Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Заварките били уязвими на корозия в райони с твърда вода.
Мен заварките повече ме притесняват откъм раздуване и свиване на балона. Предполагам се напрягат и не е ясно колко могат да понесат. Надявам се, че и заварките са неръждаеми, че иначе няма смисъл.
Цитат:
Rakeem
От кой град си?
Ако водата е мека, то най-разумният избор е неръждавейка, при твърда вода можеш да мислиш и за емайлка.
Теданите с 10г. гаранция е добър избор, щом дават такава гаранция, следва да си опекли добре работата.
София - би трябвало да е мека водата, но мисля да ходя да потърся някакви тестчета ако има достъпни да я проверя все пак. Че в София са май 2 различни тръбопроводите.
Иначе Тедан 120л 2kw със сух нагревател наистина е с 12г. гаранция. Просто жертвам 1кw мощност при сухия нагревател. Което реално може и да не ми е необходимо, освен ако не се наложи верижно къпане на 4 човека.
Виж сайта на местното ВиК. Обикновено има данни за твърдостта на водата.
На 6.5 годишното ми Модеко Керамик изгоря едната степен на реотана ( хванах го след като забелязах че малко бавно взе да загрява ) .. 13 часа се обадих ,в 16 часа дойде техник и за 10 мин го смени ( модела е със 7г гаранция ,нищо не съм плащал ) .. аз съм доволен от модела ,първи ремонт е това
Що не написа Теси ами наблягаш на модела, сякаш някой го е чувал? И няма да е зле да обърнеш внимание как се пишат запетаи.
Да, ама колегата е от Шумен.
Като знам кой е сервизът при нас - не ми се мисли кога ще реагират.
Цитат:
i486
Що не написа Теси ами наблягаш на модела, сякаш някой го е чувал? И няма да е зле да обърнеш внимание как се пишат запетаи.
това е технически форум а не такъв по български език .. модела който го има го е чувал ,който не го е чувал да си чете за Атлантиците или там каквото има ( а и има гугъл в края на краищата )
Ясно. И ти си гледай работата.
PS: Като ти гледам подписа, явно твърдо вярваш, че запетаята трябва да се долепи до следващата дума. Вземи разгледай някоя книга, ако си виждал такова нещо.
Цитат:
nltn
Искам качествен бойлер. Надявам се 120л. да е достатъчен обем за нуждите - по-голям ще е много трудно да се събере. По принцип гледах няколко варианта - неръждавейки на Eldom и Tedan. Иска ми се да мога да си го програмирам, но тези варианти долу нямат опцията, а и сякаш ми е по-важно да е качествен бойлера отколкото програмираемостта...
1. Тедан неръждаем, 120л. 3kw 2. Елдом неръждаем, 120л, 3kw
3. Алтернативен вариант??
Реално Тедан-а е с по-добра гаранция и 10% по-скъп. Също не знам и на двата дали е пълна гаранция или частична?
Отворен съм към всякакви предложения.
Благодаря!
Аз съм пред същата дилема. Тедан или Елдом. За Тедан бях чела някъде че нямат копче ON/OFF. Изключването ставало само от контакта. Все още не съм ходила да ги гледам "на живо".
Нямат копче наистина. Само че не се изключват "от контакта", а от копче в коридора/извън банята.
Цитат:
i486
Нямат копче наистина. Само че не се изключват "от контакта", а от копче в коридора/извън банята.
И кой закон забранява да се изключват от контакта. Ако иска може с бушон да го изклюва ако иска може с реле да го изключва изобщо може да го изключва както си иска.
Въпросът е не кой как ще го изключва, а дали производителят е съобразил поставянето на такова копче. То всеки електроуред може да се изключва по гореописаните начини, но на всеки един си имам копче on/off. При останалите бойлери не знам как е... за първи път ще купувам такъв уред.
Мога само да кажа, че Тедан губят клиенти от липсата на копче. Преди месец на приятел му прокапа бойлера и беше решил неръджавейка да взима. Апартаментът е в стара панелка и няма копче за изключване на бойлера извън банята. Въпреки, че Тедан-а беше на промоция в Практикер за 570лв с 10г гаранция, се наложи да вземе Елдом с 5г гаранция за 650лв само заради копчето.
Цитат:
ЖУЖУ
Въпросът е не кой как ще го изключва, а дали производителят е съобразил поставянето на такова копче. То всеки електроуред може да се изключва по гореописаните начини, но на всеки един си имам копче on/off. При останалите бойлери не знам как е... за първи път ще купувам такъв уред.
Препоръчвам ти копчето on/off на самия бойлера да го забравиш, че го има.Лесно се разваля, поне на Елдом-ските бойлери, а смяната е цяло приключение.Ползвай ключа на бойлерното табло за включване и изключване на бойлера,При разваляне, много по-лесно се сменя.
Цитат:
PPP1
И кой закон забранява да се изключват от контакта. Ако иска може с бушон да го изклюва ако иска може с реле да го изключва изобщо може да го изключва както си иска.
Законът за натрупване на минимално количество грамотност по теми, свързани с електротехника.