-
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Здравейте.
На въпроса - сравнително добра пералня до 500 лева. Самсунг, Беко може би?
Наясно съм, че някой функции и програми няма да ги има както при по-скъпите модели.
Но последните две перални, 5-6 месеца след като им изтече гаранцията се "предадоха", а ремонта е от порядъка на 300-350 лева. И двете бяха модели около 900 лева.
Благодаря ви.
Някой от тези модели от брошурата на Технополис заслужава ли си?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32067&stc=1
-
Няма какво да се избира в тези пари. Гледаш най-дългата гаранция. Аз бих взел Беко с 5г. гаранция.
-
Чул съм много добри отзиви за това : https://technika.bg/product/21871/pe...-whe1041b.html 1000 оборота, 6 кг пране и 5 години гаранция до края на месеца
-
Марка полски елементарни перални, не блестящи с нищо.
Ако лаковото им покритие е като на печките, жална им майка на собствениците.
Добре е да се прочетат ограничените условия на гаранцията, преди покупка.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Марка полски елементарни перални, не блестящи с нищо.
Ако лаковото им покритие е като на печките, жална им майка на собствениците.
Добре е да се прочетат ограничените условия на гаранцията, преди покупка.
Имам полска печка Амика, с обикновени нагреватели бързонагряващи, която не остстъпва грам по нищо на Gorenje-то и Indesit-a ми.Никакъв проблем камара години а нея я тормозим най много, изключително доволен съм.Така че факта че нещо е полско не би трябвало да ни отказва.То така викаме и за китайското, и за турското, румънското и т.н...Другото което бих купил ако бях на зор е един Finlux.Има ги в Зората за 349 лева. 3 години гаранция 6 килограма пране и 1000 оборота.
-
Колега преди време публикува в темата за готварски печки снимки на боята на своята Hansa ("премиум" марка на Amica за бившата ГДР). Аз също не вярвах, че положението е толкова зле, докато не видях нещата с очите си. Печката по спомен беше на около година и не й признали гаранция за люспещата се боя на корпуса.
Мнения за която и да е марка за модели над 2 години не са меродавни. Всички компании се стремят да направят уредите си все по-"технологични". И някои се справят доста добре с програмираното остаряване или другояче казано - драстично свалне на надеждността на новите "разработки".
Има промоция в ТП на Electrolux за под 600лв. Beko също заслужават внимание, особено с 5г гаранция и инверторен мотор.
Нямам инфо за Finlux (Vestel), но за тези пари силно ме съмнява да е нещо изключително.
-
Цитат:
Gena_bs
Мнения за която и да е марка за модели над 2 години не са меродавни.
Абсолютно..Много пъти съм го мислел да го постна това изречение във форума, но все забатачвах.Добре си го формулирал.
-
Цъкам си на разни сайтове и гледам промоции на перални с " инверторен" мотор...Средно екстрата "инверторен" излиза с около стотачка повече съпоставим с пералня от същата марка със същите показатели но с обикновен мотор.Чудя се каква е ползата от такъв род мотори в пералните, при условие че уредът не се ползва 24/7 като климатика за да се реализира някаква икономия,а средно 2-3 пъти в седмицата за по 2 часа
-
Пони, простотията да наречеш инверторния мотор "екстра", е голяма. Първо, този мотор е трифазен, по-малък, по-евтин, с по-малко мед и желязо по него, а е със същата мощност, както конвенционалния еднофазен. Пладнешки обир е продажбата на изделие с такъв мотор на по-висока цена.
-
Цитат:
dodo_pv
Пони, простотията да наречеш инверторния мотор "екстра", е голяма. Първо, този мотор е трифазен, по-малък, по-евтин, с по-малко мед и желязо по него, а е със същата мощност, както конвенционалния еднофазен. Пладнешки обир е продажбата на изделие с такъв мотор на по-висока цена.
Ех Доди никога не пропускаш възможността по арогантен начин да изтъкнеш че си технически ерудит :BigGrin .Е, не можем всички да сме такива гении като тебе затова питаме.А "екстра" го нарекох точно поради факта че по презумпция "екстрите" вдигат цената , както е в случая.
-
Пони, споделих единствено начина, по който производители и търговци опитват да ни ограбват. Повечето от четящите не са наясно с това. Грамотността на моя милост можеш да я оставиш настрана, в случая не е важна. Не съм свикнал да бъда любезен с такива екземпляри, съжалявам, ако си се почувствал засегнат. Аз реших, че си само потребител.
Хубава вечер!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
-
DUNDURMA, кой модел е AEG-то което сте купил?
-
Цитат:
ponyasd
Чудя се каква е ползата от такъв род мотори в пералните, при условие че уредът не се ползва 24/7 като климатика за да се реализира някаква икономия,а средно 2-3 пъти в седмицата за по 2 часа
За мен лично ползата е една но от съществено значение. По безшумни са от колекторните. Относно цената не мога да коментирам. В единия случай имаме по-евтин мотор с по скъпо управление и обратното при колекторния.
-
Моля за малко помощ при избор на пералня.
Изискването ми е само едно - да е максимално тиха.Без значение 7 или 8 кг.
Ориентирал съм се към AEG, но бих разгледал и други предложения.
Бюджет 800 до 1100 макс.
-
Цитат:
espace
За мен лично ползата е една но от съществено значение. По безшумни са от колекторните. Относно цената не мога да коментирам. В единия случай имаме по-евтин мотор с по скъпо управление и обратното при колекторния.
Може ли малко разяснения? Защо пералните с честотно управляван ел. двигател са по-безшумни от тези с колекторен такъв? Откъде според Вас идва по-големият шум при колекторните? Откъде изобщо шумят пералните?