Здравейте!
Нов съм във форума, но преди да се регистрирам попрочетох доста теми и мисля, че тук могат да се намерят доста интересна информация и съвети.
Моят проблем е следният. Предстои ми да се местя в ново жилище. Засега няма да има ТЕЦ, а и банята и кухнята са ми на два отделни щранга. За банята съм си харесал вече 80 литров бойлер, но поради посочената причина, трябва да намеря решение и за топла вода в кухнята. Оттам идва и въпроса - проточен или малолитражен бойлер? За проточните бойлери четох и тук, не си знам каква ми е инсталацията, макар че блока е ново строителство. Тепърва ще идва електротехник да я гледа. По-скоро въпроса ми е за т.нар. малолитражни бойлери. Теси и Дипломат предлагат такива с обем от 10 и 15л. Мощността им се върти около 2kW. Гледал съм такива, които се монтират под мивка. Въпросът ми е, дали някой от пишещите тук ползва такъв бойлер и дали той може донякъде да замести проточния? Все пак ще се ползва най-вече за миене на чинии тази топла вода. Другото ми питане е, колко време горе-долу отнема да се загрее водата в такъв малолитражен бойлер, тъй като никъде в сайтовете на производителите я няма тази информация?
Благодаря предварително и очаквам отзиви!