100% толкова.
Преглед за печат
100% толкова.
Мнение за тази https://www.technopolis.bg/bg/Svobod...ab=featuresTab
Модел, който е излязъл от производство. Остатъчни бройки на остатъчна цена. Това не значи, че е лоша, но мисля, че е в евтиния сегмент на бранда.
Както вече ви се каза, Bosch е за предпочитане. Ако не можете да отделите над 1000 лв и тази е опция. Машината не е лоша, има и 5 годишна гаранция. Това че е от ниските серии не е от значение. Така или иначе, едва ли ще ползвате повече от 3-4 програми. По принцип не е зле да видите и колко е максималната температура на програмите. AEG ги плюеха точно за това, че не поддържали високи градуси.
евтиното никога няма да стане същото като марката. Сеат никога няма да стане Фолксваген, нито Фолксваген ще стане Ауди...и Ауди няма да стане Порше.. То е "като", ама не съвсем. Та и тази съдомиялна е като АЕГ...
Какво значи евтино? Едно е при автомобилите, съвсем друго е при домакинската техника. Така, както Siemens и Neff = Bosch, така и AEG = Electrolux. Там за това има серии, по-евтини и по-скъпи, а разликите в цените идват от името на табелката. Предимно се различават в програмите и екстрите. Вложените материали не би трябвало да имат никаква разлика.
Питах за Електролукс, защото имам добри впечатления от комбинираната пералня+сушилня. На 8 години е и не е мръднала, сменил съм й един нагревател. Изработката е добра, не е като издяланото Беко. Но при съдомиялните не знам как стоят нещата
Материалите на Bosch в Турция и Siemens в Германия различни ли са? Не съм тук да споря, просто питам.
Преди време гледах в Метро прахосмукачки Керхер-произведени в Германия и Румъния. Един модел, разлика в цената 40%, разлика в пластмасите-от земята до небето.
В такъв случай стоката по магазините за уреди внос от Германия би трябвало да е с по-високо качество. Изключвам нещата втора употреба, по-скоро визирам тези с транспортните дефекти.
Не изразявам мнение. Ще споделя Факт. Bosch имат склад за Източна Европа в Румъния. Преди 4-5 дни, когато купих съдомиялната, нямаше наличности в БГ складовете и сега я чакам да дойде от Румъния. Къде е произведена ще кава, като я разпечатам. Търговците май казаха Полша. За съжаление, мисля, че не само за битовите електроуреди качеството за Западна Европа е различно от това за Източна. Уредите внос от Германия са обект на джамбазко търмъчене и натъкмяване- криви ламарини за 1000 лева ти продават хората и очакват да им целуваш ръка. Много често срещан финт е "върната от лизинг". Гаранцията варира между 3 и 6 месеца. Просто в България всичко се изкривява, благодарение на нашата лакомия.
Със сигурност е произведена в Полша. Когато сменяхме наща, все още имаше немски и тогава търговците ни казаха да не се чудим изобщо, понеже вече немски няма да има. Не знам най-високите серии как са, но сигурно и те са полски. Аз продължавам да си мисля, че разлика в качеството не би трябвало да има. Все пак говорим за Bosch, а не за Hisense (примерно). А уредите дето ги карат от немско бяха оферта преди. В момента цените са им почти колкото за нов уред. Отделно от това, стандарта на българите през последните 5-10 години се вдигна адски много и покупката на такъв уред тотално се обезмисля. За лакомията си много прав и за жалост никога няма да се оправим.
Замалко щях да си дам парите на магазин с транспортни дефекти за едно от АЕГ-та с криви ламарини за по 950-1000 лева. Добре, че ги помолих да ми пратят малко снимки.
Кой знае къде са го изпускали и блъскали. Покупката от такива магазини вече е почти безмислена. Освен ако не е нещо, което много да си заслужава, но се съмнявам, че има такива бройки. Последните две перални вкъщи са от такива магазини (единствените уреди, които сме купували от този тип магазини) и сме доволни. Първата имаше буквално една драскотина на люка, а настоящата е инокс. Когато я взимахме, на нашия пазар иноксови перални нямаше и това наклони везните да вземем уреда отново от такъв магазин. Живот и здраве, следващата предполагам, че ще е директен внос. В момента дори и човек да няма готови пари, отива и взима уреда на кредит.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-pro...dth/SMS4EMC06E В крайна сметка взех тази