Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 51

Пералня с инверторен двигател

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    96
    #31

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    От година и нещо имаме Hotpoint Ariston WDD10760BX. Просто няма такава пералня. Досега как веднъж жената не каза нещо лошо за нея. Суши перфектно, пере супер, 1600 оборота. Чува се само помпата /то няма как да не се чува/ и като има по-малко дрехи, начално излашкване докато разпредели. Моторът не се чува, води се инверторен. Просто е чук. Старата пак е Ariston, на нея след 10 години ползване, помпата стана непоносима, като беше тръгнала поне 2 години преди това, но я отлагах. Като купих новата, реших да сменя помпата на старата и сега имам една, която се чудя какво да я правя, но ще стои, може на някой приятел да му потрябва и директно ще я подаря. Разликата в новата е, че наистина е супер тиха. Чуваш водата как се плиска и това е. Заслужава си парите.
    Като я взимах се колебаех между нея и един Electrolux 1697 нещо си, който беше по-скъп с някакви пари /като купувам скъпи уреди, 100 лева не ми правят впечатление, но беше по-скъпа от Аристона/. Имам навик да минавам през сервиз, преди покупката. И понеже сервизът за Пловдив на Електролукс и Аристон е един, директно ги заковах с двата модела и кой да купя. Единодушното мнение беше Аристона, другото е скъпо за ремонти, че и по-проблемно след гаранция. Толкова ми и трябваше, в магазина и се прибрах с нея веднага. Към 1200лв. я взех някъде.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #32

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Ето това мнение на специалист / на badr / трябва да се закачи и да стои най-отгоре на всяка страница от тази тема. Мисля, че ще е полезно за всички потребители.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    96
    #33

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Колега, щом има много опит, сигурно е прав за живота на едните и другите мотори. Като се замисля, наистина, нямам обикновена пералня с изгорял мотор. Всички, обаче, са шумни. Докато инверторът е тих, което за мен е важно. Не знам колко е вярно, но производителят дава 10 години гаранция на моя мотор, дали ще го признаят е друга бира. Сега ми стана интересно и я отворих - с ремък е, тоест мотор->ремък->барабан. Така по-защитен ли е? Лаик съм в тази област, питам.

  5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #34

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Хич нямам намерение да отварям пералнята (AEG L 87480 FL), че да и гледам вътрешностите. Повече от 4 години си пере и жената е доволна. Като се скапи в магазина има колкото щеш.
    Много ми е интересно, ако е за климатици, препоръките се все за най-скъпото, пък за пералните....

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    96
    #35

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Почти няма уред, който да не съм отворил вкъщи. Дори чисто ново, ако нещо ме сърбят ръчичките, веднага се отваря. Трябва да видя, за какво точно съм си дал парите. Съдомиялната и кафеавтомата, бяха веднага разглобени. Всичко в Бекото е Бош. Роботът е перфектен, умно измислен, платката е на майната си от топлата част на робота и двойно вентилирана. Хитра работа. Май само телевизорите не съм отварял и тая пералня, до преди малко де. На ачик ми е, и леко дръпване, за да влезе отвертката и ... на ремък е. Още ми е интересна реакцията на сервиза, обаче. Тримата, които бяха там, Аристон.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #36

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Те сервиза печелят от ремонти, естествено че ще ти кажат да вземеш тази която ще им отвори работа

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    96
    #37

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Сервизите печелят от ремонти, ако ги потърси някой след изтичане на гаранцията. Опитът ми показва, че в сервиз не са ме подвеждали. Сервизно обслужване гаранционно и извънгаранционно не съм ползвал от години. Последно дядото беше купил прахосмукачка LG от някакъв квартален тарикат, който се наричаше магазин. Естествено беше някаква отремонтирана, която още на първото пускане включи защита и беше дотам. Отивам при селския тарикат, казвам му, че не работи и да ми връща парите, при което направи опит да ми обясни, че трябва да се обърна към сервиза. 3 минути по-късно, след като му обясних, че до 2 магазинът му ще е пълен с всички възможни институции, които такава проверка ще му дръпнат, че няма да може да си плати глобите поне 1 година, ми върна парите, видимо притеснен и вероятно молейки се тихо да не му пращам никой. Другото, което помня, че връщах преди години за рекламация, беше един робот Кенууд, който два месеца преди изтичане на гаранцията, реши, че ще пуши. В магазина, оттам те го карат в сервиз, откъдето веднага издадоха протокол за замяна или връщане на парите, като те нямаха такъв модел и ми върнаха парите. С тези, които ми върнаха и някаква смешна сума отгоре, взех по-висока серия, с нова 2 или 3 годишна гаранция, който ползвам всеки ден. Май вече и гаранцията му е изтекла, но работи като пушка. Друго не съм връщал/рекламирал близките години. Почти винаги преди покупка, минавам през сервиз. Досега не са ме подвеждали.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #38

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Сервизът и при гаранционните ремонти парите за труд и части си ги взима от производителя на уреда. Това е същото и като при климатиците, отиваш и ти препоръчват този от който имат най-голяма печалба... ама ти си знаеш, ако искаш им вярвай.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    251
    #39

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Вчера пуснах новата инверторна. Място за сравнение по отношение на шума с колекторната няма.
    Това ме интересуваше.
    Ремонтите не са ми проблем и не ги мисля.

  12. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ
    Мнения
    628
    #40

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Не знам сервизните работници на заплата ли са само или имат % от ремонтите, но впечатлението ми е, че изобщо не горят от желание да оправят още нещо. Обикновено са затрупани с уреди за ремонт и силно ме съмнява да ти дадат съвет да си купуш нещо чупливо за да се надяват на пари от ремонта. Освен това ходят да ги питат 1-2% от купувачите, така че няма да забогатеят от евентуалните им проблеми.

  13. tky
    tky е офлайн
    Novice
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    4
    #41

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Здравейте -след като стария ми Уърпуул след 17 годишна вярна служба, издаде багажа без много мислене купих https://www.technomarket.bg/products...w-80j3283kw-le и в момента правя първото пране .. но каква е изненадата ми -уж е с инверторен двигател/ т.е трябва да е тих/ а се чува едно постоянно виене по време на пране ...такова чудо нямаше в старата ми пералня, която накрая бе де факто без лагери , още не знам какъв ще е шума при центрофугиране. Шумът не е кой знае колко висок , ама постоянен ...и дразни. Според мен не трябва да е така, но досега съм имала само инверторни климатици които са безшумни ... а според ММ това се дължало на инверторния двигател !? Някакво мнение ?Или съвет?

    - - - - - - - - - -

    Здравейте -след като стария ми Уърпуул след 17 годишна вярна служба, издаде багажа без много мислене купих https://www.technomarket.bg/products/09142345/samsung-ww-80j3283kw-le и в момента правя първото пране .. но каква е изненадата ми -уж е с инверторен двигател/ т.е трябва да е тих/ а се чува едно постоянно виене по време на пране ...такова чудо нямаше в старата ми пералня, която накрая бе де факто без лагери , още не знам какъв ще е шума при центрофугиране. Шумът не е кой знае колко висок , ама постоянен ...и дразни. Според мен не трябва да е така, но досега съм имала само инверторни климатици които са безшумни ... а според ММ това се дължало на инверторния двигател !? Някакво мнение ?Или съвет?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #42

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    не може да бъде не чуваш добре .. според всички ползватели с инверторен мотор е по тиха - справка - темата .. и честито !

  16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #43

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Шумът като виене ли е или по-скоро като звънтене? Наистина ако бяхте прочели темата преди да купите пералня с инверторен двигател, може би сега нямаше да задавате този въпрос.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #44

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Какво виене и какво звънтене при инверторите? Вярно е че на максимални обороти на центрофуга може и да се чува високочестотен звук, но по време на пране изключено. И той е с такъв интензитет, че далеч не може да се определи като дразнещ. Сигурно ли е че е с инверторно управление на мотора тази пералня?

    Според това което прочетох досега в Румънските сайтове тази пералня е с " Motor universal" което си е колекторен двигател. Та с две думи купили сте си "излитащ самолет".
    Оказва се че Самсунг слагат мотори с инверторно управление на пералните си с цени започващи от 1000+ лева.
    Този пост е редактиран от espace; 10-08-15 в 08:23.

  18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #45

    Отговор: Пералня с инверторен двигател

    Цитат Първоначално публикувано от tky Виж публикацията
    ...без много мислене купих https://www.technomarket.bg/products...w-80j3283kw-le ...
    Тук е разковничето.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 6
    Последно: 17-05-14, 17:16
  2. двигател за Фагор
    От Ваня във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 31-05-13, 16:37
  3. Ел. двигател от пералня?
    От navigator_ във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 4
    Последно: 09-05-12, 07:01
  4. Продавам двигател, програматор ... от пералня "SIltal SL048"
    От taralion във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 12-03-12, 16:51
  5. Неизвестен двигател
    От stefan56 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 05-07-11, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе