Ами убеден съм защото се намира в кухнята ми. Ами не знам дали е внос от Марс, абе да ти кажа направо знам марката и къде си е произведена ама не е на Юпитер де. Това че ти не си чувал за такива котлони това не означава че не съществуват.
Ами убеден съм защото се намира в кухнята ми. Ами не знам дали е внос от Марс, абе да ти кажа направо знам марката и къде си е произведена ама не е на Юпитер де. Това че ти не си чувал за такива котлони това не означава че не съществуват.
Здрасти,
В момента не мога да се сетя какъв точно модел беше нашия плот и не мога да съм сигурен в мощностите, но ето какво съм вадил преди време тук във форума:
Данните са от офицален вносител, така че разчитам, че са коректни. Ако открия точния модел по някое време, ще сравня дали са верни.Мощност
Отпред ляво 15 cm 1,4 kW (1,8 kW)
Отзад ляво 18 cm 2,0 kW
Отпред дясно 21 cm 2,2 kW (3,3 kW)
Отзад дясно 14,5 cm 1,2 kW
Та... тествах преден десен (индукционен) и заден ляв. За съжаление не са съвсем сравними като размер, а за мощност - нямам представа защо има 3,3 kW в скоби за индукционния. Някои ако има идея какво са имали предвид, да свирка.
Резултатите: 2 литра завряха за 3:10 минути в тенджера, която НЕ е специално пригодена за индукция (предполага се, че с тях резултатите ще са по-добри). С обикновения стъклокерамичен плот, в същата тенджера, водата завря за 6:55 минути. Първоначално водата беше с температура, коят на пипане беше близка до телесната.
минута и половина не може да не нагрява, за това време манджата ти направо ще изстине, да не си гледал микровълновата в режим размразяванеАха, видях инфото от връзката, пише SCHOTT - на български се превежда "светкавичен котлон" Спри да си филмираш нови технологи и наименования.
Този пост е редактиран от kalcheff1; 04-08-13 в 22:01.
kalcheff1 Май ти е хоби да спориш за неща от които и идея си нямаш какво представляват. Значи може и да не е точно минута и половина но си е нещо такова, значи докато заври яденето включва доста по-често и почива за по-кратко. Обаче когато заври яденето и намалиш котлона включва колкото да светне хубаво търкалото и задържа 3-4сек. и след това около минута че понякога доста повече от минута си почива. Тенджерите са някакви с доста дебели дъна, нищо особено не са. А пък що си мислиш че си филмирам нови технологии не знам, тя печката сигурно си стана на 7-8годинки така че най-вероятно ти си изостанал с технологиите.
Между минута и половина "офф" и броени секунди "офф" има голяма разлика. И за какво търкало говориш? Темата е за индукционнни котлони нали? Освен някакви цифрички, точици и чертички по дисплея на плота, не би трябвало да свети друго. 10 СЕК. БЕЗ ДОБАВЯНЕ НА ЕНЕРГИЯ В СЪДА И ЗАБРАВИ НЕЩО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ВРИ, А ТИ ГОВОРИШ ЗА МИНУТА И ОТГОРЕ.
Още малко спор и ше се чуди жената, що клеча и се ослушвам до печката
Добавка: Ами можех да пропусна дупенето до печката да слушам за жужене и зяпането в електромера, което потвърди, че цикълът вкл/изкл никога не давишава по 5 сек всяко състояние и се мени само консумацията при различните степени и да се сетя по описанието, което даваш, че ми говориш за стъклокерамичен плот с нагревателен елемент. Така се задържа сериозна топлина в самия плот и може да се прекрати нагряването за доста по дълго време поради инертността. ... и наистина има светлинни ефекти. По тази логика обикновените котлони бият по икономия - бабите гасят техните половин час, преди да бъде готова манджата.
![]()
Този пост е редактиран от kalcheff1; 04-08-13 в 23:19.
Да знам че темата е за индукционнни котлони. Някъде в началните постове прочетох че се заприказваха за икономия и затова похвалих моят керамичен плот който е от моделите "Светкавичен котлон". А за това как и по-колко работи май-единственият вариант е да направя клипче, което естествено е че няма да стане. Целта ми не е да доказвам а да спомена че има и по-икономчни варианти.
Няма начин котлон с нагревателен елемент да е по-икономичен от индукционния, колега. Има едни портативни електромери, ако искаш, слагаме по един боб(боба от мене) и засичаме колко енергия е била изразходена за да стане готов по едната технология и по-другата. Ситуацията с интервалите на продължителност на нагряване е подобна на циклите на работа на конвенционалите и инверторните клими. Коя от тях е по-икономична?
Този пост е редактиран от kalcheff1; 04-08-13 в 23:32.
За климатиците спор няма, няма да продължавам да споря защото наистина не знам колко са икономични индукционните котлони. Ама това за боба ми хареса и ей тъй от чисто любопитство съм навит да ги сборим двата вида котлони.
Намесвам се в темата, само и единствено за да потвърдя казаното от теб и защото много мразя, хора които не са виждали нещо да казват "такова животно нЕма".
Та - моят плот е вграден, състои се от два котлона, купен е през 2001г. Марката е "Conegliano", струваше 280лв и върху плота има надпис "SCHOTT CERAN!". Няма никакви сензори и автоматики, най обикновени врътки, разграфени от1 до 9 и три лампички, две за котлоните/червени/, които светят докато котлона изстине и една м/у тях жълта, която свети само когато някой от котлоните е включен. Незнам мощностите, но малкия е 15см, а големия е 19см.
Направих експеримента с 2л вода на големия. Аз ползвам само тенжери и тигани с дебели дъна/немски са/. Водата завря, на позиция 9, за 10,5min, след което намалих котлона на 1, което е апълно достатъчно "боба" да си къкри. След намаляването котлона работеше в следния режим: 6s - ON, 50s - OFF. След изключването му "боба" вря още 8min.
За реално варене от 1h, котлона работи точно 15min.
За реално варене от 2h, котлона работи точно 22min.
Този пост е редактиран от tony34al; 05-08-13 в 10:34.
Първо да се извиня на колегата, че се включвам в неговата тема, но да не пускам нова. Интересувам се от мнението на знаещите за подобни печки, производство на ЕЛДОМИНВЕСТ гр. Варна. Проблемът е, че мястото е малко за голяма напълно функционална печка. Евентуално от предлаганите модели на фирмата кой е най-балансиран като необходими функции. Никога не сме имали такава печка и не всичко ми е ясно, а не ми се слага обикновена.
Май поради незнание съм сбъркал темата. Май, че става въпрос за печка с керамичен плот. Не знам как да си изтрия мнението или пък да го преместя.
34алл, умразата не е хубаво нещо. Този проблем с интервалите мисля, че го изяснихме. Хайде сега погледни обективно - в тема за индукционни печки се вмъкват такива с коренно различен принцип на работа без да се упомене това - ами подвеждащо е. Шот серан или шот насран да е плота, това го пише и при мен, но отдолу има намотки, вместо нагревател. Марки и модeли - дал господ, човек не може да ги знае всички, особено ако са вмъкнати в грешната тема (как климаджиите помнят марки и модели от преди 20 г в раздела за клими - това вече е феноменално, но и те биха се подвели , ако някой им твърди, за някакъв модел клима, а пък то се окаже сешоар накрая). Толкова, като си се засегнал, че някой не ти знае модела от преди 12 г на плота (където върху него никъде не е изписан той), създай си една тема : Фенове на НЕИДУКЦИОНЕН СТЪКЛОКЕРАМИЧЕН плот марка Х, модел Y, едва ли ще има проблем.
Този пост е редактиран от kalcheff1; 05-08-13 в 12:45.
И аз да се намеся. Както споменах и преди при режим варене и достигане на работна температура, котлона може да не работи 1-2 минути. И съм сигурен, че ако примерно манджата ври със 100гр, за 2 минути, няма да падне повече от 5гр. (при нормални условия). А тези градуси индукционния може да си ги навакса за по-малко от минута...
Относно теста в 2 литра вода, реално и на мен някъде на 3-тата минута се появиха първите балончета, но просто изчаках да заври хубаво...
Относно сеткавичния котлон. Ето едно интересно видео
Този пост е редактиран от kalcheff1; 05-08-13 в 13:57.