Re:Втора употреба климатици
Благодаря на всички, изказали мнения по моя въпрос, но те породиха още въпроси. :)
gnf, колко ще бъде крайната цена, според теб, защото аз се пазаря да ми го дадат за 1400 с монтажа и транспорта до София.
И да ми тропнат ДДС върху нея, са още 280 лв., но мисля, че това е цената с ДДС.
Гледах и Дайкин, но този има повече екстри и е модел от 2005-а, така че надали е работил повече от 3-4 г.
VeleV.Klima, колко по-мощен трябва да търся за това помещение?
justify, помещението е жилищно, не се пуши, но има 3 котки. :) Освен това, казаха, че гаранцията се поема от тяхна фирма в София.
Благодаря ви за отзивчивостта.
малко помощ. имам едно Mitsubishi MSZ-SFX28F та като му наглася клапите да духат надоло отвесно,точно след определен период от време се преместват нагоре сами,пак ги наглася отново през дистонционното да се преместят надоло ,и пак след точно определено време се преместват отново нагоре.така си седят докато не изключа климатика.това го прави само на режим охлаждане.ако някой има този модел ,и има някакви наблюдения да пише как евентуално мога да го оправя това собствено мнение на клапите.
Ами макар и стар това е доста "умен" и качествен модел на Митсубиши. Проблем няма, вероятно нещо бъркаш с дистанционното.
Да не би да му е заложено след определено време да си минава клапата на автоматичен режим,и затова да се вдига,което си е нормалното положение на режим студено?
Цитат:
Първоначално публикувано от remark
Здравейте, специалисти във форума!
Имам въпрос към вас. Смятам да купя следния климатик:
http://japanclima.com/products/NATIO...252d40RCX.html
Ще го използвам целогодишно, помещението е около 45 квадрата, с вътрешна изолация, ПВЦ дограма, 2 външни стени и една преградна, която го разделя на две части с голям портал на нея.
Бих искал мнение за самия климатик, както и за фирмата, която го предлага, защото тя е във Варна, а аз - във София.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
много хубава машина която няма аналог на 220 волта ,на тая цена е направо подарък .. жалко че сега не търся климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Да не би да му е заложено след определено време да си минава клапата на автоматичен режим,и затова да се вдига,което си е нормалното положение на режим студено?
Ами не знам.Пробвах и с друго дистанционно пак същото.Нямам да идея какво да направя че да седи клапата там където е зададена а не да си минава в горно положение когато си изка.
Цитат:
Първоначално публикувано от remark
Здравейте, специалисти във форума!
Имам въпрос към вас. Смятам да купя следния климатик:
http://japanclima.com/products/NATIO...252d40RCX.html
Ще го използвам целогодишно, помещението е около 45 квадрата, с вътрешна изолация, ПВЦ дограма, 2 външни стени и една преградна, която го разделя на две части с голям портал на нея.
Бих искал мнение за самия климатик, както и за фирмата, която го предлага, защото тя е във Варна, а аз - във София.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Имам същия модел само,че 22ка от около 10 дни,така че впечатления имам само при режим студено.Има доста екстри като аспирация,плазма,кислороден генератор,почистване с йони,показва вътрешна и външна темп.а и влажност на въздуха.При работа избутва предният панел напред и малко нагоре,но имай впредвид,че е малко силна струята-турбината е доста голяма и ако се спи там-да се предвиди при монтажа. :Drinks:
Някой може ли да ми каже това какъв модел SHARP е ,коя година е, и колко струва 2-ра употреба ?
https://www.youtube.com/watch?v=MZ5psfQdv-s&NR=1
bobovo, това е модел на Sharp от серията SX за 2008 година. Абсурд да намериш втора употреба...Иначе като нови почват от 2000 нагоре, уникални машини са!
Здравейте. Харесах си един NATIONAL CS-256TB-W но информацията която откривам за него в нета е с йероглифи. Някой има ли инфо за този модел, и оправдана ли е покупката му според вас. Предлагат ми го за 900лв с монтажа. Благодаря предварително на всички отзовали се.
Сам по себе си климатика си заслужава , 3-4 годишен модел- базов, но с висок СОР ~5.40, ако е за спалня по-добре не, защото създава доста силно течение. За страниците с йероглифите просто натистни линка "превод на страницата" и ще получиш достатъчна информация за модела.
http://www.eakon.jp/model2006/img/na-siyou2.gif
С 2.8кВт максимум при 2гр.външна, за добре изолирана стая до 15м2 ще отоплава без проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivofordivo
Ами не знам.Пробвах и с друго дистанционно пак същото.Нямам да идея какво да направя че да седи клапата там където е зададена а не да си минава в горно положение когато си изка.
Така е заложено в софтуера.Ако клапата е насочена надолу продължително време може да замръзне вътрешното тяло.
Какво ви е мнението за тази машина Sanyo SAP-SX22N. Модел 2003 г.
Охладителна мощност: 2.2 (0.1~3.1)kW
Отоплителна мощност: 3.0 (0.1~5.2)kW
COP: 5.45/ EER: 5.64
Фреон: R-410А
Консумация на електроенергия:
охлаждане: 390 (90~900)W
отопление: 550 (90~1245)W
Стая 40 м3
Доста хубаво климатиче. А за 40 м3 е перфектен.