Привет.
Преди време май нямаше, сега би трябвало да има такива?
От къде да се купи и имате ли впечатление от тях?
Ще се ползва в кухня с малко домакинство. Причината да
не се вземе обикновен за под мивка, е че са големи лами :-)
Привет.
Преди време май нямаше, сега би трябвало да има такива?
От къде да се купи и имате ли впечатление от тях?
Ще се ползва в кухня с малко домакинство. Причината да
не се вземе обикновен за под мивка, е че са големи лами :-)
Преди време и аз мислех да слагам проточен в кухнята,но се отказах и сложих 10 литров под мивката на Елдом-Варна(по-доброто решение).Не съм съгласен,че са лами.Сметката ми за ток си остана същата,просто влючва за 2 минути и водата е готова.Щом ще се ползва в кухня с малко домакинство,въобще няма да го усетите като разход.
проточен под мивката трябва да е под налягане ,там избора е нищожен, основно се ползва теси инлайн мисля че се казваше и е 7kw същия се ползва и за баня ,но по-добре е някакъв обемен ,освен ако не е за място където се ходи рядко и за малко .
нека да се включа и аз към питанията. В момента съм в процес на изграждане на кухня т.е. всичко ще се прави на ново. За целта си оставям вратичка и за проточен бойлер. Дали да остане този вариант или други да мисля?
Горе са писани минусите на прочния бойлер.Отговори си на следните въпроси:
1.Ако ще слагаш миялна машина заслужава ли си за да си измиеш ръцете или лъжиците да си натоварваш инсталацията за два литра.
2.С колко литра топла вода мислиш че се мият чиниите/и колко са/ така че да не ти стигнат 10 литра загрята вода,която се доразрежза от батерията?
Все пак линкче към някой проточен, който стои отдолу ?
Аз все пак си мисля, че тези малките 10-15 литра, които стоят под мивка /непроточни/ са лами :-)
Имам 10 литра на Елдом. 1,5kw, загрява водата за точно 14 минути. Пробвал съм след като го изключа, до кога ще има топла вода, след два дена водата беше още топла. Та, сам си прави изводите, колко е ламя и колко не е :-) Ако инсталацията има възможност за проточен, но на трифазен ток, не се замисляй и слагай. В противен случай ..... :-)
Здр. не е толкова голяма дилемата, като 10 л. ти е ламя, сложи 5л. за 5 мин. загрява до 60 C 1,5kw. Разход на ел. до пълно загряване, смятай сам. Е, сега кое е ламята ????
В случай, че все още не си купил: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...EMENS-DH-06101
Малко да вдигна темата.
Дайте съвет за тези нагреватели за чешма. Бях се запалил по така рекламирания, но го видях
при един приятел и нещо се разубедих. Пускаш на макс и тече една такава хладка вода.
Мнение за него или за друг подобен нагревател в чешма, който да се монтира в плота?
Няма как с малка мощност, да се добие голям дебит гореща вода. Варианта е само проточен, или обемен бойлер за под мивка, свързани към смесител на плота.
Този пост е редактиран от diterh; 07-03-15 в 00:36.