Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
:) Аз имам GENERAL ASH 12 LB - Inverter, който прави същотото - спира компресора като достигне определена температура и върти вентилатора вътре. От Булклима казаха че е нормално.
Имам обаче един проблем - като почне да духа само вентилатора започва да се усеща миризма (като на климатик в кола), което ме дразни много. Климатика е на 1 месец и не би трябвало да мирише. Чистих ламелите на вътрешното тяло с парочистачка, но нямаше ефект. После го пуснах на отпление 1 час и това май помогна - сега мирише по-малко.
Някакви идеи за почистване ??? Има ли специални спрейове за целта?
Цитат:
Първоначално публикувано от Evgenibgr
:) Аз имам GENERAL ASH 12 LB - Inverter, който прави същотото - спира компресора като достигне определена температура и върти вентилатора вътре. От Булклима казаха че е нормално.
Имам обаче един проблем - като почне да духа само вентилатора започва да се усеща миризма (като на климатик в кола), което ме дразни много. Климатика е на 1 месец и не би трябвало да мирише. Чистих ламелите на вътрешното тяло с парочистачка, но нямаше ефект. После го пуснах на отпление 1 час и това май помогна - сега мирише по-малко.
Ако искаш да не мирише на блато , когато си на режим охлаждане не го изключвай директно , а го остави половин час на вентилатор само за да се изсуши вътрешното тяло.И тогава няма да имаш тези неприятни миризми от тялото.
Моля за инфо:
Климатиците PANASONIC CS/CU-PW12DKE китайска или малайзийска сглобка са?
Здравейте. СЛед много ровичкания в нета за инфо за клими попандах на нещо интересно:) по-точно за COP-а при различните температури на различните клими. Може да вие интересно да видите вашия с колко COP e при -7градуса :))
http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-23.xls -
Цитат:
Първоначално публикувано от gdl
Моля за инфо:
Климатиците PANASONIC CS/CU-PW12DKE китайска или малайзийска сглобка са?
Китайки са. По "Р" можеш да разбереш кои Панасоници са китайски.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
Аз имам GENERAL ASH 12 LB - Inverter, който прави същотото - спира компресора като достигне определена температура и върти вентилатора вътре. От Булклима казаха че е нормално.
Ако искаш да не мирише на блато , когато си на режим охлаждане не го изключвай директно , а го остави половин час на вентилатор само за да се изсуши вътрешното тяло.И тогава няма да имаш тези неприятни миризми от тялото.
Този климатик има специална функция/бутон/ COIL DRY/вътрешно изсушаване/чрез която се подсушава климатика за 15 минути за да не се развиват бактерии и тогава спира сам!
Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
Китайки са. По "Р" можеш да разбереш кои Панасоници са китайски.
Не са ли само тези с "У" китайски?
След много умуване почти съм решил да взема General ASH12LB-Inverter от Булклима (1499лв+170лв).
Някакви мнения по въпроса. Дали избора ми е добър ?
Цитат:
Първоначално публикувано от bukke
След много умуване почти съм решил да взема General ASH12LB-Inverter от Булклима (1499лв+170лв).
Някакви мнения по въпроса. Дали избора ми е добър ?
да опделено е супер!
Този климатик има специална функция/бутон/ COIL DRY/вътрешно изсушаване/чрез която се подсушава климатика за 15 минути за да не се развиват бактерии и тогава спира сам!
Аз я ползвам вече винаги тази функция, но веднъж като се е вмирисал как да го почистя?
Има един препарат казва се BREF за почистване на печки напръскваш питата като преди това разглобиш вътрешното тяло! Оставш го да се накисне така 3-4 часа след това изплакваш с вода питата пак със спрея оствяш да изсъхте след това слагаш пластмасите и си готов илиза всичката мизерия от климата и после гарантирано не вони! Трябва да се подложи под тялото нещо или парацли или някакав съд понежа тече мръстотия! Изключете климатика от тока !
Цитат:
Първоначално публикувано от xenohack
Има един препарат казва се BREF за почистване на печки напръскваш питата като преди това разглобиш вътрешното тяло! Оставш го да се накисне така 3-4 часа след това изплакваш с вода питата пак със спрея оствяш да изсъхте след това слагаш пластмасите и си готов илиза всичката мизерия от климата и после гарантирано не вони! Трябва да се подложи под тялото нещо или парацли или някакав съд понежа тече мръстотия! Изключете климатика от тока !
Това за почистване на мазнини ли е?
Май няма да е лесно. Във вътрешното тяло има пита и отзад, до там е почти невъзможно да стигна. И корпуса има някакви щипки отвътре и ме е страх да напъвам за да го отворя. Сигурно има някакъв чалъм.
Здравейте,
получих оферта за инверторен Haier HSU-09HA03(B) с цена от 859.00 лв. с ДДС, без монтажа, който, като гледам в ценоразписа им, ще излезе поне 200 лв. Може ли да ми кажете има ли някакъв алтерантивен вариант. :)))
има под клапата долу където се затваря две тапи под тях има два болта после само повдигаш и се откача пластмасата ! Смело няма страшно не е конкретно за мазнини препарата абсолютно всичко разлага като кисилина е ! Пръскай смело през питата той прониква навсякъде !