Да споделя проблема, че цял ден рових по руски, английски и испански форуми и накрая сам открих какъв е проблема. Надявам се да спестя на някого губенето на време с диагностика.
Сушилнята е от АЕГ - Елеролукс 2010 и 6 години се експлоатира активно. Филтрите се чистят редовно.
Наскоро започна да издава странни звуци и спря да суши.
Разглобих я и й направих пълно почистване.
Като цяло изключая праха и фандъците всичко изгледаше добре.
Трагично беше състоянието на кондензатора след филтрите.
Яко се беше забил с мъх от дрехите Реших, че проблема е от това. Малко нямаше много логика, защото нямаш да спре изведнъж. Но реших, че е сработила някаква защита.
Чистих го цял следобед. Лъсна, обаче машината все още не сушеше.
Влязох в нета да ровя и открих как се вадят грешките,
Първо пуснах тест, според който всичко е наред. След няколко теста ми извади грешка Е32, която изчистих, а след 10-на теста първо ми показа грешка Е60, след това я смени с Е65 , която вече не можеше да се изчисти.
След доста ровене успях да открия - E65 //// Fan motor triac faulty.//// Possible fault Fan motor wiring not connected; Motor faulty; Triac interrupted.////.
Пипам тръбите, топло/студено влиза/излиза от кондензатора. Пластмасата зад мотора топла, а в барабана леко топличко.
Та в крайна сметка - задръстен кондензатор в следствие на което мотора се е мъчил много време докато накрая е изгорял.
Сега предстои ремонт или търсене на нов мотор.
В тази връзка - някаква идея от къде мога да си го купя нещо втора употреба или да ремонтирам моя, че в Ебей са по 90 евро и с доставката ще ми стъпи на 200 лв. ?