Резултати от 1 до 5 от общо 5

изграждане и избор на аспиратор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2019

изграждане и избор на аспиратор

предстои ми изграждане на отдушник за аспиратор в нова къща. Искам да изкарам тръбата чак на покрива. височината е около 12 метра. въпросите ми са: каква тръба да поставя(ППР или алуминиева), какъв диаметър(120, 150 или т.н.), какъв модел аспиратор да поставя който да може да се справи
    Накрая, дайте мнение за идеята ми или ваши препоръки за подобрение.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: изграждане и избор на аспиратор

Да беше написал поне някаква информация за обема на помещението и височината на покрива спрямо него (т.е. дължина на тръбите).
    Така също и бюджет за целта.

4. Тук е от
    May 2019

18 квадрата е кухнята. От помещението до най-високата точка на покрива е около 12 метра.за бюджет не мога да отговоря, тъй като нямам напредстава от цените на аспираторите. Така че събирам оферти.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За 12 метра вертикално и с поне 2 чупки си трябва сериозен дебит, мощност и оттам цена.
    Нека запознатите ти препоръчат конкретен модел.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

За да се види какъв резултат ще има от даден аспиратор е нужно да се изчисли съпротивлението на трасето. Всяка чупка го увеличава. Зависи и на колко градуса е чупката. Изхода също е от значение. След това ако производителя на аспиратора е благоволил да даде графика m3/Pa ще може да се сметне нещо ориентировъчно за диаметъра на трасето. Имай в предвид, че за да извадиш обем въздух от дадено помещение, трява и да навлезе друг от някъде. Иначе става "тапа" и започват да ти бълбукат сифоните или да свирят фугите(ако аспиратора е достатъчно мощен). Т.е. ще дърпа от където може и му е най лесно, но така тормозиш мотора и изсмукващия дебит ще е силно намален.

Ако липсват данни, според мен, мериш размера на изхода при аспиратора и залагаш малко по голям за трасето. След това стискаш палци.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 479
    Последно: 11-12-24, 15:30
  2. Отговори: 11
    Последно: 16-08-18, 06:53
  3. Избор на аспиратор (абсорбатор)
    От gagauz във форум Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 04-03-15, 08:11
  4. избор на фурна, плот и аспиратор за вграждане
    От ivodor69 във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 01-03-09, 20:39
  5. Изграждане на LAN???
    От rony във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 18-08-04, 10:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе