Има нещо гнило, ама не в Дания, а при теб!
За 12 кв. кухня колкото и да е мижав аспиратора, все ще се справя.Трябва ти аспиратор с капацитет 250-300 м3 на час.
Проверил ли си дали не е задръстена решетката откъдето засмуква, вата ако има дали не е за смяна и най - важното, което те попита Цанков има ли откъде да засмуква пресен въздух, демек отваряш ли най-близкия прозорец/ вратопрозорец като готвите и аспиратора работи?
Проблема е че не е при мен, а при майка ми и нямам преки наблюдения, ставам свидетел само на последствията.Ще трябва да проверя изброените неща.Благодаря за насоката.
То майките са проблема. Моята също все се оплаква , че дори и да пусне аспиратора все мирише. Питам я дали е отворила вратата към балкона или прозорец - аааа... не , че иначе става студено.
Да, май в това ще се окаже проблема, след бърза проверка се установи, че няма задръстена решетка,няма вата и не се отваря прозореца да засмуква пресен въздух.. Иначе се ползва някаква цепеница от Технополис - Taurus с около 200 кубика на час.
Здравейте,
Слагаме комин в момента над окачен таван. Разстоянието което въздуха трябва да измине е 5.5м и тръбата на самия комин е ф100. Понеже стандарта е ф125 или ф150 ми възникна въпроса дали ще се затруднява потока на въздуха ако влиза от ф125 (абсорбатора) във ф100 (комина) и дали това ще окаже влияние върху дебита и шума на абсорбатора?
Благодаря предварително!
Здравейте. Отново искам да се допитам до форумния опит... този път за аспиратор. Старият- един мощен каминен тип 90см се затлачи с мазнотии и платката на програматора му се скапа. Първо спря да пуска осветлението, после спря да превключва скоростите и сега вече ме е страх да го включвам. Идеята ми е да купя нов и направо да го заменя. Държа да е 90см, защото съм поставил скарата до плота на котлоните и така ще обхваща цялото пространство. Иначе кухнята ми е обособена на остъклената тераса и трябвяа да е достатъчно силен, че при отвирена врата на кухнята да не влизат аромати в нея, а всичко да излиза навън. И сега да премина към конкретиката. Съжалявам, но съм предубеден към немаркови неща и затова потърсих сред фирмите, които внасят стоки с транспортни дефекти. Попаднах на един AEG- стар модел, но мощен... предполагам поне 15 годишен модел - AEG DK 9690 M . Донесен е от Италия и ме уверяват, че е чисто нов- неупотребяван. Все още не зная дали ще ми дадат гаранция. Утре ще ходя да преговарям. Кажете ми дали си струва да се вземе толкова остарял технологично продукт, макар от премиум марка и на ниска цена.. Предполагам, че ще го взема под 300 лева. Предварително изказвам благодарност на тези, които ще пожелаят да ми помогнат със съвети.
Аз не бих взел такъв музеен експонат.
Нали не мислиш, че някой ще си държи опакован в килера 15 годишен неотварян точно аспиратор?
Има реални примери за аудио техника от всякакъв род, "забравени" автомобили и подобни.
За бяла техника аз поне не знам.
User manual AEG DK 9190 M (English - 88 pages) - 2009!
Освен това: Стенен аспиратор AEG DK 9690 M в Абсорбатори в гр. Варна - ID47977463 — Bazar.bg
За точно тази бройка става дума. Значи правилно съм го преценил за 15 годишен модел. Истината е, че за бюджет до 300 лева не може да се вземе нищо марково и на половината на тази мощност... Не зная какво да правя.. При румънците има няккъв модел, сглобяван в италиански гараж:https://www.emag.bg/dekorativen-aspi...f=fav_pd-title.. ама си е немарков.. Специиално за този тип техника си мисля, че винаги ще си личи повече от седмица употреба. Може би трябва да ме е срам, че не разполагам с 1000 лева за уреда?
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Тука има друг- малко по-съвременен модел https://technodom.bg/products/2022/0...aeg-dbs5971mm/
Този пост е редактиран от cameraman; 08-12-24 в 15:29.
Преценката, парите, нервите и времето са си твои!
Не те убеждавам или разубеждавам. Написах само бих направил аз и защо.
С този размер и бюджет наистина може да е трудно да намериш подходящ аспиратор.
Успех!
Този последният е бил с цена 1000€ в Netherlands и упътването му е от 2023.
5000 ExtractionTech - Schouwafzuigkap 90 cm Wandafzuigkap | AEG
User manual AEG DBS5971MM (English - 292 pages)
На линка няма посочена цена. Отговори си на въпроса в какво състояние трябва да е, за да влезе в 300лв. бюджет?
Този пост е редактиран от Gena_bs; 08-12-24 в 18:56.
Другият-вариант- марката Elica..., която веднага надуших, че е представителство на Интерсервиз Узунов- допринесъл толкова много за състоянието на Sharp в Европа. Иначе дава 5 години гаранция.
- - - - - - - - - -
купих последния, който беше актуален.
Ето какво съм купупил:
Този не е 15 годишният модел, а новият!
Вероятно 2022-2023 година.
5000 ExtractionTech - Schouwafzuigkap 90 cm Wandafzuigkap | AEG
User manual AEG DBS5971MM (English - 292 pages)
Със здраве и безаварийно да си го ползвате!
За колко го взе и каква е гаранцията му?
Промените са "стандартните" за всяка стока: страна на производство - Полша, вместо 2 мотора > 1, вместо халогенки > LED осветление.
ето още 2 снимки. 200 кинта го взех. Не се справих със снимките.
- - - - - - - - - -