Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Не е точно така. Аз купувах преди няколко месеца уреди с 5 години гаранция от друга марка и при регистриране на допълнителната гаранция, изрично беше упоменато, че уреди, закупени от Емаг, не участват в кампанията.
Освен платежния документ трябва да посочиш и откъде си го купил ( избира се от падащо меню с предварително въведени от системата магазини и Емаг липсва в него)
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Гаранцията от 5 години за пералнята и втората, за 10 години на мотора, се получават директно от Бош - България, след онлайн регистрация на продукта. Няма никакво значение от кой магазин е закупена стоката, при регистрацията е необходима датата на платежния документ. За да са валидни двете гаранции, към тях се прилага стоковата разписка и платежния документ.
Днес питах Бош-България не важи гаранцията за Емаг от 5г , за тях обслужват само 2г.
Промоциите на българските "клонинги" на фирмите важат само и единствено за определени български магазини, за указаните период от време и модели/ модификации на продуктите.
Четете условията на промоциите, които са задължени да публикуват на сайтовете си както представителствата, така и магазините.
Не е нужно да питате по телефона никого.
Някога имаше международни гаранции, ама те пък не важаха за подотчетната ни територия.
Случайно някой да има наблюдения върху тази пералня за вграждане WHIRLPOOL BI WMWG 91484E EU - https://www.technomarket.bg/peralnia...e-eu-09181069? Може ли да се разчита на нея или ще се берат ядове? Като функции ме устройва напълно. Блазни ме добрата цена - 899 лв. и 6-годишната гаранция.
Другото, което харесах е AEG L8FBE48SI - https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...E48SI/p/687512 . Мога да я взема за 1320 лв. (а не за 1499 лв, както е обявена на сайта), но гаранцията е само 2 г.
Дайте съвет.
По добър вариант е AEG L8FBE48SI но гаранцията е проблем , след няколко месеца пак ще има промоция да са с 5г гаранция.
Цитат:
dodo_pv
Гаранцията от 5 години за пералнята и втората, за 10 години на мотора, се получават директно от Бош - България, след онлайн регистрация на продукта. Няма никакво значение от кой магазин е закупена стоката, при регистрацията е необходима датата на платежния документ. За да са валидни двете гаранции, към тях се прилага стоковата разписка и платежния документ.
това не е баш така .. понеже взех 3 уреда АЕГ миналата година като имаха 5г гаранция ,имаше магазини партньори на тази промоция ,и други за които тя не важи така че е добре да се провери
миналата година закупих 8-ма серия на АЕГ.преди месец закупихме и сушилня същата серия.писах на вносителя,че съм доволен от уредите и като лоялен клиент, те ми удължиха гаранцията,макар и да бе изтекла промоцията.
Цитат:
Alexi
това не е баш така .. понеже взех 3 уреда АЕГ миналата година като имаха 5г гаранция ,имаше магазини партньори на тази промоция ,и други за които тя не важи така че е добре да се провери
Напраних го преди десетина дни, писах мейли до тях и магазина, от който поръчах уреда за родителите ми (бях извън страната). Липсваше оригинална гаранционна карта. Такава вече не се издавала. Препредадох това, което ми отговориха.
А какво има вместо нея?
По закона за защита на потребителите са длъжни да издадат такава.
Между другото в Метро видях slim пералня AEG произведена в Украйна. Така, че имайте едно на ум.
Електролукс имат завод в Украйна. Явно са почнали да внасят насам, така че може да се случи и с АЕГ и с Електролукс. Особено със слим модели. Те са на голяма почит в постсъветското пространство. Явно ще трябва да свикваме. Аз си купих бойлер Аристон и пише.... Made in Russia.
Цитат:
blacksea
Аз я имам. Купих я миналата година. Засега съм доволен как пере, но я ползвам от около 4 месеца, та мнението ми не е меродавно по отношение на надеждност. Мога да кажа, че по-тиха пералня досега не сме имали. Работи незабележимо с изключение на центрофугирането.
Цитат:
Gena_bs
А какво има вместо нея?
По закона за защита на потребителите са длъжни да издадат такава.
Между другото в Метро видях slim пералня AEG произведена в Украйна. Така, че имайте едно на ум.
При потвърждението на поръчката на Bosch от магазина ме предупредиха че нямало гаранционна карта само касова бележка , незнам дали е така.
5 години гаранция на перални и сушилни машини с марка Bosch (bosch-home.bg)
Регистрация на уреда и условия на промоцията
За валидност на гаранцията е достатъчен оригинален покупен документ и Сертификат за гаранция, отпечатан след регистрация на уреда и активиране на гаранцията в секцията MyBosch на сайта в рамките на 4 седмици след покупката.
Това е само за текущата промоция!!!
Вероятно и за AEG е така, защото общите условия са с гаранционна карта: Гаранционна информация | AEG