като нови са доста скъпи,едва ли някой ще продаде три годишно Миеле случайно?
Иначе трябва да се провери как се влиза в сервиз с поредица от бутони,веднага ще покаже часовете.
В България,ако е ползвана в къща,не е направила много часове за 5-6 години.
При мен нормален модел за пет години е направил 1987 часа.
- - - - - - - - - -
Не знам какво да кажа,прецини си сам спрямо цената и вид.
Всичко има за тези машини,ремонтират се,но оригинални части са много скъпи.
Китайски не издържат,максимум три години,ако семейството е с две малки деца.
А са трудоемки за лагерите,не всеки се хваща или те засилват на 200лв труд без частите.
Благодаря за бързите и коректни отговори. Между другото, след като нямам трифазен контакт у дома, май няма начин да я ползвам или се лъжа нещо.
-
Погледнете отзад,не съм сигурен дали има опцията монофазно захранване.
Имай предвид,че е с два нагревателя,които имат мощност около или над 5kw.
Старите обикновени Миеле бяха с два нагревателя по 1.5kw мощност.
Точно такива машини се ползват обществени,бързи програми,мощни и перат качествено за кратко време.
- - - - - - - - - -
Лично и мен ме блазнят мощните профи серии на Миеле,но трябва трифазен ток и топла вода от солари,котел..
В Германия във всяко жилище има минимум котел на газ,в новите трифазен ток и слънчеви панели.По заможни шваби ги предпочитат,над 2500€ са.
-
Здравейте , имам нужда от съвет . Търся си нова пералня след като Електролукса ми е с разбити лагери на барабана след 6 години употреба . Беше с 5 години гаранция тогава . Та се чудя сега на каква да заложа ? Виждам че основно се препоръчват тук AEG Bosch и Electrolux , Но в момента виждам ,че само Bosch се предлага с гаранция 5 години и не мога да реша дали да взема някакъв модел от тях или да е някой от другите две марки . Удължената гаранция ме блазни предвид опита ми със сегашната , но не знам ..... Моля за съвет с конкретни модели , бюджета не е твърд , но нещо до около 700-800 лв макс си мисля ? Благодаря предварително !
п.п. И тъй като принципно ми трябва и сушилня , оглеждах и комбинираните модели макар да знам ,че са компромис , но все пак да попитам , ако взема това
https://www.technopolis.bg/bg/Washin...3-XS0/p/680632
Дали ще съжалявам много :) ?!? Има 5 год гаранция