Резултати от 1 до 4 от общо 4

Охлаждане на фурна и керамичен плот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    40
    #1

    Охлаждане на фурна и керамичен плот

    Здравейте,

    Предстои ми основен ремонт на кухня и ще сменя старата печка с отделни фурна и керамичен плот за вграждане. Притеснява ме единствено охлаждането на двата уреда. Преди не съм ползвал такива и четейки интрукциите за монтаж стигам до извода, че и фурната и плота трябва да имат подсигурен въздушен поток. Плотът е с две нагревателни зони и в инструкцията му пише да има под него свободен обем с височина 10см под долния край на плоскостта, в която е монтиран. Иска се също отзад този обем да не е затворен, а отпред да има поне 6мм отвор. Вероятно това е с цел да се получи обмен на въздуха и да няма нагряване на шкафа. В инструкцията на фурната пък е дадено зад нея да има поне 2см разстояние до гърба на шкафа, а от пода до тавана на шкафа да може да минава въздух свободно. Явно това пак е с идеята да се отвежда топлината и да може фурната да си взима хладен въздух, тъй като има вграден охлаждащ вентилатор. Искам да монтирам двата уреда един над друг, а според упътванията това означава да оставя поне 10см между тях и място от което да влиза и друго от което да излиза въздух. Това води до много ниско ниво на фурната в шкафа, което не е особено удобно.

    Въпросът ми е към тези, които са монтирали такива уреди и тези, които ползват подобни. Нужно ли е чак толкова голямо пространство под керамичния плот и трябва ли да правя отвори в дъното на шкафа, за да си взима въздух фурната? Благодаря предварително.

    Приятен ден!

  2.  
     
  3. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    939
    #2

    Re:Охлаждане на фурна и керамичен плот

    Да разбираме, че мнението на някой от форума е по-меродавно от това на производителя?
    Не съм гледал инструкциите за монтаж на нашите, но единственото разстояние между котлоните и фурната е 4 см - колкото е дебелината на плота. Отделно, котлоните са "вкопани" в него - не знам колко см. И те, и фурната си се охлаждат добре, но пак казвам - не съм чел предписанията на производителя (може да има разлики, може и да са монтирани неправилно).

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #3

    Re:Охлаждане на фурна и керамичен плот

    Котлоните почти не над стърчат от дебелината на плота. Фурната е в пълната си височина само отпред където е управлението. Назад слиза и тези 10 см ги има. Охлаждането не фурната става като на шкафа за фурната не се слага гръб(фазер). По този начин се получава общо пространство зад шкафовете от където фурната взема въздух за охлаждане.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    40
    #4

    Re:Охлаждане на фурна и керамичен плот

    Отговорите ви дойдоха малко по-късно от очакваното, но все пак благодаря. Дърводелецът, който ще ми изработи мебелите за кухнята вече нарпави проекта. Всъщност и той не беше виждал фурна с охлаждане на корпуса, но в крайна сметка се разбрахме някак си. Ще спазя до колкото е възможно указанията на производителя за 10-те сантиметра, а отзад няма да има гръб.

    Shmi честно казано съм виждал какви ли не глупости, писани от производител на дадена стока макар да се очаква той най-добре да я познава. Затова реших да попитам хората, които са ползвали такива уреди. Примерно керамичният плот го пуснах за проба върху пода (не от високо ). Така и не загря кутията му отдолу и заради това не мога да разбера защо е нужен такъв обем под него. В крайна сметка колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Фурна/керамичен плот: AMICA Vs Crown
    От georgepeev във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 23-11-10, 14:26
  2. керамичен плот
    От pentchod във форум Бяла техника
    Отговори: 12
    Последно: 30-06-10, 22:24
  3. Фурна с керамичен плот
    От canita88 във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 16-01-10, 14:44
  4. Проблем с керамичен плот
    От mariika във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 31-10-06, 17:43
  5. керамичен плот и ниски температури ?
    От vast във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-06, 19:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе