Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA VS Панасоник CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3
Това са двете машини на който съм се спрял.
Моля за мнения,препоръки,забележки,оплаквания,похвали относно тези два модела!
Благодаря.
Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA VS Панасоник CS-E12NKEW/CU-E12NKE-3
Това са двете машини на който съм се спрял.
Моля за мнения,препоръки,забележки,оплаквания,похвали относно тези два модела!
Благодаря.
За да ти помогнем първо попълни това:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът
2.За охлаждане, за отопление или и за двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
в) квадратура на прозорците
г) изложението на помещението
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
1.Апартамент
2.най вече за отопление
3. Каква е:
а) 25квм.тавана е 2.60
б) дограма пвц двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците-7квм
г) изложението на помещението-юго изток
д) етаж на помещението в сградата-3
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна
ж) апартамент е плануваното за климатизиране помещение
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата- София
5. каква е желаната температура за поддържане зима-24 гр.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията- незнам колко е дебела но има изолация-ново строителство е.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви-хладилник печка телевизор,пералня
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?- на всякаква възможна зависи от това какво ще ни сервира природата
Митсубишито е хубав климатик но 65 кубика са му множко, ще ти поддържа 22гр, не повече. Това при минус 15 и надолу, иначе работи добре и при -20.
И двете машини са много добри,но аз бих заложил на Панасоника предвид по-голямата кубатура.Той има по-голям максимал.
+1 за Панасоника.
Панасоника е нов модел, но наследник на M и L за който чувам само добри отзиви,единствения минус за които ми казват е че при по големи студове външното тяло ставало малко по шумно.Мицубишито обаче примамва с по високи коп и еер и от там и с по малка годишна консумирана мощност а и гарантира безпроблемна работа при -20,докато при панасоника уж е до -15 а, в каталога пише че не е препоръчително продължителна употреба при под -5 шумът на мицубишито също има по добри мин. показатели до 19дб. а един консултант ми обясняваше че бил с много голяма турбина което било много добре -аз така и нищо не разбрах от това
Когато е по-голяма турбината,се върти по-бавно и оттам създава по-малко шум.