Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By lazarus18

Вградена пералня със сушилня?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2024

Вградена пералня със сушилня?

Не можахме да намерим вариант за нормална пералня и сега варианта ни е да сложим вградена със сушилня. Има ли проблем при този подход?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: Вградена пералня със сушилня?

Цитат Първоначално публикувано от oracc Виж публикацията
    Не можахме да намерим вариант за нормална пералня и сега варианта ни е да сложим вградена със сушилня. Има ли проблем при този подход?
    Писано е доста по темата.
    Моя опит беше безуспешен и след нея купихме отделно сушилня, въпреки че жертвахме втора тоалетна в жилището.
    Общо взето проблемите са:
    - разлика в килограмите за пране и сушене, което налага или да пускаш две сушения едно след друго, или да переш много под минимума.
    - дрехите след сушене излизат адски смачкани. Трябва или да ги вадиш леко мокри и да простираш, или да слагаш по няколко бройки само.
    - след близо година ползване дрехите след сушене миришеха на гума въпреки няколко препарата за ароматизиране.
    - цикъл пране и сушене стигаше до над 5-6 часа. Оставяш примерно грейката и дрехите на детето да се перат през нощта. Вадиш ги сутринта, а грейката на места е влажна.

Поне за нас не вършеше работа и месеци наред жената не я ползваше, а имаме огромна нужда. Есен от зима детето в градината са постоянно навън и някой път се връща с две кални грейки и куп мокри дрехи.
    С отделната ги суши перфектно - вадиш и обличаш.
    doooon и Palev харесват това.

4. Novice
    Тук е от
    Jan 2024

Мерси за отговора. В момента съм с комбинирана бош и съм доста доволен. Има го това, че дрехите може да са леко влажни след сушене, но не ми е супер важно това. Отделно не миришат на лошо, което е другото оплакване при комбинираните уреди.

Моя въпрос е по-скоро дали има разлика при вградените комбинирани уреди?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от oracc Виж публикацията
    Мерси за отговора. В момента съм с комбинирана бош и съм доста доволен. Има го това, че дрехите може да са леко влажни след сушене, но не ми е супер важно това. Отделно не миришат на лошо, което е другото оплакване при комбинираните уреди.

Моя въпрос е по-скоро дали има разлика при вградените комбинирани уреди?
    Каква разлика визираш, в качеството ли? Нямам вградено нищо, но ако си доволен от Бош, взимай пак Бош.
    Аз не съм привърженик на вградената пералня, защото се предполага, че ще стои постоянно затворена в шкафа, а това ще доведе до мухъл и/или вмирисване на уреда.
    Отделно, уред 2 в 1, ако се развали и влезе в сервиза, увисваш и с 2-та уреда....
    Това е като при мулти сплит при климатиците - спестява място, но ако се развали външното тяло, оставаш в няколко стаи без климатик....

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Имам две комбинирани : ELECTROLUX EW9W249W с термопомпа и Samsung WD80K52E0ZW_04050A-00 45см. дълбочина , че нямаше място под плота в кухнята. Повечето пъти само перат , но през зимата и сушат . Ако внимаваш с килограмите , вършат си добре работата. Вярно чаршафите излизат малко намачкани , ама то не ти и трябва да са изгладени - след едно спане пак се намачкват. Електролукса по-бавно пере и суши - еко простотии . За сметка на това Самсунга има програма 59 мин. пране и сушене - за няколко фланелки , дънки или пижами е идеално - излизат изпрани и сухи. Аз в отделни уреди не намирам смисъл. Ако след пране трябва да ги вадя и пак да ги слагам за сушене , се обезмисля цялата операция. За хора които пускат цикъла и като се върнат от работа да и е изпрано и сухо е по-добре комбинирани . Две години работят вече (Самсунга по-рядко го ползвам) и са без проблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Пералня бош + сушилня миле
    От skywrx във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 01-09-21, 21:24
  2. Пералня + сушилня
    От ilhanbg във форум Бяла техника
    Отговори: 11
    Последно: 22-04-21, 09:51
  3. Отговори: 4
    Последно: 05-11-18, 17:29
  4. Въпрос: Пералня/Сушилня
    От blago във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-08-07, 21:56
  5. Пералня със сушилня
    От mddmdd във форум Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 16-01-07, 14:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе