Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55
Like Tree2Одобрявам

Печка с индукционни котлони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Печка с индукционни котлони

май бъркате керамичен с индукционен плот ,всеки говори за това което има и колко е доволен от индукционния икономия не чакайте ,той се ползва само със съдове за такъв които в момента не са никак евтини

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Мисля, че доста сте се объркали. Schott Ceran е производителят на самата стъклокерамична плоча върху нагряващите елементи или там индукционните. Същият надпис го има и на много индукционни плотове, просто проиводителят е решил да ползва тези плочи. А за съдовете пак повтарям, че въобще не са толкова скъпи, колкото си мислите. Скоро гледах комплект тенджери(4 тенджери с капаци), които са подходящи за индукционни котлони на цена около 70лв като. Дъното им се състоеще от 0.5мм алуминий, 1,3мм желязо и пак 0,5мм алуминий. Желязото предполагам е сложено заради индукцията. Но сега гледам и други комплекти на които пише 0.5мм Алум. + 1.0мм Жел. + 0.5мм Алум.+ 430 Инд. Това последното не го знам какво е. Ако някой има идея, да сподели.
    Този пост е редактиран от horus92; 05-08-13 в 13:06.

4. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Това + 430 Инд. може да е индий, но само химик може да каже за какво са го метнали и него там.

В леки, шарени, тенекиени тенджерки от битака за по 7-10 лв бройката става чууудна супа и манджа на индукционния. Но за палачинките взех един топуз-тиган, може би има и 5 кила, (ако го изтърва върху котарака ше го трупясам ) за по-добро разпределение на топлината и да не загаря, при липса на течност, което прати икономията от тенджерите на кино.
    Друго обаче е неудобно, че за да си направя сирене по шопски в гювече, трябваше да купя единично обикновено котлонче, и всеки път го разкарвам напред - назад. Да бяха сложили поне един с реотан от четирите.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 06-08-13 в 13:16.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Едва ли е индий. Много му е ниска температурата на топене, за да го сложат в нещо такова(156,6 градуса по Целзий). А за сиренето по шопски за какво ти е котлон, то не се ли прави във фурна?

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

А,Калчев има бе човеко такива плотове-на Електролукс ,ако се не лъжа-2 индукционни и 2 стандартни керамични ....Всичките в едно тяло!А комплектите посуда...не са толкова скъпи...Е, ако искаш някакви бутикови майсторени ръчно нейде в Солинген,правилно,ще ти съдерат задника!...Миналата зима купих от тук някакъв комплект за индукция на Фагор за подарък,беше 70-80 евро, а вътре сто неща...Домакинята и сега още ми благодари и е много доволна!

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Horus92:
    "А за сиренето по шопски за какво ти е котлон, то не се ли прави във фурна?"

По ресторантите дали ги правят на фурна ? - Не , от там научих този трик. Не ми се грее цяла фурна за едно гювече. На котлон става за 20 мин. , освен това, специално сиренето по шопски, придобива един загар от силния котлон на дъното, от домата, лукя, сиренцето и част от яйцето, слязло на дъното , който ми е мнооого вкусен. Само заради това трябваше да не изоставя тотално употребата на добрите стари котлони с плоча. А, сетих се и друг проблем, я някой да ми опука чушка върху индукционен котлон. Един гостенин се чудеше защо няма да стане.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 05-08-13 в 21:43.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

тук попаднах на интересен материал
    Induction hobs, the question of standby and the “power factor” — Paula Owen Consulting

ако съм разбрал правилно индукционните котлони в stand by харчат 25-30 watts.

Обаче защо е нужен stand by режим, това не ми е телевизора. Няма ли си копче за изключване

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Ехеее, някаква мацка, неспециалист, както си признава, взела да разтяга локуми с метри. Аз се отказах да проумявам какво иска да каже, мисля че и тя не е наясно. Това май е американското бгмама. Ако се чудиш каква уж "скрита" консумация имат индукционните котлони - тутакси включвам мобилното електромерче. Режим готовност в конкретния случай, кълна се, не знам какво се има предвид.
    ----------------------------
    ... След провеждане на сложни опити върху нищо неподозираща, невградена печка с котлони и фурна, споделям резултатите:
    Когато печката е включена в контакта, папка между 0 - 1 и 2 W, но имаме предвид, че има дисплей, който показва часа и др. измисльотини. За фурната не знам дали трябва да я намесваме. Нищо не свети по плота. С пуснато главното копче за плота он/офф, без задействане на който и да е котлон разлика почти няма - все си е 1-2-3 W. При включване на кой да е котлон малък или голям, без съд на него, се чува някакво прищракване и консумацията варира между 3 и 5 W, след което, ако не се сложи съд след минутка гасне съответния котлон, след още една - гасне и копчето он/оф за целия плот и отново 1-2 W консумация. Направих си и светомузика с 4-те котлона включени, без съдове на тях - закова на 6 W, като след минута -две бездействие всичко изгасна и си останаха дежурните 0-1-2 W.
    Сега, коя ситуация се води режим на готовност някой друг да каже или си избери сам. При липса на съд з аминута-2 и всичко си гасне. Така че, ако приемем, че режим на готовност е, когато всичко е изгаснало, кахърът ти са 0-1-2 W.
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 06-08-13 в 13:21.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

Някой правил ли е изчисления дали си струва тази разлика от 300-400лв. допълнителна инвестиция за индукциони котлони вместно обикновенна керамика.
    Да е икономичен, колко да е икономичен сравнено с другите котлони примерно по 2 часа на ден готвене в продължение на 1г.
    Този пост е редактиран от go6o78; 06-08-13 в 17:23.

12. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

То и времето е пари!....Да клечиш с часове над котлоните не е работа!Но ако погледнеш на въпроса само с числа, разликата наистина трудно се избива,не е малка!

13. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Го6о, изчисленията си ги правиш ти- има ли излишни кинти или не. Няма да забогатееш от икономия на ток, заради употребата на индукционни котлони. Както каза Словака - не чакай и на избиване на парите. Ситуацията е като с термопомпения бойлер - 3 пъти по- икономичен, ама иди избивай 1000 лв от топла вода. Вече, ако искаш да се изръсиш за да бъде котлона ти винаги като огледало, понеже никога не изгаря окапаното върху него, да спестиш времето за готвене с 50 % и т.н. - Купувай ! Аз лично, почти не съжалявам за покупката

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Да питам нещо, което е относно съдовете. Както сигурно се разбра, вкъщи се избра индукцията и сега е моментът за подмяна на тенджери и тигани(и без това има нужда). Дълбокият тефлонов тиган на Тефал е време да се пенсионира, но новата му индукционна версия за сега идва скъпичка(80лв.). А и нещо сега е на мода керамиката. Та за сега се спряхме на Jata. Достъпна испанска марка. Чудя се как би се отразила дебелината на дъното. Единият вариант е с 3мм дъно(Керамичен тиган Jata S 24 - Висококачествен керамичен тиган с диаметър 24 см. Покритие на работната повърхност от високоустойчива черна керамика, без съдържание на PFOA и PTFE. Подходящ за всички видове котлони, включително и индуктивен. Силиконова д), а другият е с 5мм(Керамичен тиган Jata SE 24 - Висококачествен керамичен еко тиган с диаметър 24 см. Покритие на работната повърхност от високоустойчива керамика, без съдържание на PFOA и PTFE. Изработен от 5мм твърд анодизиран алуминий с вградена стоманена решетка в ). Предполагам, че топлината ще се разпределя по-добре.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от horus92 Виж публикацията
    Да питам нещо, което е относно съдовете. Както сигурно се разбра, вкъщи се избра индукцията и сега е моментът за подмяна на тенджери и тигани(и без това има нужда). Дълбокият тефлонов тиган на Тефал е време да се пенсионира, но новата му индукционна версия за сега идва скъпичка(80лв.).
    Преди близо 2 години си купих от АЙКО (да, мебелните магазини) един тефлонов тиган за 30-35 лв от неизвестна марка, с много приятно силиконово покритие на дръжката (много стабилно се чувства в ръката), от много дебел алуминий - доста е тежък (аз така пробвам съдове - вдигам ги колко тежат!), и със същите стоманени пъпки отдолу, за да става за индукционен котлон. Та адски съм доволен от този тиган! Тефлоновото му покритие (надали е тефлон, защото това наименование е запазена марка на Дюпон, но вече има много други аналози, много от тях дори и по качествени) е много стабилно, а готвя основно на него! Иначе тази марка Jata ще ми е интересно да я пипна някъде.

Колкото да индукционните и нормалните керамични плотове - спорът е много тъп!!! Разбира се, че с индукцията е много по-икономично! При индукцията все едно имате тенджера с вградени реотани в нея - самата тенджера излъчва топлина - така че, икономията е неизбежна. Колкото до засичаните времена - при готвенето качеството на съда е от много голямо значение! Един алуминиев тиган с 50% метална повърхност на дъното (онези метални кръгчета отдолу), за да става за индукция, със сигурност няма да работи така добре на индукционен плот, колкото тиган с изцяло стоманено дъно! Сигурен съм, че и количеството на стоманата (дебелината на съдовете от стомана) е от значение - все пак плота е магнит и влияе само на желязото, така че няма как масата му да е без значение! Теоретично е възможно, нормален керамичен плот с много хубав съд да е наравно икономичен с индукционен плот, но със скапан съд върху него.
    Иначе, както някой писа, SCHOTT CERAN е марка на самата керамика на плота и не е нищо специално. Има и плотове НЕО с такава керамика, така че ако беше нещо супер и революционно, щеше да е скъпо и китаеца нямаше да го вложи в НЕО
    Мислете логично

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

За икономия мисля, че има наистина. Предишните ни две сметки за ток бяха еднакви, а тази с периода на индукционния котлон и новата фурна беше с 15лв по-малка. А всичко е както преди, даже бойлерът работеше повече. Наистина са супер бързи само че аз литър вода не мога да я накарам да ври бурно, за минута и половина или там колкото беше, а за три. Правих тест. 2л вода на индукционният завират за към 7мин бурно(това е максимална степен без booster, с него ще е по бързо), а на газов на максимален пламък му трябваха към 17мин. След като взехме един разочароващ тиган от тези с "частично" стоманено дъно решихме, че е по-добре да се дадат повече пари за високия клас тефал с induction pro дъно, т.е. цялото стоманено и покритие Titanium Pro или Ultimium Pro, в което могат да се ползват метални прибори и е без тефлон. Тия съдове, на които слагат само решетка отдолу не са добри. Забелязал съм, че слагат решетка с един размер на тиганите от 20 до 30 см и при големите после не може да се разнесе добре топлината по краищата. Големият котлон вкъщи има май ограничение за минимален диаметър. Самият котлон е 21см, но тиганът, който е 30см с 15-16см дъно и то на точки(т.е. не плътно стомана) и котлонът започва да редува U(все едно няма съд) и цифрата за степен.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Пак съм аз, но този път с въпрос. Тук има потребители, които ползват вградени индукционни плотове. Някой може ли да ми каже какво разстояние е оставено при тях в лицето на шкафа между работния плот, в който са вградени котлоните, и това под него било то фурна или някакъв борд на шкафа. Там трябва да има отвор, за да излиза топлият въздух. Едва ли е са залепени, защото иначе толината няма откъде другаде да излезе

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Индукционни и керамични котлони: FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 187
    Последно: 22-09-21, 20:57
  2. Индукционни котли и вакуумни радиатори
    От valentin1000 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 11
    Последно: 31-10-14, 19:01
  3. Отговори: 13
    Последно: 03-08-13, 13:54
  4. Въпрос за плот с котлони
    От mooncow във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-12, 23:35
  5. въпрос - кои котлони са по-ефективни ?
    От xaxaxas във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 15-12-07, 18:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе