Моля, каже ми мнението си и ако имате личен опит с проточен бойлер Stibel Eltron 12 или 10 kW. Може ли да се ползва спокойно за баня и през зимата?
Моля, каже ми мнението си и ако имате личен опит с проточен бойлер Stibel Eltron 12 или 10 kW. Може ли да се ползва спокойно за баня и през зимата?
Виж тук е обсъждана подобна тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23258.0.html
Зависи с колко гореща вода си свикнал да се къпеш. Дори един 6 kW проточен Diplomat лятото по време на профилактиката си е добре (ако изключим това, че налягането е доста ниско), ама през за зимата не знам. И все пак ти говориш за 12 kW, Stiebel Eltron - може да се очаква, че ще се държи значително по-добре.
Препоръка: Обърни сериозно внимание на захранването! Стандартните инсталации не са предвидени за подобна мощност на отделен електроуред!
При тази консумация си е доста сериозен проблем захранването (ако е монофазно). @Slero е писал преди мен.
Аз НЕ бих препоръчал такъв бойлер при монофазно захранване. Няма значение ново или старо жилище (то за старо е изключено да се ползва май....)
Алтернативата е газов проточен, но не съм навътре в материята. В чужбина видях и ползвах такъв - просто беше супер.